Problem s motorom 1.6 16v rv2003

Moderátori: bukelo, buci_vectra

Smoke642

Problem s motorom 1.6 16v rv2003

Príspevok od používateľa Smoke642 »

Zdravim, potreboval by som poradit. Mam Opel astra 1.6 16V rv2003 a po zahriati motora a prejdeny niekolkych km tak 20, 30 mi motor zacne z nicoho nic drhnut, sekat pri jemnom pridavnani a na volnobehu zdochynat. Po urcitej dobe to prejde, obcas to je ani minuta, niekedy je tak aj 10 min. Mimo mesta s tym nie je az taky problem lebo da sa ist normalne dalej a len to trocha seka, ale ak som v meste tak mi to na kazdom kroku zdochyna alebo musime drzat otacky plnym. Bol som s tym uz v par servisoch a cistili mi nasvanie, menili filter, a aj benzinovi filter, sviecky, olej aj s filtrom a napajali aj na pc, ktory nic nehlasil. Potom mi povedali ze sa to neda diagnostikovat a ze treba pockat kym sa nieco pokazi a potom to vymenit. Neviete mi poradit co by to este mohlo byt? alebo co mam s tym robit? Lebo by som chcel ist o mesiac do chorvatska a ked sa mi to pokazi cestou tam tak ma to nepotesi... Popripade som aj ochotny k niekomu dojst a zaplatim za opravu, len nech to fachci ako ma...diky moc... Inac robi to uz asi pol roka, ale cim dalej castejsie...
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Komjatna

Príspevok od používateľa Komo »

Hladat > EGR ventil
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
Smoke642

EGR ventil by ale hlasil chybu, ci nemusi?
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

No to ti na 100 percent nepoviem, ale jeho vycistenie je urcite jedno z tych lacnejsich a casovo nenarocnejsich uprav. AK nepomoze, budeme hladat dalej.
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
Smoke642

No tak som to dal pozriet a ze nie, ze je cisty a to to nerobi...len pri pripojeny aj nahlasil teraz nejaku jednu chybu tohto venitla. Moze byt ze nie je len znecisteny ale aj pokazeny?
peto105L
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Júl 2009, 20:37
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa peto105L »

Ty kokso tak to mi nieco fakt pripomina.........som myslel ze som jediny.
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=11505
Astra G 1,6 16V 74kW, Z16XE ,Tmavomodra metla , r.v.2003
mathev
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 16 Apr 2007, 23:01
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

nemoze to byt ucpany katalyzator?
peto105L
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Júl 2009, 20:37

Príspevok od používateľa peto105L »

Preco to po chvilke prejde a zas ide OK? Ak by bol upchaty tak by bol problen asi stale nie?
Astra G 1,6 16V 74kW, Z16XE ,Tmavomodra metla , r.v.2003
mathev
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 16 Apr 2007, 23:01
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

no ked vravis ze je to cim dalej castejsie ... moze sa ucpavat postupne zase sa z neho vypluje a chvilu ide a znova... neviem ale ked otcovi zacal blbnut kat tak tiez to zozaciatku nerobilo stale ale postupne sa to zhorsovalo
Smoke642

bol som s tym v dalsom servise a opat nic, tak do dnes som jazdyl dalej normale a tym.... Ale ked som sa dnes vracal z chaty, zase to zacalo robit a nie a nie prestat...siel som tak asi 30km a potom sa rozsvietila kontrolka vyfukovych emisii, neblika, len sviety furt...som z toho zufali...
Smoke642

Parada, tak problem vyrieseny. Kupil som novy EGR ventil v opli za 120eur a auto ide bez problemov. Diky moc za rady :)
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Smoke642 napísal:Parada, tak problem vyrieseny. Kupil som novy EGR ventil v opli za 120eur a auto ide bez problemov. Diky moc za rady :)
prebehni forum - je tu navod na zaslepenie. S novym by si mal sice mat pokoj, ale zaslepka to vyriesi 100 percentne.
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"