chod motora

Moderátori: dulo, buci_vectra

minn1483
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 08 Máj 2016, 09:42
Auto: Vectra C

chod motora

Príspevok od používateľa minn1483 »

Mám vectru 1.9 cdti 88 kw. Za studena, ale aj pri vyšších teplotách napr. 20 stupňov nemá hladké štartovanie. Točí o niečo dlhšie kým chytí a pri naštartovaní tak trhne autom. Keď je motor zohriaty je to celkom dobré. Chod motora tiež nie je najlepší. Nad 1800 otáčok je to fajn aj ťah je dobrý. Avšak okolo 1500 otáčok alebo po meste s častým stáním na voľnobehu a rozbiehaním sa čo znamená otáčky pod 1500, tak časom má stále horší chod. Keď však znovu dám vyššie otáčky a vídem mimo mesta resp. dediny tak je to znova lepšie. Alebo keď po jazde s vyššími otáčkami zastavím a dám na mieste 1500 otáčok tak zo začiatku je to hladké ale po chvíli, tak do 10 sekúnd sa chod motora zhoršuje a sú citeľné aj vibrácie celého auta, nie moc ale sú. Taktiež čo mi je divné, keď dobrzďujem motorom tak autom trhne pričom otáčky sú medzi 1600 až 2000. Divné je mi práve to, že pri brzdení tam neide žiadne palivo, preto nechápem čo tam trhá. Je to verzia od výroby bez dpf a egr nedávno zaslepený aj softvérovo. Škrtiaca klapka je nová, váha vzduchu je ok, aj snímač na saní. Tiež som dal skontrolovať rozvody a sú ok. Neviem už čo by to mohlo byť. Možno ma napadá ešte nejaký snímač kľukového alebo vačkového hriadeľa? Neviem. Ďakujem za odpoveď.
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"