Vectra B 4-dverova - pruziny na veku kufra
Moderátori: dulo, buci_vectra
- mioa701
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 24 Mar 2009, 18:54
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Na originálne diaľkové to nejde určite, už som to konzultoval s nejedným autoelektrikárom, jednoducho originálny kľúč na to nemá tlačítko, neoriginálny má inú frekvenciu. Prehodenie vnútorností kľúčov nepomôže, lebo zase originálne centrálne na VeBe prijíma len impulz otvoriť/zatvoriť/závora. Neprijme ani dlhý impulz, ani dvojitý impulz ani kombináciu otvoriť/zatvoriť, atď Proste žiadny spôsob, ako otvoriť kufor pomocou originálnych tlačítok. Jedine, ak by si chcel, aby sa kufor otvoril VŽDY, keď otvoríš auto, čo je absolútne nemysliteľné..TSteinar napísal:dobre to vyzera, skoda, ze to nejde urobit na original central. ale naozaj dobre 8)
- mioa701
- Bronzový užívateľ

Ak niekto vie, prečo je to tak, alebo ako sa dá urobiť, aby išla aj závora s neoriginálnym centrálom, dajte vedieť.
Naposledy upravil/-a mioa701 v 16 Júl 2009, 22:03, upravené celkom 1 krát.
- mioa701
- Bronzový užívateľ

No asi to tak bude, ako píšeš, TSteinar. Ten centrál zamkne, keď sa stlačí tlačítko zamknúť, logicky. Ale potom si pamätá, že už je zamknuté a každé ďalšie stlačenie tlačítka "zamknúť" chápe ako použitie funkcie "nájdi auto na parkovisku", t.j. blikne 3 krát smerovkami, čo je OK podľa návodu, ale mne to so závorou veľmi nepomôže.
Macil, keď na niečo prídeš, daj vedieť. Ja som sa zatiaľ dostal len k tomu, že tým jedným stlačením "zamknúť" sa bude musieť dať aj zamknúť na závoru, teda vždy, keď zamknem, zamkne aj závoru. To by mi nevadilo. Teraz "už len" vyhútať, ako na to.. Určite sa bude dať zostaviť nejaká skladačka, kde relé, zapojené na trvalých 12V, bude držať obvod závory zopnutý natrvalo až do odomknutia. Popýtam sa známych elektrikárov.
Macil, keď na niečo prídeš, daj vedieť. Ja som sa zatiaľ dostal len k tomu, že tým jedným stlačením "zamknúť" sa bude musieť dať aj zamknúť na závoru, teda vždy, keď zamknem, zamkne aj závoru. To by mi nevadilo. Teraz "už len" vyhútať, ako na to.. Určite sa bude dať zostaviť nejaká skladačka, kde relé, zapojené na trvalých 12V, bude držať obvod závory zopnutý natrvalo až do odomknutia. Popýtam sa známych elektrikárov.
- buci_vectra
- Moderátor

