Olej do prevodovky
Moderátori: franticek6, buci_vectra
-
Lea
Olej do prevodovky
Chlapci, viete mi doporučit nejaky dobry olej do toho mojho autička? Minuly tyzden sa mi zdalo, ze cosi nie je o.k. s prevodovkou - taky nie velmi vyrazny zvuk... Tak som si isla dat ku kamaratovi skontrolovat olej / inak mam k tomu otrasný pristup - trapili sa s tym 20 min. kym to odšrobovali.../ a mam tam malo oleja - v prevodovke. Dakujem za vsetky odpovede
/ motor X22XE /
-
Neregistrovaný
-
Kura
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Teraz som na českom fóre našiel túto informáciu:
U modelů s číslem převodovky JP 30 97 A 013 61659 doplňujeme buď převodový olej OPEl 1940704, nebo celkovou náplň nahradíme olejem OPEl 1940768. Převodové oleje "...704" a "...768" nesmíme míchat.
Je to citát z knihy "Jak na to" pre Omegu, ale predpokladám, že to bude rovnaké pre všetky Ople.
Takže najlepšie je asi zájsť do Opla, kúpiť 2l 768-ky a vymeniť celú náplň.
U modelů s číslem převodovky JP 30 97 A 013 61659 doplňujeme buď převodový olej OPEl 1940704, nebo celkovou náplň nahradíme olejem OPEl 1940768. Převodové oleje "...704" a "...768" nesmíme míchat.
Je to citát z knihy "Jak na to" pre Omegu, ale predpokladám, že to bude rovnaké pre všetky Ople.
Takže najlepšie je asi zájsť do Opla, kúpiť 2l 768-ky a vymeniť celú náplň.
- Kimi
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Jan 2006, 12:03
- Auto: Nemám auto
Ja iba toľko, tvrdí sa že tu už sú celoživotné nápne, ale keďže človek nevie čo tam bolo, tak je to lepšie nedoliať ale naplniť novým, preto na prevodovke nie je ani vypúšťací šrób ( musí ísť dole celé vyko)ale nemusí to byť podľa Jak na to, to by sme mali podľa tých kníh používať aj nástroje a pomôcky podľa očíslovania a značky Opel a to už fakt neviem prečo, mám na mysli rôzne prípravky a špeciálne prípravky.Ale je to vec názoru a na každom z nás. "Jak na to " poradí, ale keď sa "hrabeš " vo svojom Oplíku osobne za chvíľu vieš možno viac ako v tej knihe
. Ale na začiatku je to super keď máš do čoho pozrieť 
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
Ja keď som kúpil Astru, tak som si zaobstaral aj tú knihu. Vysolil som síce za ňu takmer tisícku, ale neľutujem. Popri cene auta je to zanedbateľná čiastka a vždy je dobré, keď vieš čo máš kde hľadať a ako sa čo šteluje a aj keď nemáš podmienky na to, aby si si všetko urobil sám a prídeš s tým do servisu, aspoň nevyzeráš ako blb, ktorého môžu obtiahnuť na každej prkotine.
A ďalšia super vec je internet, ale to asi všetci, čo ste tu viete.
A ďalšia super vec je internet, ale to asi všetci, čo ste tu viete.
-
Lea
Ja naozaj netuším, čo za olej tam mám - auto som kupila v autobazare v Berline... , ale je ho tam už žalostne málo a čierny je ako kolomaž. Tak dakujem za rady, tento vypustím a nalejem tam novy, niečo z toho, čo ste mi poradili. Idem menit aj motorový olej - to som si dala poradit od nasho pana prezidenta JARKA - tymto ho srdečne pozdravujem / dam tam plnu syntetiku schell 5W40 /. Inak keby ste niekto vedel, či sa da niekde zohnat kniha Jak na to o Sintre, alebo niečo podobne, tak to by som bola happy.
Ešte raz dakujem za Vase názory.
-
jerryl
- Opelclub Čestný člen

- Dátum registrácie: 08 Jan 2006, 11:49
- Auto: Ampera
- Bydlisko alt: Topoľčianky
Óóóó.... :oops: :oops: :oops: ďakujem za kompliment Leika.Lea napísal:Ja naozaj netuším, čo za olej tam mám - auto som kupila v autobazare v Berline... , ale je ho tam už žalostne málo a čierny je ako kolomaž. Tak dakujem za rady, tento vypustím a nalejem tam novy, niečo z toho, čo ste mi poradili. Idem menit aj motorový olej - to som si dala poradit od nasho pana prezidenta JARKA - tymto ho srdečne pozdravujem / dam tam plnu syntetiku schell 5W40 /. Inak keby ste niekto vedel, či sa da niekde zohnat kniha Jak na to o Sintre, alebo niečo podobne, tak to by som bola happy.Ešte raz dakujem za Vase názory.