Čudné studené štarty ASTRA G 2.0DTL

Moderátori: bukelo, buci_vectra

Majo11
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 22 Aug 2015, 19:57
Auto: Astra G

Čudné studené štarty ASTRA G 2.0DTL

Príspevok od používateľa Majo11 »

Mám astru g 2.0DTL.Ked ráno mrzne,motor naštartuje hneď.Problém ale je,že ide cca 10 sekúnd a potom zhasne.Pri následnom druhom štartovaní chytá strašne tažko a dlho.Keď chytí druhýkrát ,tak chvílu sa ozývajú od motora divné zvuky,prirovnal by som to ako keď vrzgajú doma dvere :D.Po chvilke sa zvuk motora upraví a ide ako má.Napríklad včera som bol v Trenčíne /cca 200 km/a auto išlo bezchybne.Ked je nad nulou auto štartuje normálne.Palivový filter je vymenení,do nafty dávam VIFKO stále.Pred zimou menená chladiaca kvapalina,len človek čo mi to robil mi tam dal zelenú miesto modrej.Údajne to problém neni.Nevie niekto čo to može byt? Niekto mi hovoril že to može byt skondenzovaná zamrznutá voda v motore,alebo v nádrži.Ďakujem za rady
Používateľov profilový obrázok
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
Auto: Viac Oplov
Kontaktovať používateľa:

Re: Čudné studené štarty ASTRA G 2.0DTL

Príspevok od používateľa Teo »

Mas dve moznosti bud to budu vadne okruzky pod traverzami, a stym spojene prepady ,a lebo startovacia davka cerpadla. Obe viem opravit aj odstranit. :yahoo:
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
Majo11
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Re:studené štarty ASTRA G 2.0DTL

Teo dakujem.Ono sa to správa takto.Ked prvýkrát naštartujem chytí hned,len zdochne po pár sekundách a začne svietit kontrolka motora.Druhýkrát naštartujem dost tažko,ale keď auto chytí,motor vydáva divné zvuky /také ako keby vrzganie/,tieto zvuky sú silnejšie ked pridám plyn.Ako náhle sa motor trocha zohreje ,zvuky zmiznú a auto ide úplne normálne.Diagnostika nič nenašla.Vymenil som prepady,palivový filter a vzduchový filter.Aditívum používam stále.Chcem sa spýtat.Može to byt aj niečo iné ako zavzdušnovanie????? alebo ked sa to zavzdušnuje čo potom znamenajú tie zvuky.Dakujem pekne za každú radu.Prípadne nie je tu niekto kto má čas a pozrel by sa na to ?? Nitra
zippi
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Apr 2011, 09:30
Auto: Antara

Príspevok od používateľa zippi »

ak uz motor ide, zdochnut moze len z dovodu ze nema palivo... teda moze zblbnut aj nejaka elektronika ale to by si mal mat nejaku chybovu hlasku
tak si myslim ze niekde to chyta vzduch a najst to spravne miesto nie je sranda
co sa tyka prepadov - ak tam vlozis kusok priesvitnej hadicky, mal by si vidiet bublinky, to iste plati aj pre privod od filtra do cerpadla, ak ti auto par sekund bezi, moze to byt filtrom, ked mi filter chytal vzduch, tiez som nastartoval a za par sec zdochlo...
inak ako priesvitnou hadicou to nenajdes
aky si daval filter? original alebo nejaky co ma gumicky? vymenil si obe tesnenia s filtrom? myslim si ze ked je viac zima, nejaka suciastka (tesnenie) sa viac stiahne a chyti to vzduch
ja som menil filter a zle som ho nasadil, bolo teplo a na tak zle nasadenom som najazdil 1000km... potom mi odrazu zdochlo auto za jazdy - a chyba? skrizena gumicka na filtry? a tiez som musel pockat na vacsiu zimu a nasledne zohriatie nafty jazdou a az potom to laplo vzduch
a ano mozes mat zle tesnenia na prepadoch, ale to by som menil ako posledne, kedze je s tym vela roboty
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat)
Majo11
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Re: Čudné studené štarty ASTRA G 2.0DTL- nádrž??

V sobotu som teda znova vymenil palivový filter,dal som tam kvalitnejší a auto išlo ,všetko bolo ok.Som myslel že je to vyriešené.Len dnes večer zase idem naštartovat,auto chytí hned a znova skape.A znova dlhé štartovanie.Chytilo a znova tie zvuky od motora.Tak ma napadlo nemože byt nejaký bordel v nádrži??je tam nejaké sitko??prípadne ako to skontrolujem prípadne vyčistím.Dakujem pekne za rady
Majo11
Nový užívateľ
Nový užívateľ

vedel by mi niekto poradit,kde sa dajú kúpit tesnenia pod tie hadice /prívod nafty/čo sa napájajú na víko nádoby filtra?
Majo11
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Re: Čudné studené štarty ASTRA G 2.0DTL-VYRIEŠENÉ

Dal som dole víko nádoby filtra aby som sa naň lepšie pozrel.Konektor vyhrievania filtra išiel tažko odpojit.Ked som ho silou odpojil.dva kontakty boli o seba zatavené.roztavili stenu víka,vnútri ako sa pripojí konektor.Fúkol som do toho,bola tam dierka./Prisávalo vzduch/Núdzové riešenie:tavnou pištolou som dieru upchal,konektor mám odpojený.Auto ide,ako išlo predtým,žiadne zvuky od motora.Potrebujem len vymeniťˇto víko a z nejakej ASTRY odstrihnutý konektor aj s káblami cca 10-15 cm.Ak by niekto o niečom vedel,napíšte.
robo99999
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 08 Júl 2009, 11:16

Príspevok od používateľa robo99999 »

ja som mal tiez problemy s padanim nafty a pomohlo az vymena celej nadrzky filtra.ale zase konektory som mal v poriadku.behni na vrakovisko.ja mam tiez z vrakoviska a od vtedy je pokoj.a vymenit viko nepomoze treba celu nadrzku filtra,lebo je dost mozne ze ti bude prisavat vzduvh cez tesnenie.
ASTRA G X20 DTL 60kw rv1998 caravan
Astra j 1.6 cdti 81kw
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"