Jazdné vlastnosti

Moderátori: bukelo, buci_vectra

ctibor.v
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 29 Aug 2009, 09:27
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa ctibor.v »

Tak to mi je jasne! Nie som ziadny pretekar, potrebujem sa dostat z bodu A do bodu B. V klude a bespecne. Mne slo len o tie otacky motora aby mi pri zaradovani visich stupnov nepreklzovali moc kolesa. Ale to chce cit a niekde skusat kde bude dost priestoru. Dakujem za radu Cibo. :shock: :shock: :shock:
Používateľov profilový obrázok
m1lan
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 22 Feb 2009, 13:20
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa m1lan »

ctibor.v napísal: aby mi pri zaradovani visich stupnov nepreklzovali moc kolesa.
Toto som trošku nepochopil... To akože sa bojíš keď budeš zaraďovať napr. 4. stupeň že ti budú prešmykovať kolesá ???? :shock:
ctibor.v
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

Rychlost 4 nie. Z1na2. Je to predsa kombicko a to je tazsie. Takze viacej plynu.
Rasto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Dec 2006, 14:43
Auto: Astra J

Príspevok od používateľa Rasto »

Ťažko povedať kedy má motor najmenšiu spotrebu, preto som napísal to čo som napísal. Môžeš mať spotrebu 15L na pätke a tak isto aj na trojke. Záleží to od veľa faktorov, ale vo všeobecnosti platí, čím menšie otáčky motora, tým menšia spotreba, ale máš benzínový motor, nie diesel ......
1) ak chceš, aby to aspoň trochu išlo, tak musíš motor točiť. Neviem ako Z14XEP, ale moja Z14XE má najlepšiu akceleráciu cca od 3000 do 3800 otáčok. Napr. ja bežne štvorku nepoužívam, na trojke to roztiahnem na 90 km/h a radím rovno päťku.
Tu máš priebeh krútiaceho momentu pre Z14XEP:
Obrázok

2) 16 ventilové benzíny nemajú radi podtáčanie, staršie typy trpeli pridieraním ventilov. Nie je na škodu motor sem tam riadne prevetrať vo vyšších otáčkach, neboj, červená ryska je až na 6500 ot/min.

3) úsporu paliva sa pokúšaj dosiahnuť jazdou v decelerácií, to jest bez dávkovania paliva - dojazdy ku križovatke, jazda z kopca so zaradenou rýchlosťou bez zošliapnutého plynového pedálu - od otáčok motra cca 1800 sa už začína vstrekovať palivo aj bez zošliapnutého pedála, čiže ak Ti padnú otáčky napr. na štvorke k 1900, tak podraď.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER + LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
m1lan
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 22 Feb 2009, 13:20
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa m1lan »

Rasto napísal:Napr. ja bežne štvorku nepoužívam, na trojke to roztiahnem na 90 km/h a radím rovno päťku.
To mi pripadá trošku divné. Ten motor musíš pekne zadusiť. Trojku roztiahneš a päťkou to fajn zadusíš.... Nie je lepšie tú trojku nerozťahovať tak a použiť štvrtý stupeň ???? :roll:
Ale veď sto ľudí sto chutí....
ctibor.v
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

Tak kamarati ja som to pochopil. Dufam ze to pochopi aj moja manzelka...... Dakujem. Cibo. :shock: :shock: :shock:
palix
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 18 Feb 2008, 15:28
Auto: Astra G
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa palix »

Ináč v škole sme mali aj niečo také ako je merná spotreba paliva na grafe výkon/krútiaci moment. Reálne som to ešte niekde nevidel. Bol to v podstate podobný graf, len bol akoby prevrátený od krútiaceho momentu... vyplývalo z toho, že minimálna spotreba nie je pri celkom nízkych otáčkach... To som celkom nepochopil... ;)
Opel Astra G, r.v. 2007
anaxios
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 26 Sep 2009, 18:57
Auto: Iná značka

Príspevok od používateľa anaxios »

Rasto, napísal som ti SS.
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - VŠEOBECNE"