Tuning - čo to je?

Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
dušan992
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 22 Mar 2008, 23:07
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Turňa nad Bodvou

Príspevok od používateľa dušan992 »

tuning by sa mal podla mna používať v súvislosti s úpravou motora,výfukového systému (nie koncovka z tesca)podvozka a samozrejme z časti aj kolies (lebo seriove menej výkonne auta maju väčšinou obute nejake balony.)To čo tu vy rozoberate ohladom neoniek tak to je taky sedliacky tuning.take neony by sa možno hodili na nejaky brutalne upravený showcar (tj.naložíš na vlečku, odvezieš na zraz, ukážeš a potom zase naložíš a zamkneš doma v garáži).

ja chcem dat 17 disky ale v TP ich samozrejme nemam.Ale vyzeraju na aute ovela krajsie ako 15-tky.pritom ten rozmer pneu co tam chcem dat my takmer nezmení ani priemer ani obvod kolesa ale tie ku... by mi za to TP zobrali.

treba si kupit lepsie auto?????kupim si napr. novu astru H GTC 1,6 za 19 000E na 16diskoch.Mne sa to osobne nepaci,chcem tam dat 18" dokupim si ich za 1300E.lebo sa nedodavaju od vyroby.alebo si mam kupit 1,6 turbo za 25.000E aby som mal 18"kola v zaklade?????(to je len priklad)

to mam dat za auto o 6000E viac lebo mame blbu legislativu????a neakceptuje sa tu najake to TUV ktore ma platit v celej EU ?
OPEL Astra J 2.0 cdti AT6 http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?f=130&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
ex-OPEL ASTRA G 1,4 16v x14xe http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=16923" onclick="window.open(this.href);return false;
OPEL COMBO B TOUR 1,3 cdti
OPEL CORSA D 1,4 14v
ex-OPEL Combo B 1,7 Dti Y17DT
dušan992
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen

macil napísal:Čo chceš obísť?
Daj podnet na zmenu zákona. :wink:

by ma zajmalo či predajcovia tuningovch doplnkov (spojler,kola,...)dali nejaky ten podnet.asi nie lebo stale je to tak ako to bolo.Alebo boli neuspešní.Myslim si že by mali lepší biznis keby tam bola nejaka uprava legislativy.nepredavali by v podstate nelegalny tovar. :)
OPEL Astra J 2.0 cdti AT6 http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?f=130&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
ex-OPEL ASTRA G 1,4 16v x14xe http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=16923" onclick="window.open(this.href);return false;
OPEL CORSA D 1,4 14v
Rin-Tin-Tin
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 01 Dec 2008, 15:23
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa Rin-Tin-Tin »

tovar je legalny len neni urceny do beznej premavky na cestnych komunikaciach.... takze ked stojis alebo sa vozis po dvore, okruhoch, lese alebo tak tak mozes :-D
Opel Omega B 2.5TD
Opel Omega A 2.0i Diamant - ex
azmodan

Príspevok od používateľa azmodan »

2 dusan992 Neviem ci si uz niekedy v zivote mal velke disky , ale ja mam teraz 17 a uz nikdy viac ;) Nieze by to bolo tvrde ale su krive a rovnat to kazdy rok je otravne (nehovorim o tom, ze to je aj zaber na penazenku) .. Vela ludi meni disky za mensie prave z tohto dovodu ..A ja ked zjazdim tieto gumy tak sa velmi rad vratim k obycajnym 15tkam a balonom ako to nazyvas... Za prve menej trpia loziska a napravy celkovo, je to ovela pohodlnejsie a ze to vyzera horsie? ;) Nech to jazdi ;)

ale sme offtopic
Rin-Tin-Tin
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 01 Dec 2008, 15:23

Príspevok od používateľa Rin-Tin-Tin »

azmodan napísal:2 dusan992 Neviem ci si uz niekedy v zivote mal velke disky , ale ja mam teraz 17 a uz nikdy viac ;) Nieze by to bolo tvrde ale su krive a rovnat to kazdy rok je otravne (nehovorim o tom, ze to je aj zaber na penazenku) .. Vela ludi meni disky za mensie prave z tohto dovodu ..A ja ked zjazdim tieto gumy tak sa velmi rad vratim k obycajnym 15tkam a balonom ako to nazyvas... Za prve menej trpia loziska a napravy celkovo, je to ovela pohodlnejsie a ze to vyzera horsie? ;) Nech to jazdi ;)

ale sme offtopic
ake to budes mat premna napredaj tie 17sky? :D
Opel Omega B 2.5TD
Opel Omega A 2.0i Diamant - ex
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

chlapci, 17-ky disky budem mat na predaj ja za maly peniaz. proste cca tolko kolko dnesna zlata mladez preleje dole gagorom za jeden piatok (teda nemyslim pivecko v bufete)

pekne s certifikatom.

