Výměna oleje v převodovce
Moderátori: dulo, buci_vectra
- Blade
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 13 Apr 2009, 12:13
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
Výměna oleje v převodovce
Čau chtěl bych vyměnit olej v převodovce na VECE 2.2Dti 5st. manual...Jen nevim kama se vypuští a nalévá olej...nic takového jsem tam nenašel díky za radu....
- Salamander
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 09 Dec 2008, 23:11
teraz som volal do oplu, pretoze tiez uvazujem nad tym, ze vymenim.
Veci sa maju tak, ze v motore Y22DTR s manualom sa olej do prevodovky nemeni - teda dozivotne.
Ale, ak chceme menit, tak mi bolo povedane> cerveny prevodovy ( bez dalsej specifikacie )
V opel predajni origos stoji tento olej 8,60 eur/ liter
do prevodovky sa zmesti 2,6 litra maximum. ale pokial sa nerozoberie prevodovka, tak tam natecie max 2 litre.
Veci sa maju tak, ze v motore Y22DTR s manualom sa olej do prevodovky nemeni - teda dozivotne.
Ale, ak chceme menit, tak mi bolo povedane> cerveny prevodovy ( bez dalsej specifikacie )
V opel predajni origos stoji tento olej 8,60 eur/ liter
do prevodovky sa zmesti 2,6 litra maximum. ale pokial sa nerozoberie prevodovka, tak tam natecie max 2 litre.
Vectra C-GTS 2,2DTI - Y22DTR - 2003
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 06 Nov 2007, 12:15
Ja som menil, ano bol tam cerveny. Ale ja som tam dal VALVOLINE 75W90. Ak je to 2,2dTi tak tam je prevodovka F23. Tato prevodovka ma 3 skrutky ktore sa odkrucaju imbusovym klucom. Napustaci, kontrolny a vypustaci, pre vymenu oleja treba zlozit spodny kryt oleja.
Ano je tam celozivotna napln, ale ja som menil po 200000Km a ten olej bol ako striebrenka takze myslim si ze ho treba menit.
Viskozita oleja sa da zistit aj z mazacieho planu VALVOLINE...
Ano je tam celozivotna napln, ale ja som menil po 200000Km a ten olej bol ako striebrenka takze myslim si ze ho treba menit.
Viskozita oleja sa da zistit aj z mazacieho planu VALVOLINE...
Opel Vectra B Caravan 2,2DTi 16V, Y22DTR, (2001)
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=9903
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=9903
- Salamander
- Strieborný užívateľ
- Salamander
- Strieborný užívateľ
Áno mám, myslím ,že českú ( pri čítaní medzi češtinou a slovenčinou už akosi nevidím rozdiel - preto to váhanie.. )
Ale popravde, netuším, ako by som ti pomohol. Skús zbehnúť do Oplu, možno sa dá kúpiť.
Kedže výmena oleja v prevodovke nie je v servisnej knižke písaná a vraj je olej v nej na doživotie - pri manuálnej prevodovke ako máme my, je už len na vlastníkovy, či sa rozhodne vymeniť alebo nie. Ja olej vymením, pretože osobne mám za to, že nič nevydrží večne ( tobôž nie súčasti auta, ktoré sú denno - denne zaťažované).
Sprievodné príznaky opotrebenia prevodovky zatiaľ nebadám. V podstate to robím pre osobný dobrý pocit a prevenciu...
Ale popravde, netuším, ako by som ti pomohol. Skús zbehnúť do Oplu, možno sa dá kúpiť.
Kedže výmena oleja v prevodovke nie je v servisnej knižke písaná a vraj je olej v nej na doživotie - pri manuálnej prevodovke ako máme my, je už len na vlastníkovy, či sa rozhodne vymeniť alebo nie. Ja olej vymením, pretože osobne mám za to, že nič nevydrží večne ( tobôž nie súčasti auta, ktoré sú denno - denne zaťažované).
Sprievodné príznaky opotrebenia prevodovky zatiaľ nebadám. V podstate to robím pre osobný dobrý pocit a prevenciu...
Vectra C-GTS 2,2DTI - Y22DTR - 2003
- macil
- Admin
- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
Lubo, tebe všetko treba dať na podnose, že? - http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=2430
- Teo
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
- Auto: Viac Oplov
skus raz aj sam pouzit HLADAT
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže