Zdravim vas, chcem sa spytat na tazsie starty mojej astry g, vsimol som si ze ked bolo chladno vonku a auto stalo dlhsie tak tazsie startuje.. Sice chyti na prvy krat ale je to taky hnusny zvuk hned po nastartovani... Ked sa auto zohreje potom to uz pri opatovnych startoch nerobi... Myslim ze to je pastorok starteru ale necham si radsej poradit od vas preto prikladam video ked som startoval v -6.5 a auto dva dni stalo a toto bol asi majhorsi start teda ze ten zvuk bol najvyraznejsi... Chcem sa spytat ci to nemam nijako riesit alebo vymenit starter... Niektori vravia ze to neriesia a je to normalne ze to robi kazde starsie auto v zime ale mne sa to nejako nezda radsej by som bol leby pekne startuje stale..
Video: https://youtu.be/6wZuYa4WHwc
Astra g 1.6 16v - starter?
Moderátori: bukelo, buci_vectra
- macil
- Admin
- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Re: Astra g 1.6 16v - starter?
Hej, je to bežné. Zbytočná námaha. Ale ak veľmi chceš, môžeš rozobrať, prečistiť a premazať štartér čerstvou vazelínou.
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 28 Mar 2013, 15:46
- Auto: Astra G
- Bydlisko alt: KE
Podľa mňa je to štartér. Mal som podobný problém na jednom aute a bolo to suché aj vybehané /opotrebované/ puzdro rotora na strane pastorka /tam je najviac namáhané/ Budete sa smiať ako napíšem zvuk štartéra, ale tento to robí chrrrrr, ale dobrý štartér to robí len bzzzzzz a hneď ide do otáčok.
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
- Auto: Astra H
- Bydlisko alt: Komjatna
Ano, je mozne ze starter ma uz to najlepsie za sebou.
Ak ti to az tak vadi, tak daj na repas, vymenia ti puzdra, mozno pastorok ak je nahlodany - cca. 50 Eur.
Ak ti to az tak vadi, tak daj na repas, vymenia ti puzdra, mozno pastorok ak je nahlodany - cca. 50 Eur.
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 19 Aug 2015, 08:09
- Auto: Astra G
ďakujem za odpovede, skúsim dnes zavolať mechanikovi a spýtať sa ho čo by chcel za repas.. ak to bude vela tak to hadam ešte mesiac vydrži a na jar si to vymenim aj sam a štarter kupim niekde za par eur