PROBLEM ASTRA 1,6 100 koni. rv. 98 - TRHA-
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
solid
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 16 Jún 2008, 13:12
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
PROBLEM ASTRA 1,6 100 koni. rv. 98 - TRHA-
Zdravim. Mam problem s motorom. Pti hociakej rychlosti mi trha s motorom ako keby mu dochadzal benzin. Nerozsvieti sa nic. vycistil som AGR, aj klapku. nerobi to stale. pri rozbehu taha dobre a na volnobeh nezdochina. drzi otacky stale. Nedymi, nehuci. Len ked sa rozbehnem a uvolnim nohu z pedalu aby som len udrziaval rovnaku rychlost tak to zacne trhat ako keby nedostaval benzin. Neviem co stym. raz to robi, inokedy nie. Najcastejsie na studeno. Diagnostika nic neukazala. Benzin stale shel V-power. Mam podozrenie na vstreky. Poradte ako zistim co to mote byt. Vopred vsetkym dakujem. Este jedna vec. Cim zaslepujete AGR? Myslim akym plechom? Dakujem.
-
solid
- Nový užívateľ

A co na tel liste mem vidiet? Ako mi vysvetlis ze raz ide super a raz blbne? Akoze raz su sviecky ok a o pol hodinu nie? Ak je to mozne tak to pozriem aler nezda sa mi to. A ta lista? Ked som ju mal von tak som si nevsimol zeby sa dala rozoberat. A co vnej vlastne je? Preco to robia take zlozite? Nestacia tam kable:? A este jedna vec, akym plechom ma zaslepit AGR? Dakujem vsetkym za odpovedlangdon2 napísal:Tak pozrel by som sa najskor na sviecky...a potom na zapalovaciu listu.
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Agr zaslepis normalnym plechom. NO lista moze byt uz nacata....Moze prebijat atd.....Je to vlastne DIS modul....V ktorom vznika vysoke napetie.
Ale asi naj. by bolo spravit diagnostiku.
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
-
mathev
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 16 Apr 2007, 23:01
nieco podobne sa stalo minuly tyzden otcovi a problem bol v katalyzatore...
inac rovnaky motor ako ty 1,6 16V
vymenili sme sviecky aj zapalovaciu listu a nepomohlo tak sa zistilo ze katalyzator je ucpany a dusilo motor... po jeho odstraneni
je vsetko v poradecku
inac rovnaky motor ako ty 1,6 16V
vymenili sme sviecky aj zapalovaciu listu a nepomohlo tak sa zistilo ze katalyzator je ucpany a dusilo motor... po jeho odstraneni
EX: Opel Astra F Classic - 2001, X16SZR, AngelEyes bluechrom, Altezza black, MAM - W2 BLACK 7,5x16, 205/40/16, Weitec Ultra GT sport suspension 30-30, 130,3dB SPL
EX :Opel Astra G GSI X20XEV 2.0 16V 100kw , Weitec Ultra GT sport suspension 30-30, Hella Xenony, Opc styling....
Ople su prec.... momentalne jazdim na MB E W211
http://www.vojkanet.sk
EX :Opel Astra G GSI X20XEV 2.0 16V 100kw , Weitec Ultra GT sport suspension 30-30, Hella Xenony, Opc styling....
Ople su prec.... momentalne jazdim na MB E W211
http://www.vojkanet.sk
-
solid
- Nový užívateľ

