Spojka či niečo iné?
Moderátori: dulo, buci_vectra
- lubo0
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 10 Mar 2014, 22:09
- Auto: Vectra C
- Bydlisko alt: Košice - Šaca
Spojka či niečo iné?
Poradí niekto načo sa zamerať? Včera pri odchode z roboty som sa normálne z parkoviska pohol na jednotke a po pár metroch pri vytáčaní mi niečo akoby zadunelo v aute a ostal som stáť....čiže aj keď zaradím jednotku, alebo akúkoľvek rýchlosť tak sa nepohnem z miesta a pri tom akoby niečo väčšinou škrípalo.....

OPEL VECTRA C, 2.2 DTI, 92 KW, r.v.2002, čierna metalíza, Y22DTR
t.č. 0948 315 732
t.č. 0948 315 732
- lubo0
- Strieborný užívateľ

Re: Spojka či niečo iné?
Peteri, ďakujem ti za reakciu, ale odťah bude možný najskôr až v piatok. Prečo? To viem, len ja. Dnes po robote sme sa boli na to pozrieť s kolegom a on spojku vylúčil, pretože som naštartoval a keď som tam zaradim jednotku, tak sa hnacia poloos točila, keď som spojku zošliapol tak sa točiť prestala...on usúdil, že preto spojka pracuje. Z toho vyhodnotil najpravdepodobnejšiu príčinu vysunutie kĺbu. Tak neviem počkám a uvidíme ak auto zdvihneme.... 
t.č. 0948 315 732
t.č. 0948 315 732
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Zaujímavé s tým kĺbom!
Možno sa strhli drážky na poloosi.
Možno sa strhli drážky na poloosi.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Dnes som ten problém nadhodil mechanikovi. Povedal, že poloos môže vyskočiť pri vytočení kolies a zábere, aj pri značne vybitých silentoch na ramenách.
- lubo0
- Strieborný užívateľ

Zajtra to chcem odtiahnuť do servisu tak uvidíme.... 
t.č. 0948 315 732
t.č. 0948 315 732
- lubo0
- Strieborný užívateľ

Takže sa mi dnes nepodarilo nájsť človeka, ktorý by ma odtiahol, takže nič nové som sa nedozvedel....
A pochopím mechanika, ktorý má veľa roboty, ale nepochopím mechanika, ktorý mi povie aby som dotiahol auto k nemu a sa na to pozrie. Aj to by som prekusol, ale keď mi povie, že Mercedesa ma pokazeného a druhé svoje auto nemôže použiť, lebo keby sa pokazilo pri ťahaní tak ostane bez auta- tak toto som už prekusnuť nemohol.
Odišiel som preč a cez kamaráta som vybavil druhého mechanika, ktorý si ho odtiahne sám a hneď aj pozrie a ak sa bude dať, tak hneď to aj urobí. No nevedel či to stihne zajtra, alebo až v pondelok. Tak toto je mechanik, aj keď to neurobil hneď, ale vedel povedať kedy je to možné.

A pochopím mechanika, ktorý má veľa roboty, ale nepochopím mechanika, ktorý mi povie aby som dotiahol auto k nemu a sa na to pozrie. Aj to by som prekusol, ale keď mi povie, že Mercedesa ma pokazeného a druhé svoje auto nemôže použiť, lebo keby sa pokazilo pri ťahaní tak ostane bez auta- tak toto som už prekusnuť nemohol.
Odišiel som preč a cez kamaráta som vybavil druhého mechanika, ktorý si ho odtiahne sám a hneď aj pozrie a ak sa bude dať, tak hneď to aj urobí. No nevedel či to stihne zajtra, alebo až v pondelok. Tak toto je mechanik, aj keď to neurobil hneď, ale vedel povedať kedy je to možné.
t.č. 0948 315 732
t.č. 0948 315 732