Ahoj, čeká mě jako hodně z Vás výměna sacího modulu. Může mi někdo z Vás a z Vašich zkušeností napsat jaký je důvod při výměně sacího
potrubí s vířivými klapkami měnit zároveň i to ovládácí servo ? Jsem sice z oboru elektro automatizace, ale tohle vážně nechápu.
Servo funguje, reaguje na povely z řídící jednotky , to je ověřené a co tam může být za featurku že to musí jít taky ven a nové netuším.
Co vy na to ?
Díky
Výměna sání
Moderátori: dulo, buci_vectra
- alcom1234
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Nov 2010, 07:52
- Auto: Iná značka
- Bydlisko alt: Slovenský Grob
- Kontaktovať používateľa:
Re: Výměna sání
Kdesi som čítal, že ten modul sa prvých X kilometrov "učí" nastavovať správne polohu klapiek. Potom sa to vraj zablokuje a pri výmene modulu, kedy je nutné, aby sa riadiaci modul opäť "naučil", ako klapky správne otvárať, už je riadiaci modul zablokovaný. Preto sa mení spolu s klapkami.
Ale to je len niečo v štýle JPP, čo som si prečítal kdesi na nete, neviem vôbec, čo je na tom pravdy.
Ale to je len niečo v štýle JPP, čo som si prečítal kdesi na nete, neviem vôbec, čo je na tom pravdy.
Opel Astra K '20 F12SHL - ex
Opel Vectra C '06 Z19DTH
Opel Vectra B '96 X18XE - ex
Opel Vectra C '06 Z19DTH
Opel Vectra B '96 X18XE - ex
-
msliva
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 21 Okt 2011, 11:37
- Auto: Vectra C
- Bydlisko alt: Ostrava
NO já jsem kdesi taky četl, že ty hodnoty jsou jednou nastavené. ALe že po výměně stačí vyresetovat hodnoty v řídící jednotce a naučí se to znovualcom1234 napísal:Kdesi som čítal, že ten modul sa prvých X kilometrov "učí" nastavovať správne polohu klapiek. Potom sa to vraj zablokuje a pri výmene modulu, kedy je nutné, aby sa riadiaci modul opäť "naučil", ako klapky správne otvárať, už je riadiaci modul zablokovaný. Preto sa mení spolu s klapkami.
-
msliva
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 21 Okt 2011, 11:37
- Auto: Vectra C
- Bydlisko alt: Ostrava
Sání vyměněno, to servo zůstalo staré , výsledek - paráda vše funguje jak mámsliva napísal:NO já jsem kdesi taky četl, že ty hodnoty jsou jednou nastavené. ALe že po výměně stačí vyresetovat hodnoty v řídící jednotce a naučí se to znovualcom1234 napísal:Kdesi som čítal, že ten modul sa prvých X kilometrov "učí" nastavovať správne polohu klapiek. Potom sa to vraj zablokuje a pri výmene modulu, kedy je nutné, aby sa riadiaci modul opäť "naučil", ako klapky správne otvárať, už je riadiaci modul zablokovaný. Preto sa mení spolu s klapkami.