Dakujem, konecne niekto vie co pise :-) minule som posluchol rady kolegov ktory hovorili ze treba dat autu za krk najlepsie na 3 do 130 km/h a podobne tak som to zopar krat vykusal. Jazdil som od 4000 otacok vysie a trochu obtil ale nic moc. bolo to lepsie a konecne som zistil ze ide jak blazon to moje auticko :-) Potom som jedneho dna odpojil AGR a jazdil bez, svietila kontrolka ale auto islo skoro normalne. tak na 95%. Ked som ho zapojil tak islo ok ale uz to nebolo ono. Nechapem. Niekto ked odpoji AGR tak mu auto zlenivie. Moje ide lepsie. Odpojenim myslim odpojit kabel. Nie zaslepit. Teraz sa pokusam vycistit AGR a skusim vyrobit aj zaslepku a zajtra uvidime. Apropoooo, co stoji ta lista???langdon2 napísal:Agr zaslepis normalnym plechom. NO lista moze byt uz nacata....Moze prebijat atd.....Je to vlastne DIS modul....V ktorom vznika vysoke napetie.
-
iurai
ked je cievka alebo sviecka zla, tak niekedy motor ide dobre a niekedy nie.solid napísal:A co na tel liste mem vidiet? Ako mi vysvetlis ze raz ide super a raz blbne? Akoze raz su sviecky ok a o pol hodinu nie? Ak je to mozne tak to pozriem aler nezda sa mi to. A ta lista? Ked som ju mal von tak som si nevsimol zeby sa dala rozoberat. A co vnej vlastne je? Preco to robia take zlozite? Nestacia tam kable:? A este jedna vec, akym plechom ma zaslepit AGR? Dakujem vsetkym za odpovedlangdon2 napísal:Tak pozrel by som sa najskor na sviecky...a potom na zapalovaciu listu.
este by si mohol objasnit, ze ci mas astru g alebo astru f - podpis!
ja som odpojil kabel od AGR, ziaden velky rozdiel som nebadal
-
solid
- Nový užívateľ

Dakujem za odpoved. Mam astru G rv.98, 1,6 16v. 74 kw, 100 koni, caravan, Dnes som zaslepil AGR. Moj problem bol ze mi nikdy nesvietila kontrolka. Ani pri tom trhani. Odpojil som lambdu - nastartoval a rozsviertila sa. Zapojil som a nesvieti. To iste s AGR, odpojil som a svietila a motor netrhal. Tearz je zaslepeny ale niekedy sa mi zda ze ide na tri valce. alebo ako keby sa jeden nechytal tak ako ma. Mal som uz vela aut a este ani v jwednom som nemenil sviecky pretoze som musel. Keed so menil tak len preto ze sa mi zdali stare po 50 tisic km. Niekedy ide od spodu pomaly do otacok a inokedy taha jak besny az ma prekvapi. Neviem co to moze byt. Poradte ake sviecky tam ma dat? Dakujemiurai napísal:ked je cievka alebo sviecka zla, tak niekedy motor ide dobre a niekedy nie.solid napísal:A co na tel liste mem vidiet? Ako mi vysvetlis ze raz ide super a raz blbne? Akoze raz su sviecky ok a o pol hodinu nie? Ak je to mozne tak to pozriem aler nezda sa mi to. A ta lista? Ked som ju mal von tak som si nevsimol zeby sa dala rozoberat. A co vnej vlastne je? Preco to robia take zlozite? Nestacia tam kable:? A este jedna vec, akym plechom ma zaslepit AGR? Dakujem vsetkym za odpovedlangdon2 napísal:Tak pozrel by som sa najskor na sviecky...a potom na zapalovaciu listu.
este by si mohol objasnit, ze ci mas astru g alebo astru f - podpis!
ja som odpojil kabel od AGR, ziaden velky rozdiel som nebadal
-
iurai
pokial odpojis AGR/EGR sposobis chybu v systeme a motor ide v jednom z mnohych nudzovych rezimov. paradoxne mozes mat potom z toho auta lepsi pocit. je to tym, ze tento Opel ma taky velmi citlivy system riadenia motora.solid napísal:Dakujem za odpoved. Mam astru G rv.98, 1,6 16v. 74 kw, 100 koni, caravan, Dnes som zaslepil AGR. Moj problem bol ze mi nikdy nesvietila kontrolka. Ani pri tom trhani. Odpojil som lambdu - nastartoval a rozsviertila sa. Zapojil som a nesvieti. To iste s AGR, odpojil som a svietila a motor netrhal. Tearz je zaslepeny ale niekedy sa mi zda ze ide na tri valce. alebo ako keby sa jeden nechytal tak ako ma. Mal som uz vela aut a este ani v jwednom som nemenil sviecky pretoze som musel. Keed so menil tak len preto ze sa mi zdali stare po 50 tisic km. Niekedy ide od spodu pomaly do otacok a inokedy taha jak besny az ma prekvapi. Neviem co to moze byt. Poradte ake sviecky tam ma dat? Dakujem
mal som Ford aj Fiat, z vela kilometrami, nic to s nimi nerobilo. ale zase mali vyssiu spotrebu
podla mna nie je chyba v EGR, skor v zapalovani, mozno vstrekovaci.
a ta chyba nie je uplna, ale zatial taka obcasna.
skus si dat zmerat kompresiu.
alebo vyskusaj iny zapalovaci modul
a aku mas spotrebu oleja ?
sviecky - pouzi hladanie
-
solid
- Nový užívateľ

