Bol som na eurotripe. Tu sú čísla:
*Prejazdených
3915km
*spálených litrov
343,21L
*CENA
196,48eur
*priemerná rýchlosť
62,02kmh
*PRIEMERNÁ SPOTREBA
8,77L/100km
*PRIEMERNÁ CENA PALIVA
0,57eur/L
*PRIEMERNÁ CENA/100km
5,019eur/100km
*95% času pustena klimatizácia (vychytali sme v Európe najteplejší týždeň, ktorý sme viacmenej precestovali za krásami krajín v aute)
Hodnotím to ako podarenú cestu. Všetci a všetko sa zdá byť v poriadku. Tie výstupy krížom-krážom v toskánskych kopcoch, motačky mestami v 30-40°C teplotách s pustenou klímou dali spotrebe značne zabrať (kolóny, semafóry alebo nechuť vystúpiť do pekla

). Ale 5,02eur/100km je stále paráda.
Avšak ako tak pozerám na odchýlky oproti BC, stáva sa, že mi na niektorej inej pumpe číslo poskočí, ale stáva sa, že na ďalšej natankujem menej a nejako sa to vyrovná. Avšak na tejto ceste sa stávalo pravidelne, že ukazovalo nad normál oproti bežnej odchýlke, na ktorú som zvyknutý. Každopádne, do pôvodne rozpočitaného budgetu sme sa vošli a videl som nádherné kúty rôznych krajín
Jediné, čo bolo takým menším diskomfortom v ITA bolo ich úžasný pracovný čas a nemožnosť natankovať po 19tej hodine a v DE to bolo žiadanie na každej pumpe o redukciu na ich belgickú koncovku. Ale všade pumpári s úsmevom vytiahli kufrík, dali nám vybrať a za 10min sme s úsmevom vyrážali ďalej.
Ceny v DE: nafta 1,1-1,2eur/L, benzín 1,37-1,5eur/L, LPG 0,51-0,6eur/L
Ceny v ITA: natfa 1,39-1,7eur/L, benzín 1,56-1,85eur/L, LPG 0,51-0,59eur/L
Takže do Nemecka, Talianska HIJÓÓ na LPG