Ak je 100 € vela nikto nikoho nenuti aby si dal preprogramovat RJ.Opakujem NIKTO nikoho NENUTI...Jurai doporucujem ti zamestnat sa v autorizovanom servise Opel.Pretoze tvoje skusenosti vysoko prevysuju dlhorocnych diagnostikov v tejto brandzi...... Byt teoretikom na fore ,to vie takmer kazdy ale dokazat makat v praxi a pod casovym tlakom,tak to by som chcel vidiet ako by si dopadol.......to nie je chodit elektrickou do prace a cele dni len tukat do klavesnice...... :roll:iurai napísal:to ze ziadnu zmenu neciti je v poriadku. mozno na inom ojazdenom motore to zlepsi "kulturu chodu".
kazdy ojazdeny motor a jeho ojazdene cidla su inak rozladene
2 veci tom nahravani za 100E ovsem nie su v poriadku:
1. novy "softver" je len oprava zleho nastavenia, co Opel dodal z vyroby.preto by mal byt bezplatne
2. ked odbornici v autorizovanom servise nahravaju novy softver, mali by vediet poskytnut informaciu, co tento softver riesi.
myslim si, ze instrukcie hovoria nemenit verziu softveru, pokial zakaznik nema problemove spravanie sa motora
takze za tym skor vidim snahu zarobit
DIAGNOSTIKA
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
-
solberg2
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 06 Jún 2008, 06:39
- Auto: Vectra C
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Dobre, nikto nikoho netuti, to je pravda.Ale ak spravili vyvojari chybu v Softe, tak by ho mali zadara akrualizovat.Napr ako to robi Microsoft. Ak mas origo licenciu, tak sa ti stahuju zadara aktualizacie.Tak preco to tak neni aj u Opla?Ved ked uz za daco vycalujem 600000 SK, tolko stala moja Astra nova, tak preco by som mal este platit dalsich 100€ za akrualizaciu Softu do RJ........
Opel - celeee zle.
Tam len objednat diely, ktore sa nedaju inde zohnat a inac sa im vyhybat.
Opel - celeee zle.
Tam len objednat diely, ktore sa nedaju inde zohnat a inac sa im vyhybat.
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
- Ergo_sum
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Apr 2009, 19:39
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Ja sa musim zastat znackovych servisov, 90% vsetkych veci riesim prave cez nich a som az na drobne vynimky ktore boli po reklamacii bezproblemov odstanene spokojny.
Viem ze ked idem do znackoveho servisu tak zavadu odstrania a ja mozem na problem zabudnut na cele mesiace a roky. Zatiam co rozne amaterske servisy pracuju sposobom, ze ked raz opravuju tvoje auto tak uz sa stanes ich stalim zakazniko v tom zlom slova zmysle....
Znackovy servis ma aj profesionalne jednanie, spise objednavku, da predbeznu cenu a termin na ktory sa da spolahnut, vzdy ked sa vyskytne problem volaju a spolu to riesime dalsi postup.
Viem ze ked idem do znackoveho servisu tak zavadu odstrania a ja mozem na problem zabudnut na cele mesiace a roky. Zatiam co rozne amaterske servisy pracuju sposobom, ze ked raz opravuju tvoje auto tak uz sa stanes ich stalim zakazniko v tom zlom slova zmysle....
Znackovy servis ma aj profesionalne jednanie, spise objednavku, da predbeznu cenu a termin na ktory sa da spolahnut, vzdy ked sa vyskytne problem volaju a spolu to riesime dalsi postup.
Opel Astra Caravan 1,4 1996 X14XE a ine...
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Presne takErgo_sum napísal:langdon2: v zaruke je ta aktualizacia zdarma.
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
- langdon2

Dobre, zaruka je tusim ze dva roky....Za dva roky sa toho moc nemeni....Ale pri takej 10 rocnej Astre uz moznoze hej. V robote mam Win. 2000 a aktualizuje sa zadara....
Opel Insignia 2,0Cdti
-
solberg2
- Nový užívateľ

Jasne aj ja som za znackovy servis,aj ked nie je servis ako servis.Ale zase poznam par neznackovych (naozaj len par) ktory maju znalosti ale chybaju pripravky a pod.... V znackovom je pristup z prvej ruky k informaciam,pripravkom......a ked je uz mechanik v koncoch tak je moznost technickej podpory importera.....Ergo_sum napísal:Ja sa musim zastat znackovych servisov, 90% vsetkych veci riesim prave cez nich a som az na drobne vynimky ktore boli po reklamacii bezproblemov odstanene spokojny.
-
solberg2
- Nový užívateľ