teda, este nasepkam, ze su to skor disky pre Omegu nez pre Agilu ;-)

a pridam sa k myslienke, ze podsvietenie je sedlacky tuning, lebo je smerovane navonok z auta, smerom k divakom a ocumovacom.

mne ide o to, aby som sa v aute dobre citil, a preto si tam dam koberceky, vankusiky, trickove potahy a rozvesam plysaky.
to je ten pravy (vnutorny) tuning
conos
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 22 Júl 2007, 20:05

Príspevok od používateľa conos »

vsetko spomenute je tuZing a nie tuning - ten je o niecom inom :wink:
---opel freunde---
opel kadett e C20NE
opel astra f gsi C20NE - donor pre kadetta
opel vectra c Y22DTR
iurai

conos napísal:vsetko spomenute je tuZing a nie tuning - ten je o niecom inom :wink:
tuning je z definicie "ladenie". takze ja som pisal o ladeni na iuraiovu nuotu.

ty si asi narazal u Opla benzinu na pridavnu nadrz na olej a u diesla na prestavbu na karburator ;-)
iurai

dušan992 napísal:
macil napísal:Čo chceš obísť?
Daj podnet na zmenu zákona. :wink:

by ma zajmalo či predajcovia tuningovch doplnkov (spojler,kola,...)dali nejaky ten podnet.asi nie lebo stale je to tak ako to bolo.Alebo boli neuspešní.Myslim si že by mali lepší biznis keby tam bola nejaka uprava legislativy.nepredavali by v podstate nelegalny tovar. :)
kolesa a podobne, co su schvalene v clenskom state EU su legalne u nas od roku 2004. jediny problem je, ze nase dopravne zakony a vyhlasky su nelegalne. ale aj na ne postupne dochadza a davaju sa do suladu

na druhej strane sa u nas doplnky predavaju bez certifikatov. lebo nikto nic nekontroluje - policia, stk

zato su krajiny ako Nemecko, kde sa vsetko kontroluje. avsak predpisy a postupy su uz tak vyladenene, ze ked si tam namontujes schvaleny spojler, za 20 minut a za poplatok 10e mas zmenu legalizovanu a vypapierovanu.
netyka sa to len schvalenych doplnkov, ale aj vlastnych napadov, ako do Babety dat brzdy z okruhoveho specialu ;-)
iurai

azmodan napísal:2 dusan992 Neviem ci si uz niekedy v zivote mal velke disky , ale ja mam teraz 17 a uz nikdy viac ;) Nieze by to bolo tvrde ale su krive a rovnat to kazdy rok je otravne (nehovorim o tom, ze to je aj zaber na penazenku) .. Vela ludi meni disky za mensie prave z tohto dovodu ..A ja ked zjazdim tieto gumy tak sa velmi rad vratim k obycajnym 15tkam a balonom ako to nazyvas... Za prve menej trpia loziska a napravy celkovo, je to ovela pohodlnejsie a ze to vyzera horsie? ;) Nech to jazdi ;)

ale sme offtopic
ked si clovek kupi lepsie okuliare, aj disky staci menej rovnat ;-)
iurai

iurai napísal:chlapci, 17-ky disky budem mat na predaj ja za maly peniaz. proste cca tolko kolko dnesna zlata mladez preleje dole gagorom za jeden piatok (teda nemyslim pivecko v bufete)

pekne s certifikatom.

teda, este nasepkam, ze su to skor disky pre Omegu nez pre Agilu ;-)

a pridam sa k myslienke, ze podsvietenie je sedlacky tuning, lebo je smerovane navonok z auta, smerom k divakom a ocumovacom.

mne ide o to, aby som sa v aute dobre citil, a preto si tam dam koberceky, vankusiky, trickove potahy a rozvesam plysaky.
to je ten pravy (vnutorny) tuning
dodam foto:
Obrázok

a toto je to koleso 17-ka:

Obrázok
Naposledy upravil/-a iurai v 09 Máj 2009, 16:05, upravené celkom 1 krát.
azmodan

