vectra A 1.8 GLS klepanie motoru
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
Marek
vectra A 1.8 GLS klepanie motoru
Caute opelaci,potrebujem od Vas pomoc. V poslednej dobe mi klepe motor a neviem co to moze byt. Motor klepe pri volnobehu a klepanie ma zvuk ako keby to bol dieselovi motor. Klepanie trva niekolko sekund a potom prestane ,alebo stichne a potom zacne zase a takto sa to opakuje.Motor ma nabehanych 232000 km. Klepanie zacalo asi tak pred dvoma tyzdnami.Za pomoc vopred velmi pekne dakujem. MAREK
-
jerryl
- Opelclub Čestný člen

- Dátum registrácie: 08 Jan 2006, 11:49
- Auto: Ampera
- Bydlisko alt: Topoľčianky
- Kontaktovať používateľa:
Re: vectra A 1.8 GLS klepanie motoru
Klepú ti hydrostatické zdvihátka.Málo oleja,alebo skús vymeniť kvalitnejší a skráť intervali medzi výmenami.Marek napísal:Caute opelaci,potrebujem od Vas pomoc. V poslednej dobe mi klepe motor a neviem co to moze byt. Motor klepe pri volnobehu a klepanie ma zvuk ako keby to bol dieselovi motor. Klepanie trva niekolko sekund a potom prestane ,alebo stichne a potom zacne zase a takto sa to opakuje.Motor ma nabehanych 232000 km. Klepanie zacalo asi tak pred dvoma tyzdnami.Za pomoc vopred velmi pekne dakujem. MAREK
Ja som to mal na Omege. Dal som tam potom plnú syntetiku a po 20km to všetko stíchlo.Odvtedy je pokoj.
Ber to len ako jednu možnú príčinu.
Ťažko takto dedukovať chybu na dialku.
-
Neregistrovaný
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
Neviem presne aké je to klepanie, ale nemôžeš mať prasknuté zberné výfukové potrubie.
Inak na vyčistenie hydroštelov je vraj dobrý http://www.top-oil.sk/sk/wynns/produktdetail.asp?id=94 .
Inak sám som odporcom akýchkoľvek prísad do oleja, ale na toto som dostal odporúčanie od mechanika. Vraj ak už niečo dávať do oleja, tak jedine toto a ak to nepomôže tak už iba vymeniť hydroštely.
Inak na vyčistenie hydroštelov je vraj dobrý http://www.top-oil.sk/sk/wynns/produktdetail.asp?id=94 .
Inak sám som odporcom akýchkoľvek prísad do oleja, ale na toto som dostal odporúčanie od mechanika. Vraj ak už niečo dávať do oleja, tak jedine toto a ak to nepomôže tak už iba vymeniť hydroštely.
- Fastspeed
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 08 Jan 2006, 16:36
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Môže to robyť aj čerpaqdlo oleja. Máš pravdu!radoslav napísal:to stym olejom neny az tak zle ja som dal gastrol dtx a klepanie ustupi po dobu lez sa nezohreje olej ale vraj to moze robyt aj cerpadlo sice neviem ci to je pravda len som pocul
S takým istým klepaním sa trápil aj jeden môj maďarský Calibra kamoš. Urobili mu už GO hlavy valcov, kúpil nové hidraulické zdvihátka /16ks/, a stále mu to klepalo. Potom to zobral k inému mechanikovy, ten mu urobil GO olejového čerpadla, a hneď to prestalo.
Nejazdím rýchlo, len lietam nízko...
Jožo
My EX Opel Calibra C20XE, 4x4 OFF Opel Omega A3000 C30LE Opel Astra F Caravan C16NZ

Jožo
My EX Opel Calibra C20XE, 4x4 OFF Opel Omega A3000 C30LE Opel Astra F Caravan C16NZ

-
marek
- Fastspeed
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 08 Jan 2006, 16:36
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Od 900 - 1100 SK. Orogo Oplácke sú ešte drahšie.marek napísal:Dnes som sa rozpraval so svojim mechanikom a ten povedal ze to robie tie hidrozdvihatka,alebo aj vahadla.Nevie niekto co stoja tie zdvihadla a vahadlo?
Ale mám pre Teba jednu dobrú správu: dajú sa vyčistiť, len musíš rozobrať rozvod, aby si sa k nim dostal. Oni preto klepú, lebo je v nich usadnutý karbón z oleja, a ťažko nasiakne do seba to hidrozvihatko olej.
Nejazdím rýchlo, len lietam nízko...
Jožo

Jožo