Corsa GSi Z18XE
- dulo
- Moderátor

- Dátum registrácie: 20 Jún 2007, 10:46
- Auto: Vectra B
Corsa GSi Z18XE
Ide o moju bývalu Corsu. Včera auto viac-menej stratilo výkon. Konkrétne, do cca 4000 ot. za min ide auto ako vždy, teda nebadať nejaký úbytok výkonu. Ale nad 4000 ot/min sa prakticky nedá ani dostať, jednoducho sa tam motor nechce nijak vyšplhat. Diagnostika ukázala chybu EGR ventilu, no to bude pravdepodobne preto, lebo som pre istotu odpojil EGR, či sa to náhodou nezmení. Taktiež váha vzduchu bola vylúčená. Zaujímavé je, že ked som si pozeral live data, pri položke EGR Valve mi pekne ukazovalo, kedy je aktívny a kedy nie. Samozrejme túto závadu nevylučujem. Dalej na chvíľu vybehla kontrolka TC, ukázalo chybu Engine Torqoue Reduction Mailfunction. Ako by sa RJ snažila znížiť výkon motora. Podla všetkého je teraz auto v núdzovom režime. No momentálne ani kontrolka motora nesvieti. Taktiež vybehla chyba valca 2 a 3, žial som si to zabudol opísať alebo odfotiť-to presné znenie. Teraz to už nevybehlo. Mám podozrenie na zapaľovaciu lištu.
Ešte dodám, že motor ide pomerne dobre, žiadne trhanie, nič, ale aj tak mám pocit, že nejde, ako by mal- na voľnobeh. A navyše, ked ho skúšam vytočiť na neutrály cez 3500 ot, ozve sa zvuk, ako by šmýkala guma, alebo niečo podobné- tak to zapiští
Ešte dodám, že motor ide pomerne dobre, žiadne trhanie, nič, ale aj tak mám pocit, že nejde, ako by mal- na voľnobeh. A navyše, ked ho skúšam vytočiť na neutrály cez 3500 ot, ozve sa zvuk, ako by šmýkala guma, alebo niečo podobné- tak to zapiští
VeBe X18XE Caravan Sport
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Skús na minútku odpojiť baterku, potom ju pripoj späť, naštartuj, pojazdi a uvidíš, či sa tam nejaké chyby objavia znovu.
Inak elektronika niektoré, mechanické, závady nerozozná, napríklad blbnúci EGR, pridierajúce sa ventily a podobne. Mi napadlo, či fakt neostáva pootvorený ten EGR, ale to len strieľam od pása.
Inak elektronika niektoré, mechanické, závady nerozozná, napríklad blbnúci EGR, pridierajúce sa ventily a podobne. Mi napadlo, či fakt neostáva pootvorený ten EGR, ale to len strieľam od pása.
-
iurai
- dulo
- Moderátor

Práve aj to EGR-ko si myslím, že tam robí problém- píše chybu EGR, ale ako som už spomínal, môže to súvisieť aj s tým, že som ho na chviľu odpojil.macil napísal:Skús na minútku odpojiť baterku, potom ju pripoj späť, naštartuj, pojazdi a uvidíš, či sa tam nejaké chyby objavia znovu.
Samozrejme rád príjmem aj ostatné nápady a návrhy
VeBe X18XE Caravan Sport
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
...môžu to byť kúsky keramiky z katu. Keď sa rozsype kat, je to v háji.
Resp., takto: ak sa rozsype predná časť katu, pár čiastočiek vyletí výfukom, ale zvyšok upchá zadnú časť katu. Ak je kat čiastočne priechodný, motor stráca výkon s otáčkami (logicky) a lambda sondy posielajú zlé hodnoty, valce sa zle vyprázdňujú - skrátka kopí sa jedna vec na druhú.
Už 2 x v živote som to svinstvo vybúchaval kladivom
, 1 x sa mi to podarilo bez demontáže katu.
Skús po ňom (jemne) tresnúť zospodu počas behu motora - či sa niečo stane.
Alebo vypni motor a skús celý výfuk silno zatriasť, ak je kat rozsypaný, mal by si to počuť.
Resp., takto: ak sa rozsype predná časť katu, pár čiastočiek vyletí výfukom, ale zvyšok upchá zadnú časť katu. Ak je kat čiastočne priechodný, motor stráca výkon s otáčkami (logicky) a lambda sondy posielajú zlé hodnoty, valce sa zle vyprázdňujú - skrátka kopí sa jedna vec na druhú.
Už 2 x v živote som to svinstvo vybúchaval kladivom
Skús po ňom (jemne) tresnúť zospodu počas behu motora - či sa niečo stane.
Alebo vypni motor a skús celý výfuk silno zatriasť, ak je kat rozsypaný, mal by si to počuť.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
-
iurai
- dulo
- Moderátor

Výfuk vyskúšam v pondelok, auto pojde priamo k mechanikovi-vdaka za radu.
Kontrolka motora zhansne hned po štarte, na voľno beh sa dostanem aj na 5000 ot/min. ale pri týchto otáčkach motor pískne- neviem to presne identifikovať.
Sviečky sú nové, a to čidlo teploty RJ motora vyskúčam.
Kontrolka motora zhansne hned po štarte, na voľno beh sa dostanem aj na 5000 ot/min. ale pri týchto otáčkach motor pískne- neviem to presne identifikovať.
Sviečky sú nové, a to čidlo teploty RJ motora vyskúčam.
VeBe X18XE Caravan Sport
-
iurai
takze tam nie obmedzovac pri znizenych otackach (ako nudzovy rezim)
sviecky -ci dobre spaluju vsetky valce.
tak vyskusat kompresiu.
pozriet ci nie je posunuty rozvodovy remen.
ci nie je znizeny tlak paliva - pokazena palivove cerpadlo
a odpojenie teplotneho cidla - potom by tam RJ mohla nadavkovat viac. paliva - ak je problem v tlaku, alebo cerpadle
sviecky -ci dobre spaluju vsetky valce.
tak vyskusat kompresiu.
pozriet ci nie je posunuty rozvodovy remen.
ci nie je znizeny tlak paliva - pokazena palivove cerpadlo
a odpojenie teplotneho cidla - potom by tam RJ mohla nadavkovat viac. paliva - ak je problem v tlaku, alebo cerpadle