Záměna automtické převodovky

Moderátori: dulo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
Auto: Viac Oplov
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Teo »

tak hladaj lebo kto hlada najde 8)
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
mrc
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 06 Mar 2007, 17:22
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa mrc »

oli ako si to vyriesil.ja mam tiez problem presne s tym istym automatom.pri vyblikani mi vyhodilo chybu 41 - rozdiel v stupnych a vystupnich otackach.servisak mi povedal ze odisla spojka oprava 20 000.neviete niekto nejake lacnejsie riesenie.olej som vymenil islo to asi tak 2 hod.potom sa zasa rozblika kontrolka prevodovky a auto nejde
oli_2
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Júl 2008, 11:11

Príspevok od používateľa oli_2 »

ahoj,no pozdě ale přece.nakonec sem to nevyřešil,protože mi to během oprav rozkradli :huh: .nicméně 20000 za spojku je dost.nevim jestli to je za novou,ale viděl sem někde v servisu že repasujou měniče(spojka) asi za 7000-8000.pokud je to teda opravdu měničem.zkus se podívat po netu jestli bys nenašel něco takovýho u vás.když vezmu v úvahu nějakej přepočet,tak dejme tomu do 10000 by ses měl vejít a to je pořád půlka proti tomu co ti řekli
Vectra A 2.0i hatchback
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

prevodovku af20 z Vectra B zozenies za 200 euro komplet. je ich dost co prezili auta.
alebo z nejakeho dovezeneho anglicana ...
oli_2
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

no na to pozor,to sem si taky myslel že tam dam z Béčkový,jenže tvarově je sice stejná,převody má taky relativně stejný,ale narazil sem na jinej komektor k řídící jednotce.tak nevim jestli se to dá nějak upravit.když sem se na to tenkrát ptal nenašel sem nikoho kdo by byl schopnej zaručit že to pude.ale jestli to má někdo ozkoušený tak potom jo.a z B je dokonce levnější než z A.
jinak mi bylo řečeno že při koupi starší převodovky je dobrý aby byla i s měničem.prohazování měničů prej dost často potom dělá problémy.
Vectra A 2.0i hatchback
iurai

oli_2 napísal:narazil sem na jinej komektor k řídící jednotce.tak nevim jestli se to dá nějak upravit.když sem se na to tenkrát ptal nenašel sem nikoho kdo by byl schopnej zaručit že to pude.ale jestli to má někdo ozkoušený tak potom jo.a z B je dokonce levnější než z A.
to by chcelo prejst v katalogu diel po dieli - obe prevodovky.
ci je tam len iny konektor, alebo su zmeny rozsriahlejsie.

novsie prevodovky maju napr. automaticky neutral - pridany dalsi ventil
oli_2
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

no já měl VA C20NE převodovka AF20 PA a koukal sem na převodku z VB kde byla FA20 YE a ty právě byly pohledově stejný,uchycení k motoru vypadalo taky stejně,byly tam stejný tři slabý konektory,akorád hlavní byl jinej.relativně stejnej počet pinů,ale jinej tvar,tak těžko říct jestli sou propojený všechny piny a když,tak jestli ve stejnym pořadí.o autoneutrálu nevim i když tady http://www.opel-infos.de/getriebe/gaf4.html se o něm píše.jinak sem se tenkrát byl podívat i na AF22 LK která je taky z VA ale s motorem C25XE a ta byla zase očividně větší :? už bohužel nemam fotky konektoru z tý Béčkový
Vectra A 2.0i hatchback
Používateľov profilový obrázok
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
Auto: Viac Oplov
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Teo »

vebe ma uplne inu koncepciu prevodovky ako vea a hlavne ak mas benzin co mas tak ak u vebe stojis na brzde a mad zaradene decko viac ako 5 sek automaticky vyradi neutral kym nepustis pedal to je hlavny rozdiel v prevodovke a potom RJ prevodovky komunikuje Klinkou s RJ motora co vea nema :(
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
iurai

Teo napísal:vebe ma uplne inu koncepciu prevodovky ako vea a hlavne ak mas benzin co mas tak ak u vebe stojis na brzde a mad zaradene decko viac ako 5 sek automaticky vyradi neutral kym nepustis pedal to je hlavny rozdiel v prevodovke a potom RJ prevodovky komunikuje Klinkou s RJ motora co vea nema :(
akoze ina koncepcia prevodovky ? rovnaka prevodovka
iurai

oli_2, nasiel som pre Teba prevodovku AF20 z Vectra A.
Kontaktuj ma na 0903349180
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"