Kolísanie otáčok v závislosti od točenia volantom

Moderátori: bukelo, buci_vectra

bawa
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 26 Okt 2008, 22:26
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Kolísanie otáčok v závislosti od točenia volantom

Príspevok od používateľa bawa »

Ahojte, cital som na fore vela veci o klesani otacok, ale zatial som moj problem nevyriesil.
Ide o to. Otacky motora mi kolisaju od 300 do 1200. Nerobi to zakazdym. Klesaju ak vytacam volant do lavej, ci pravej strany. Napr. rozbiehanie sa, parkovanie atd. Zvyknu kolisat aj na krizovatke ked zastavim, ale tiez nie vzdy. Ak vytocim volant naplno, otacky klesnu na tych 300 a s pod kapoty (niekde z pravej strany) sa ozyva zvlasny suchotavy zvuk. S kabiny ho nepocut, len z vonka. Inac auto ide bez problemov. Ziadna kontrolka nesvieti. Skrtiacu klapku a krokovy motorcek mam vycisteny, EGR ventil moje auto nema.
Ak tusite v com by to mohlo byt, prosim, poradte. Budem vdacny za kazdy nazor.
Opel Astra F Caravan 1.8 16V
Používateľov profilový obrázok
yellow
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Júl 2009, 21:55
Kontaktovať používateľa:

Re: Kolísanie otáčok v závislosti od točenia volantom

Príspevok od používateľa yellow »

Je to bežná vec u každého auta s posilňovačom riadenia, že ti točenie volantom na mieste sťahuje otáčky motora aj ten zvuk je normálny, ale, že ti to klesne iba na 300 ot ? Neviem.
Ja pri zohriatom motore mám vtedy nejakých 600-700 ot. a voľnobeh okolo 800-850 ot.
Astra G 1.4 16V
matos
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 17 Mar 2008, 11:20

Príspevok od používateľa matos »

Nazdar. Pozeral si ci mas dostatok kvapaliny v serve? Pripadne ci nie je volny klinovy remen. Mne kolisaly otacky ked som mal povoleny remen, zistil som to hlavne ked som zapol klimu, nemohol som pomali ani otocit volantom, a zrazu to potom akoby skocilo. nasponoval som remen a v pohode.
Astra F Caravan 1,7 TD, X17DTL
bawa
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 26 Okt 2008, 22:26

Príspevok od používateľa bawa »

S tym remenom som to neskusal. Skontrolujem kvapalinu v serve aj remen a uvidim. Pred tym mi tiez klesali otacky pri toceni volantom, ale nie az tak. A ten suchotavy zvuk, co som spominal vychazda s pravej strany a tusim ze z blizkosti remena. Omrknem to.
Opel Astra F Caravan 1.8 16V
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"