- Dátum registrácie: 20 Apr 2009, 23:41
- Auto: Vectra B
Neviem ci vam to pomoze zo zamykanim na zavoru,ale ja to mam vyriesene takto:
Mam domontovany alarm,ktory podporuje dvojity zamykaci impulz. Ked stlacim tlacitko na zamknutie kratko,alarm vysle jeden zamykaci impulz,auto zamkne.
Ale ked ho podrzim dlhsie,tak vysle impulzy dve. Prvym zamkne normalne a druhym na zavoru.
Ked som hladal draty na ktore sa pripojit,tak som hladal tie na ktorych sa objavuje signal po otoceni klucika v zamke dveri.Tam to tiez funguje tak,ze na jedno otocenie zamkne a na dve zamkne na zavoru...
Mam domontovany alarm,ktory podporuje dvojity zamykaci impulz. Ked stlacim tlacitko na zamknutie kratko,alarm vysle jeden zamykaci impulz,auto zamkne.
Ale ked ho podrzim dlhsie,tak vysle impulzy dve. Prvym zamkne normalne a druhym na zavoru.
Ked som hladal draty na ktore sa pripojit,tak som hladal tie na ktorych sa objavuje signal po otoceni klucika v zamke dveri.Tam to tiez funguje tak,ze na jedno otocenie zamkne a na dve zamkne na zavoru...
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová 
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
- TSteinar
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Jan 2008, 16:22
mioa701, ja by som to radsej neskusal, ze spravit to tak, nech to je stale na zavoru. nebodaj sa ti pokazi zamok a dvere neotvoris. ja len na noc to davam na 2x, tak klucom ked zamykas, funguje ti to na tu zavoru? aj to je moznost, ale zase je to otravne.
buci_vectra, tak ako pises, niektore alarmy to maju ako funkciu, ze je moznost dvojiteho impulzu za sebou, prave na toto dvojite zamykanie
buci_vectra, tak ako pises, niektore alarmy to maju ako funkciu, ze je moznost dvojiteho impulzu za sebou, prave na toto dvojite zamykanie
OPEL Vectra B 2.2 16v 108 kW 2001
- lubo098
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Sep 2008, 16:46
- Auto: Iná značka
mam tiez dorabany alarm a uvazoval som urobit to relatkami ale presne z dvovodu co pise TStainar sa mi to nepozdava.
moj alarm ma aj dialkovy start ktory som nezapojil cize mam aj tlacitko navise len sa neviem rozhodnut pre ktoru funkciu ho vyuzit.
mam moznosti :
1 zatvaranie okien ale elektricke mam len predne tak ak budu zadne otvorene aj tak ich musim zatvorit manualne cize stale kontrolovat
2 zamknutie na zavoru co je z hladiska bezpecnosti dost vyhodne ale da sa vyriesit aj inak.
3 dialkovy start ktory som este stale nevylucil uplne ale musel by som vymysliet lepsiu blokaciu ako kontrolku rucnej brzdy a prakticke vyuzitie nieje velke
4 otvaranie kufra co je celkom prakticke
moj alarm ma aj dialkovy start ktory som nezapojil cize mam aj tlacitko navise len sa neviem rozhodnut pre ktoru funkciu ho vyuzit.
mam moznosti :
1 zatvaranie okien ale elektricke mam len predne tak ak budu zadne otvorene aj tak ich musim zatvorit manualne cize stale kontrolovat
2 zamknutie na zavoru co je z hladiska bezpecnosti dost vyhodne ale da sa vyriesit aj inak.
3 dialkovy start ktory som este stale nevylucil uplne ale musel by som vymysliet lepsiu blokaciu ako kontrolku rucnej brzdy a prakticke vyuzitie nieje velke
4 otvaranie kufra co je celkom prakticke
vectra a jeden pes uz je prec, ostala zena, dva psy pes a dcera...
- Teo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
- Auto: Viac Oplov
- Kontaktovať používateľa:
ved o pruzinach tu uz bolo vsetko povedane nie? 
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
-
iurai
vratim sa k tym pruzinam
doparoma, ja som to prehnal s ladenim pruzin na veku kufra
po stlaceni gombicky to leti hore ako raketa, ze ani kung-fu panda by sa nestihla uhnut.
a pod gombickou je dokonca este taka hrana, co sugeruje - tu si kryt kufra zdivhnes. omyl vazeni, netreba.
pri tomto nastaveni pruzin to otvarame obojrucne. 1 ruka brzdi veko, druha stlaci gombicku.
ale ked stojime s autom do kopca, aspon to udrzi veko zdvihnute.
mozem iba smutne zavidiet znamemu, co ma Renault Megane 98 limo, alebo kolegom s Omega B limo, ze ako pekne to maju riesene s plynovymi vzperami
doparoma, ja som to prehnal s ladenim pruzin na veku kufra
po stlaceni gombicky to leti hore ako raketa, ze ani kung-fu panda by sa nestihla uhnut.
a pod gombickou je dokonca este taka hrana, co sugeruje - tu si kryt kufra zdivhnes. omyl vazeni, netreba.
pri tomto nastaveni pruzin to otvarame obojrucne. 1 ruka brzdi veko, druha stlaci gombicku.
ale ked stojime s autom do kopca, aspon to udrzi veko zdvihnute.
mozem iba smutne zavidiet znamemu, co ma Renault Megane 98 limo, alebo kolegom s Omega B limo, ze ako pekne to maju riesene s plynovymi vzperami
- zuzko
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 17 Feb 2010, 15:35
iurai ja som to vyriesil jednoducho demontoval som pruzinu pod teplom som skratil ten dlhy hak o asi 4cm a zahol ako ma byt znovu nahodil pruzinu kufor sa normalne zdvihne sice o daco rychlejsie ale nie zasa ze mi ide rozbit zadne sklo a v kopci drzi tak uplne jednoducho som to spravil a je tam taky maly tlmic ale neriesol som ho nebol cas