podla toho na akom aute 8)Kesi napísal:Nechcem poučovať, ale ostrekovače svetiel fungujú len pri zapnutom osvetlení
Ostrekovače
Moderátori: dulo, buci_vectra
- keo100
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 29 Apr 2009, 13:45
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
chalani takze hladal som to rele na ostrekovace svetiel ale nenasiel som ho... mal by byt v motorovom priestore kde su hlavne poistky alo vobec tam nieje... na krabycker pise ze rele č. 18 ale v krabici nieje.. neviete kde by moholo byt??kto ma na aute ostrekovace svetiel nech sa pozrie kde to ma lebo tam kde by malo byt tak nieje. najlepsi r.v. 2001
Opel Vectra B 2,0 DTi 16V 130ps
mas tam volnu paticu na rele ? ak ano, tak to rele niekto vybral abykeo100 napísal:chalani takze hladal som to rele na ostrekovace svetiel ale nenasiel som ho... mal by byt v motorovom priestore kde su hlavne poistky alo vobec tam nieje... na krabycker pise ze rele č. 18 ale v krabici nieje.. neviete kde by moholo byt??kto ma na aute ostrekovace svetiel nech sa pozrie kde to ma lebo tam kde by malo byt tak nieje. najlepsi r.v. 2001
"setril vodou"
- keo100
- Pravidelný užívateľ
prave ze mne ostrekovace fingovali.po kupe auta asi po mesiaci prestali ist... vobec tam nieje ani päticaiurai napísal:mas tam volnu paticu na rele ? ak ano, tak to rele niekto vybral abykeo100 napísal:chalani takze hladal som to rele na ostrekovace svetiel ale nenasiel som ho... mal by byt v motorovom priestore kde su hlavne poistky alo vobec tam nieje... na krabycker pise ze rele č. 18 ale v krabici nieje.. neviete kde by moholo byt??kto ma na aute ostrekovace svetiel nech sa pozrie kde to ma lebo tam kde by malo byt tak nieje. najlepsi r.v. 2001
"setril vodou"
- keo100
- Pravidelný užívateľ
z obr. by to malo byt jasneiurai napísal:jedno z tych ciernych to bude. myslim to vacsie.keo100 napísal:jedno jed cierne male potom 2 zelene poistky jedno male zelene a vecsie cierne a potom nieci z chladicom to bude asi na zhavice.. potom tam uz nic nieje..iurai napísal:kolko rele a akej farby tam mas ?
vsak napis cisla dielov
ja som hovoril o cisle dielu.keo100 napísal:z obr. by to malo byt jasneiurai napísal:
jedno z tych ciernych to bude. myslim to vacsie.
vsak napis cisla dielov
z obrazku nie je jasne, ze co je co.
rele na ostrek je cierne, vyssie, ma kontakty 30, 31, 58, S a P
a je mozno vyrobene v Tunise.
na 30 ma byt 12v a ked ich pripojis na P, mal by sa pustit ostrek
- keo100
- Pravidelný užívateľ
č. 18 by malo byt to rele na ostrekovace ale na pozicii 18 nic nieje
to vyssie rele je cislo 13 a to je na zhaviace sviecky. po pretoceni kluca to rele cvakne.. uvazujem ze mam tam rele č. 10 a ze by to mohlo byt ono lebo o relatku č. 10 sa v manuali nic nepise. je male čierne. teraz ti nepoviem co tam pise lebo som v praci..
to vyssie rele je cislo 13 a to je na zhaviace sviecky. po pretoceni kluca to rele cvakne.. uvazujem ze mam tam rele č. 10 a ze by to mohlo byt ono lebo o relatku č. 10 sa v manuali nic nepise. je male čierne. teraz ti nepoviem co tam pise lebo som v praci..
- keo100
- Pravidelný užívateľ
no ok ale ako ti mam dat cislo dielu ked tam to rele nemam??macil napísal:Vidím, že si dokonale rozumiete chlapci.
Keo, číslo dielu je vyrazené, alebo vytlačené priamo na príslušnom dieli. Takže musíš zbehnúť k autu a buď tie čísla opísať, alebo detailne nafotiť a potom sem dať fungujúci odkaz na umiestnenie fotiek.
pridem domov a to nafotim...
- MajklNajt
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 18 Júl 2009, 15:31
- Auto: Vectra B
Pre insipraciu:
Nefungovalo ostrekovanie svetiel, poistka dobra. Nasiel som rele, vytiahol ho z patice. Na svorke 30 bolo napatie12V. Po spojeni so svorkou P sa ostrekovace spustili - cize chyba v rele.
Rozobral som ho a na plosnom spoji boli studene spoje. Po preletovani to funguje. Zopar foto:
rele , ostrekovac , ostrekovanie , xenon
Nefungovalo ostrekovanie svetiel, poistka dobra. Nasiel som rele, vytiahol ho z patice. Na svorke 30 bolo napatie12V. Po spojeni so svorkou P sa ostrekovace spustili - cize chyba v rele.
Rozobral som ho a na plosnom spoji boli studene spoje. Po preletovani to funguje. Zopar foto:
rele , ostrekovac , ostrekovanie , xenon
Opel Vectra 2.0 DTi
r.v. 2000 edition, sedan
r.v. 2000 edition, sedan
- buci_vectra
- Moderátor
- Dátum registrácie: 20 Apr 2009, 23:41
- Auto: Vectra B
No brutalne studaky len co je pravda...
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 31 Jan 2010, 13:19
Chcem sa Vás opýtať,či aj ostrekovač čelného skla má samostatnú poistku a relé ? Ak áno,tak kde ? Alebo je to tá istá (aj relé) čo je na ostrekovač svetlomentov napriek tomu ,že ostrekovanie svetlometov nemám ?macil napísal:Poistka č. 9 - 30A. Publikácia "Jak na to" strana č.245.
Rozloženie poistiek v poistkovej skrinke sa môže líšiť podľa výbavy a roku výroby. Aktuálne rozloženie je na plastovom kryte a v návode k obsluhe auta.
V motorovom priestore, nad hl. brzdovým válcom je držiak relé. V ňom sa nachádza relé č.18 (K97 podľa schémy), ktoré spína ostrekovač svetlometov.
V príručke je všade spomínaný len ostrekovač svetlometov. :?:
VeBe X20DTL r.v.1997