Ahoj,
nejaku dobu mi nejde servo, kvapalina v nom je. Na baterii pri zapnutom aute mi merák meria 12,8V. Je možné, že mám zlý alternátor a kvoli nemu mi nejde servo? ďakujem za postrehy
Astra G - Servo / alternator
Moderátori: bukelo, buci_vectra
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Re: Astra G - Servo / alternator
Áno. Alternator ti nedobija. A servo v Astre G je elektrohydraulicke a potrebuje veľa energie.
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
- IvaNoxx
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 03 Feb 2015, 19:42
- Auto: Astra G
Teraz som znova zmeral a všetko vypnuté okrem motora a na baterií 13,3V, je to stále málo ? (tých 12,8v bolo merané na obed a bolo zapnuté len rádio), keď sa pridal plyn tak z 12,8 to skočilo na 12,9V.
Potom nikdy som nezaznamenal, že by mi blikla kontrolka batérie/dobíjania, pri otočenom kluči svieti všetko ako má a po naštartovaní zhasne.
Potom nikdy som nezaznamenal, že by mi blikla kontrolka batérie/dobíjania, pri otočenom kluči svieti všetko ako má a po naštartovaní zhasne.

- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Servo by malo ist, ale to dobijanie je slabe. Malo by tam byt pri vypnutych spotrebicoch 13,8 - 14,2V
Opel Insignia 2,0Cdti
- IvaNoxx
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 03 Feb 2015, 19:42
- Auto: Astra G
Baterka pri vypnutom aute má 11,98V, neni ani moc stará, znova som premeral pri naštartovanom a mám tam 13,3V.
Skusil som uzemniť novým káblom z baterie na kostru, bez zmeny. čiže zem nebude zlá
Keď mi bolo meneny Hrebeň na riadení, odvtedy mi servo bzučí, nejako som to nevnímal lebo hrebeň z vrakoviska, potom mi počas jazdy za rok dva? vyplo servo, potom po pár km nahodilo znova a potom znova sa vyplo, teraz nebzučí nič a servo nejde, všimol som si, že v nádobke na servo mám červený olej (nemá byť zelený?).
V každom prípade, bol by som nerád, keby miniem peniaze na servopumpu + nový olej a nakoniec zistím, že mi robí paseku Alternátor kvoli ktorému mi vyplo servo ako také.
Otázka 2: v Jak na to pre Astra píšu, že do nadobky do serva ide 0,7l usudzujem, že cely system vyžaduje viac než 0,7?
Skusil som uzemniť novým káblom z baterie na kostru, bez zmeny. čiže zem nebude zlá
Keď mi bolo meneny Hrebeň na riadení, odvtedy mi servo bzučí, nejako som to nevnímal lebo hrebeň z vrakoviska, potom mi počas jazdy za rok dva? vyplo servo, potom po pár km nahodilo znova a potom znova sa vyplo, teraz nebzučí nič a servo nejde, všimol som si, že v nádobke na servo mám červený olej (nemá byť zelený?).
V každom prípade, bol by som nerád, keby miniem peniaze na servopumpu + nový olej a nakoniec zistím, že mi robí paseku Alternátor kvoli ktorému mi vyplo servo ako také.
Otázka 2: v Jak na to pre Astra píšu, že do nadobky do serva ide 0,7l usudzujem, že cely system vyžaduje viac než 0,7?