Najnovšia haluz je tá, že svoju nevedomosť (hlúposť) pri cestných kontrolách dávajú na javo tým, že už začínajú buzerovať vodičov za farebnosť (nie obsah) autolekárničky. Pokiaľ je v plastovom obale tak má byť údajne oranžová a nie biela.
povinne svietenie
Moderátori: mysiaq, dulo, buci_vectra
- zachi
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 20 Feb 2008, 13:47
- Auto: Astra G
- Kontaktovať používateľa:
Za dobu jazdenia či už z vlastných skúseností resp. zo skúseností iných vodičov som prišiel k rôznym postrehom, čo sa vedomostí jednotlivých policajtov jedná.
Najnovšia haluz je tá, že svoju nevedomosť (hlúposť) pri cestných kontrolách dávajú na javo tým, že už začínajú buzerovať vodičov za farebnosť (nie obsah) autolekárničky. Pokiaľ je v plastovom obale tak má byť údajne oranžová a nie biela.
#-o
ASTRA Classic II HB > Z14XE > 2004

- Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 20:24
- Auto: Omega B
Ja uz som tiez musel pri kontrole zapnut vypnut svetla, sa im tiez nepozdavali Osramky NB :roll:
Opel Omega B caravan 2.5 DTI
moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik
stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik
- Spohrelt
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 28 Sep 2008, 19:58
- Auto: Vectra C
Mne sa s hmlovkami stala takato vec, nebol silny dazd, ale len trochu prsalo, tak som ich mal zapnute a v TT ma zastavili, ci viem preco ma zastavili, samozrejme som nemal ani len potuchu, ze by to mohlo byt k voli rozsvietenym hmlovkam, samozrejme ma to nasralo a bol som drzy, tak som odisiel s pokutou 30 eur.soto napísal:A ako je to s hmlovkami?
Podla sadzbonika pokut moze dat policia pokutu vodicovi, ktory pouziva predne A zadne svetla do hmly ked nie je znizena viditelnost.
V zakone sa uvazuje iba o zapnutych prednych a zadnych hmlovkach naraz. Podla mojho pravneho vykladu, ak ma niekto zapnute iba predne hmlovky aj cez den ta mu policajt pokutu nemoze dat (na zaklade tohto zakona ho mozu pokutovat iba ak ma zapnuta predne aj zadne naraz). Namiesto A tam malo byt ALEBO.
PS: Ja osobne neznasam hmlovkarov a vyblikavam ich, preto ma zarazilo taketo ustanovenie v sadzobniku pokut.
Takze bacha na hmlovky a na to ako sa s policajtami rozpravate ...
Opel Vectra GTS, 1.9 CDTi, Z 19 DT, / 2005 /
- Bruno
- Opelclub VIP člen

- na svietenie, ked su vtom ziarovky , neee???macil napísal:Yo, yo. Vieš na čo sú predné hmlovky?
-
Frenky Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 16 Sep 2008, 13:31
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
-
MIRO LONDON
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 21 Nov 2008, 18:49
šak taky69 nám v Nitre podá názorné vysvetlenie,ich pohľad na túto tému,po tom,čo si vypočujeme aj druhú stranu,ľachšie si urobíme názorbukelo napísal:a co sa im na tom nepozdavalo, co si mysleli ze je to xenon?Bruno napísal:Ja uz som tiez musel pri kontrole zapnut vypnut svetla, sa im tiez nepozdavali Osramky NB :roll:
OPEL ZAFIRA 1.9 CDTi 16V Sport Z19DTH - 110 kw/150k- 2008 ex
- Bruno
- Opelclub VIP člen

hej cumel do toho svetla zo vsetkych stranbukelo napísal:a co sa im na tom nepozdavalo, co si mysleli ze je to xenon?
- Spohrelt
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 28 Sep 2008, 19:58
- Auto: Vectra C
No ved hej, na co su predne hmlovky?!macil napísal:Yo, yo. Vieš na čo sú predné hmlovky?
Na svietenie za znizenej viditelnosti, lenze tu znizenu viditelnost si moze kazdy inak vysvetlit a inak ten pojem znizena viditelnost chapat, ale samozrejme policajt ma vzdy pravdu ... :evil:
Opel Vectra GTS, 1.9 CDTi, Z 19 DT, / 2005 /
-
iurai
viditelnost sa da aj merat. vedia to policajti aj lekariSpohrelt napísal:No ved hej, na co su predne hmlovky?!macil napísal:Yo, yo. Vieš na čo sú predné hmlovky?
Na svietenie za znizenej viditelnosti, lenze tu znizenu viditelnost si moze kazdy inak vysvetlit a inak ten pojem znizena viditelnost chapat, ale samozrejme policajt ma vzdy pravdu ... :evil:
- orion
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 29 Dec 2008, 15:37
ja neviem ci je to uplne novy zakon o tych hmlovkach ale uz pred 10 rokmi to bolo : pouzivat za znizenej viditelnosti teda HMLA , HUSTEHO!! dazda a snezenia..ale ako tu niekto povedal kazdy si to vysvetli posvojom aked mrholi tak tolko demntov svieti z hmlovkami ze katastrofa...krasne to bije do ocu a zadne tak isto..v zapche sa ide 0,58km/h a treba si zapnut hmlovky aby som ho videl.... a hmolvky rozvecujuce sa pri zatacani su tiez super!!! :evil:
Opel Vectra B - 1,7TD r.v. 96
moj Hektor
Opel Vectra B - 2,2DTI r.v. 02
Opel Vectra B - 2,2DTI r.v. 02
-
taky69
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 28 Mar 2007, 20:27
- Kontaktovať používateľa:
MIRO LONDON napísal:šak taky69 nám v Nitre podá názorné vysvetlenie,ich pohľad na túto tému,po tom,čo si vypočujeme aj druhú stranu,ľachšie si urobíme názorbukelo napísal:a co sa im na tom nepozdavalo, co si mysleli ze je to xenon?Bruno napísal:Ja uz som tiez musel pri kontrole zapnut vypnut svetla, sa im tiez nepozdavali Osramky NB :roll:
všetky otázky zodpoviem na aprílovom zraze...treba zapísať na papier aby ste nezabudli. ja doniesiem cestný zákon a budeme debatiť a vysvetlovať.
dakedy Opel Astra F x14nz - c20nz
teraz VW Passat 1,9 PD a Opel Antara 2,0 4x4 - z20s
teraz VW Passat 1,9 PD a Opel Antara 2,0 4x4 - z20s
- Bruno
- Opelclub VIP člen

Dnes 14:15 - trosku mrholilo ale viditelnost dobra , ziaden dazd ani hmla ani sneh. Policajti na foobii si veselo svietili hmlovkami + druha hliadka na X-trial - tam kde bola 70-ka sli min 90-siat ...samozrejme bez majakov.
Skurrr ...e zabky zelene ..... okrem Takyho
Skurrr ...e zabky zelene ..... okrem Takyho
-
iurai
ahojte,
spravne som pochopil, ze uz sa daju LED pasiky montovat ?
http://forum.autobazar.eu/denne-svetla- ... t7523.html
spravne som pochopil, ze uz sa daju LED pasiky montovat ?
http://forum.autobazar.eu/denne-svetla- ... t7523.html