Auto neni windows.Ak by bolo treba za aktualizacie windowsu platit,tak by ho nikto nekupil !!! Je tam nehorazne vela chyb..... Nie kazde vozidlo je treba v priebehu jeho zivotnosti reprogramovat.A preco musis platit za reprog. po zaruke ??? Pretoze je to jeden zo sposobov opravy automobilu alebo jeho neziaducich symptomov... Mam taky pocit ze aj za akykolvek tovar po zaruke platis pri servise...Aj vymena softu je sposob opravy....langdon2 napísal:Dobre, zaruka je tusim ze dva roky....Za dva roky sa toho moc nemeni....Ale pri takej 10 rocnej Astre uz moznoze hej. V robote mam Win. 2000 a aktualizuje sa zadara....
-
solberg2
- Nový užívateľ

[quote="langdon2"]Dobre, nikto nikoho netuti, to je pravda.Ale ak spravili vyvojari chybu v Softe, tak by ho mali zadara akrualizovat.Napr ako to robi Microsoft. Ak mas origo licenciu, tak sa ti stahuju zadara aktualizacie.Tak preco to tak neni aj u Opla?Ved ked uz za daco vycalujem 600000 SK, tolko stala moja Astra nova, tak preco by som mal este platit dalsich 100€ za akrualizaciu Softu do RJ........
Opel - celeee zle.
Tam len objednat diely, ktore sa nedaju inde zohnat a inac sa im vyhybat.[/quote
Nemali by to byt chyby co spravili vyvojari ale su to len korekcie softu vzhladom na neustaly vyvoj..... Ked mas win.2000 tak ti nikto neda oficialne zadara win.XP a pritom to je len zdokonalenie softu ale musis ho zaplatit..... A este nieco,ty si za 600000 SK nekupil soft do auta ale cele auto... Ale urcite mas aj ty trosku pravdu,ze keby vyrobca poskytol aspon pocas prvych piatich rokov od predaja moznost aktualizacie softu zdarma,trosku by to posilnilo jeho renome u svojich zakaznikov....
Opel - celeee zle.
Tam len objednat diely, ktore sa nedaju inde zohnat a inac sa im vyhybat.[/quote
Nemali by to byt chyby co spravili vyvojari ale su to len korekcie softu vzhladom na neustaly vyvoj..... Ked mas win.2000 tak ti nikto neda oficialne zadara win.XP a pritom to je len zdokonalenie softu ale musis ho zaplatit..... A este nieco,ty si za 600000 SK nekupil soft do auta ale cele auto... Ale urcite mas aj ty trosku pravdu,ze keby vyrobca poskytol aspon pocas prvych piatich rokov od predaja moznost aktualizacie softu zdarma,trosku by to posilnilo jeho renome u svojich zakaznikov....
- langdon2

O.k. suhlasim. Ja som len chcel vedet, co by som napr. ja dosiahol tym, keby si dam ten soft prehrat na najnovsiu verziu. Predsa uz auto bude mat alebo ma 10 rokov.
Opel Insignia 2,0Cdti
-
solberg2
- Nový užívateľ

Podla mna sa to uz neoplati vzhladom na vek auta a jeho prirodzene opotrebovanie.Nic prevratneho by si po reprogu nespozoroval.V tom novom softe je jemne upravena datova mapa a vyslovene na starsom aute aj tak nic hmatatelne nezistis...langdon2 napísal:O.k. suhlasim. Ja som len chcel vedet, co by som napr. ja dosiahol tym, keby si dam ten soft prehrat na najnovsiu verziu. Predsa uz auto bude mat alebo ma 10 rokov.
- langdon2

No pocul som uz daco o tom...Ze tam daco starne.....Ale co, a naco to je dobre, neviem..... :?
Opel Insignia 2,0Cdti
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Tak to teda urcite nie.langdon2 napísal:Hmm, no o.k.....A doma cez Op-com sa to asi neda spravit...?
Mám Opel
-
iurai
normalne som rad, ze so mnou niekto nesuhlasi.solberg2 napísal:Ak je 100 € vela nikto nikoho nenuti aby si dal preprogramovat RJ.Opakujem NIKTO nikoho NENUTI...Jurai doporucujem ti zamestnat sa v autorizovanom servise Opel.Pretoze tvoje skusenosti vysoko prevysuju dlhorocnych diagnostikov v tejto brandzi...... Byt teoretikom na fore ,to vie takmer kazdy ale dokazat makat v praxi a pod casovym tlakom,tak to by som chcel vidiet ako by si dopadol.......to nie je chodit elektrickou do prace a cele dni len tukat do klavesnice...... :roll:
ale vysvetli mi co je specialne, ak niekto chodi elektrickou do prace.