Príspevok od používateľa azmodan »

iurai napísal:ked si clovek kupi lepsie okuliare, aj disky staci menej rovnat ;-)
Ha - ha.. Ked pojdes napriklad cez certovicu pochopis..., alebo staci aj cesta RK-LM, alebo cesta okolo Liptovskej Mary.. Takych prikladov Ti dam milion.. Jedine ze by si mal okuliare od Harryho Pottera a cestu pred Tebou by na pockanie vyhladzovali.
conos
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

iurai napísal:
conos napísal:vsetko spomenute je tuZing a nie tuning - ten je o niecom inom :wink:
tuning je z definicie "ladenie". takze ja som pisal o ladeni na iuraiovu nuotu.

ty si asi narazal u Opla benzinu na pridavnu nadrz na olej a u diesla na prestavbu na karburator ;-)
prepac nerozumiem druhej vete? :shock:
---opel freunde---
opel kadett e C20NE
opel vectra c Y22DTR
iurai

conos napísal:prepac nerozumiem druhej vete? :shock:
vsak tie diesle funguju tak dobre, ze si na motor sadne mucha, vyskoci kontrolka motora a vykon klesne na 30%. takze prec s tou elektronikou :-)
dušan992
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen

TRPIA

na slovenskych cestach trpí takmer každe auto.A MOžEš MAT OBUTE AJ PNEU S PROFILOM 80.VYNIMKOU SU MOžNO čISTOKRVNE OFFROUDY.
OPEL CORSA D 1,4 14v
conos
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

iurai napísal:
vsak tie diesle funguju tak dobre, ze si na motor sadne mucha, vyskoci kontrolka motora a vykon klesne na 30%. takze prec s tou elektronikou :-)
? v zivote som nechcel dat prec elektroniku z diesla, pri ottovom motore to je ine, na C20XE mame odstranenu ECU, vstrekovaci system fuc - nahradeny dvoma dvojkomorovymi karburatormi dellorto, zvacseny priemer vyfukoveho potrubia - samozrejme bez lambda sondy a katalyzatora, vycistene, vylestene a zvacsene sacie a vyfukove kanaliky, zvysena kompresia,...atd samozrejme upgrade brzdoveho systemu. tak to je tuning, ale nie vymena kolies, nahodenie kobercekov, neonov, a rychlych pasov na kapotu
---opel freunde---
opel kadett e C20NE
opel vectra c Y22DTR
tomi1583
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 29 Apr 2009, 20:30
Auto: Vectra C

Príspevok od používateľa tomi1583 »

conos napísal:
iurai napísal:
? v zivote som nechcel dat prec elektroniku z diesla, pri ottovom motore to je ine, na C20XE mame odstranenu ECU, vstrekovaci system fuc - nahradeny dvoma dvojkomorovymi karburatormi dellorto, zvacseny priemer vyfukoveho potrubia - samozrejme bez lambda sondy a katalyzatora, vycistene, vylestene a zvacsene sacie a vyfukove kanaliky, zvysena kompresia,...atd samozrejme upgrade brzdoveho systemu. tak to je tuning, ale nie vymena kolies, nahodenie kobercekov, neonov, a rychlych pasov na kapotu

zatial ako som si cital vsetky prispevky je toto asi najnormalnejsi ale aj tak naco je nam toto vcetko ved auta su aj tak predovsetkym na to aby sme si my lenivejsi mohli odviezt zadok a neist peso + nejake tie aktivity, aj tak ak si chce niekto tunovat auto v tom spravnom zmysle nech si to radsej neha na zrazy a.t.d. bo potom aj tak len zbytocne svojou frajerinou na cestach ohrozuje obycajnych ludi(nic v zlom - skusenosti)

a k teme - ine osvetlenie auta ako normalne povolene svetla vazne na cestu nepatria tie su dobre tak do garaze a ak si chce niekto tieto svetla namontovat tak nech si frajery na zraze bo aj ked je to sice pekne je to uz trapne trapne
Opel Vectra C caravan Z19DT rv.2008
Opel Astra G sedan X18XE1 rv.1998(Limo) KO
Skoda Favorit Sport Line KO
Kontakt - 0903606992
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 23:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

...pred časom som bol v nemecku u strýka.
Kúpil si disky a gumy na svojho Mercedesa, ktoré nemali žiaden certifikát (Betriebserlaubniss).
Nahodil disky na auto a šli sme spolu k TUV.
Tam bol chlapík, ktorý si nasadil prilbu, sadol do Mercedesu a na takom veľkom parkovisku jazdil ako blázon do kruhu - raz doľava raz doprava, brzdil, pridával a potom zastavil, povedal ok, šli sme k okienku kde strýko za poplatok dostal certifikát.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
conos
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

je to mozne aj u nas - v dekre, ale za primerany poplatok :lol:
---opel freunde---
opel kadett e C20NE