Zdravím. Mám Opel Corsu (2012) 1.2 benzin/LPG (od výroby) A12XER.
Mám nasledujúci problém: Takmer vždy keď idem po diaľnici (musím ísť rýchlejšie ako 120km/h) a následne spomalím pod cca 70 km/h (pri zjazde z diaľnice, alebo odbočovaní na odpočívadlo) mi auto hodí do núdzového režimu a objaví sa mi ikonka autíčka s kľúčikom. Vždy sa chyba prejaví iba pri znížení rýchlosti!
Po krátkej jazde (cca 20km) stačí ak motor vypnem na pár sekúnd a po naštartovaní ide všetko ďalej bez problémov. Ak idem po diaľnici dlhšie (200 a viac kilometrov) tak musím motor nechať vypnutý cca 30 minút aby mi ikona zmizla a s autom sa dalo ďalej pokračovať.
Ak rýchlosť udržujem pod 120 km/h (tempomat zapnutý na 110km/h), prípadne ak idem iba po obyčajnej ceste (čiže okolo 90km/h) tak mi ani po niekoľko stokilometrovej ceste auto do núdzového režimu nehodí.
Bol som už v 2 rôznych servisoch (autorizovaný aj neautorizovaný) ale na žiadnu chybu neprišli (vymenili mi sviečky a palivový/plynový filter = bez výsledku). V histórií že vraj bola nejaká chyba týkajúca sa škrtiacej klapky, ale po následnom teste (neviem ako prebiehal, pravdepodobne len cez pc priamo v servise) sa chyba neprejavila.
Stretol sa už niekto s podobnou chybou? Oplatí sa vymeniť škrtiacu klapku (oprava cca 250E a povedali mi že to nemusí pomôcť).
Začínam byť z toho zúfalý . Ďakujem za akékoľvek rady.
Corsa D, 2012, 1.2 (LPG) - núdzový režim po rýchlej jazde
- Tomas VB
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 19 Feb 2017, 23:40
- Auto: Viac Oplov
Re: Corsa D, 2012, 1.2 (LPG) - núdzový režim po rýchlej jazd
Urcite by som nemenil skrtiacu klapku. Ako pises ze po dlhsej jazde musis pockat pol hodinu to znamena ze sa musi uspat riadiaca jednotka ktora si v tej chvili vymaze nacitane udaje z jazdy(Nie vsetky). Je potrebne v prvom rade urobit diag. za jazdy a sledovat co motor robi. Len tak sa dozvies viac...
Odoslané z ALE-L21 pomocou Tapatalku
Odoslané z ALE-L21 pomocou Tapatalku
- bukelo
- Moderátor
- Dátum registrácie: 24 Jan 2008, 10:08
- Auto: Iná značka
Re: Corsa D, 2012, 1.2 (LPG) - núdzový režim po rýchlej jazd
Mne to takto z brucha príde ako niekdajšie problémy, ktorými trpeli hlavne B-čkové Corsy (X10XE, X12XE), odchádzalo čidlo kľukového hriadeľa a prejavovalo sa to obdobne ako si popisoval, akurát nie pri tak špecifických prípadoch, ale stačilo mať motor zohriaty, a znížiť otáčky či už vyradením, alebo zaradením iného prevodového stupňa.
Každopádne to vyžaduje kvalitne vykonanú diagnostiku. Bez toho sa nepohneš a budeš meniť dobré originál diely (predpokladám, za aftermarket, lebo ušetríš), keď dáš na rady kadejakých "veštcov" bez kvalitného zdiagnostikovania.
Každopádne to vyžaduje kvalitne vykonanú diagnostiku. Bez toho sa nepohneš a budeš meniť dobré originál diely (predpokladám, za aftermarket, lebo ušetríš), keď dáš na rady kadejakých "veštcov" bez kvalitného zdiagnostikovania.