Dakujem za odpoved, olej mi skoro nezere. Mozno 1l/10 000km vyskusam sviecky a uvidimiurai napísal:pokial odpojis AGR/EGR sposobis chybu v systeme a motor ide v jednom z mnohych nudzovych rezimov. paradoxne mozes mat potom z toho auta lepsi pocit. je to tym, ze tento Opel ma taky velmi citlivy system riadenia motora.solid napísal:Dakujem za odpoved. Mam astru G rv.98, 1,6 16v. 74 kw, 100 koni, caravan, Dnes som zaslepil AGR. Moj problem bol ze mi nikdy nesvietila kontrolka. Ani pri tom trhani. Odpojil som lambdu - nastartoval a rozsviertila sa. Zapojil som a nesvieti. To iste s AGR, odpojil som a svietila a motor netrhal. Tearz je zaslepeny ale niekedy sa mi zda ze ide na tri valce. alebo ako keby sa jeden nechytal tak ako ma. Mal som uz vela aut a este ani v jwednom som nemenil sviecky pretoze som musel. Keed so menil tak len preto ze sa mi zdali stare po 50 tisic km. Niekedy ide od spodu pomaly do otacok a inokedy taha jak besny az ma prekvapi. Neviem co to moze byt. Poradte ake sviecky tam ma dat? Dakujem
mal som Ford aj Fiat, z vela kilometrami, nic to s nimi nerobilo. ale zase mali vyssiu spotrebu
podla mna nie je chyba v EGR, skor v zapalovani, mozno vstrekovaci.
a ta chyba nie je uplna, ale zatial taka obcasna.
skus si dat zmerat kompresiu.
alebo vyskusaj iny zapalovaci modul
a aku mas spotrebu oleja ?
sviecky - pouzi hladanie
-
peto105L
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Júl 2009, 20:37
To solid ::: Tak ako podarilo sa Ti to nekao dotiahnut do konca? ja mam presne taky isty problem. Svieco X vyskusanych , zapalovacia lista nova ( teraz lezi doma a je mi na nic ) EGR zaslepene ( cakam na novy) filtre palivo OK a stale problem. Auto pri jemnom plyne trha cuka jak hovado po pridani OK. Po dlhej jazde zacne trhat a okamzite po vyradeni kape.
Ak si nieco vyriesil daj vediet. caves
Astra G 1,6 16V 74kW, Z16XE ,Tmavomodra metla , r.v.2003
-
solid
- Nový užívateľ

Zdravim, vyriesil som to tak ze som odpojil zaslepil AGR, napojil kabel a je to ok. Sem tam svieti kontrolka ale to uz neriesim.peto105L napísal:To solid ::: Tak ako podarilo sa Ti to nekao dotiahnut do konca? ja mam presne taky isty problem. Svieco X vyskusanych , zapalovacia lista nova ( teraz lezi doma a je mi na nic ) EGR zaslepene ( cakam na novy) filtre palivo OK a stale problem. Auto pri jemnom plyne trha cuka jak hovado po pridani OK. Po dlhej jazde zacne trhat a okamzite po vyradeni kape.