Vectra B-X16XEL nestaruje, striela do sania
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
losi
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Dec 2006, 19:28
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Re: Vectra B-X16XEL nestaruje, striela do sania
snimac teploty kvapaliny je novy, pumpa pri studenom starte bezi, tak ako pise manual cca 2min po starte ju vypne a a ide cez lambdu, aj lambda je nova, aj ked na studeny start nema vplyv, rele cvakne po zapnuti kluca...klapku som mal dole, cistil som ju, ziadna deformacia, zatvara a otvara ok... map som odpajal za chodu, motor zacne pridusovat, myslim, ze ten je ok, aj ked??..
chudobnu zmes hovorim uz od zaciatku temy, ze je.... tieto hodnoty su po vyprazdneni nadrze a naliati shell V-power, aj ten podtlak, aj dlzka vstreku, ono teraz aj pri zahriatom, aj ked je pomer vzduch/palivo 14,6, aj tak nejde dobre, take jemne potrhavanie s motorom, akokeby isiel na 600ot/min, pritom diagnostika ukazuje 875 a ide na 4valce.....na 95-tke bol podtlak taky, ako si sa ma pytal v predchadzajucom prispevku, aj voltaz, len som ho proste nemohol na studeno bez spreja natocit, teraz natoci hned aj studeny...neviem, uz som z toho jelen
chudobnu zmes hovorim uz od zaciatku temy, ze je.... tieto hodnoty su po vyprazdneni nadrze a naliati shell V-power, aj ten podtlak, aj dlzka vstreku, ono teraz aj pri zahriatom, aj ked je pomer vzduch/palivo 14,6, aj tak nejde dobre, take jemne potrhavanie s motorom, akokeby isiel na 600ot/min, pritom diagnostika ukazuje 875 a ide na 4valce.....na 95-tke bol podtlak taky, ako si sa ma pytal v predchadzajucom prispevku, aj voltaz, len som ho proste nemohol na studeno bez spreja natocit, teraz natoci hned aj studeny...neviem, uz som z toho jelen
Naposledy upravil/-a losi v 21 Júl 2015, 19:09, upravené celkom 1 krát.
-
otto
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 10 Feb 2008, 11:47
- Auto: Vectra B
a ako vyzera snimač teploty nasavaneho vzduchu?je na gumovej hadici na saní.dosť chulostiva vec na zničenie.staci jedna pecka do sania a je fuč.
-
losi
- Pravidelný užívateľ

na hadici je pevny, ziadna deformacia, vo vnutri ho este pozriem, ale neviem, mne tie hodnoty pridu v poriadku - 31stupnov - 1,72V, mas niekde hodnoty, ake ma davat?
-
otto
- Strieborný užívateľ

hodnoty su pri20st-2000-3000ohm. čim vyššia teplota tym menši odpor.a ten snimač ma na jeho konci taku malu guločku s dvoma vyvodmi.taky miniaturny odporik.pozor pri čisteni.
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Len úvaha, ktorá ťa možno posunie ďalej. V-Power je vysokooktanový benzín, LPG má oktanové číslo bežne vyššie ako 100. S týmito palivami ti to do sania nestrieľa, s bežnou 95-kou áno. Teda, akoby dochádzalo k samozápalom. Možné príčiny - zakarbonovaný motor (ale to by musel byť veľmi), zlé časovanie (posunuté rozvody), vadné čidlo klepania, alebo jeho chybná montáž.
-
losi
- Pravidelný užívateľ

snimac teploty nasavaneho vzduchu premerany, pri cca 25stupnoch dava nejakych 2480ohmov, so zvysujucou teplotou klesa odpor, so stupajucou stupa, v tom problem nevidim...
tento tyzden u mna boli asi traja ludia s blbymi studenymi startmi, skapinanie na studeno, po zohriati normal, u kamosa asi 20 ludi za mesiac to iste, vsetci tankovali benzin na ukrajine, malo oktanovy benzin...po vycerpani nadrze vsetko ok...
mne sa to spravalo podobne, ale praveze on netankuje ziadne sracky, ale aj tak ani na V-power nejde dobre, ide lepsie, ale nie dobre..
ten snimac klepania nie je problem vymenit, len zase som tam, kde som nechcel byt, nemam si to od koho pozicat, takze len kupit a skusit, no uvidime...
tie rozvody este raz skontrolujem, aj ked si myslim, ze su na 99,9% dobre..
tento tyzden u mna boli asi traja ludia s blbymi studenymi startmi, skapinanie na studeno, po zohriati normal, u kamosa asi 20 ludi za mesiac to iste, vsetci tankovali benzin na ukrajine, malo oktanovy benzin...po vycerpani nadrze vsetko ok...
mne sa to spravalo podobne, ale praveze on netankuje ziadne sracky, ale aj tak ani na V-power nejde dobre, ide lepsie, ale nie dobre..
ten snimac klepania nie je problem vymenit, len zase som tam, kde som nechcel byt, nemam si to od koho pozicat, takze len kupit a skusit, no uvidime...
tie rozvody este raz skontrolujem, aj ked si myslim, ze su na 99,9% dobre..
- alcom1234
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Nov 2010, 07:52
- Auto: Iná značka
- Bydlisko alt: Slovenský Grob
- Kontaktovať používateľa:
Nie je V-Power ako V-Power, na to pozor...
Shell na Slovensku predáva dva druhy paliva V-Power, a to V-Power Nitro+ (na každej pumpe), ktorý je len 95oktánový, a Shell V-Power Nitro+ Racing 100 (ktorý som už dlllho nikde nevidel), ktorý je 100oktánový.
Dôkaz na oficiálnej stránke Shell: http://www.shell.sk/products-services/o ... eaded.html
----
Edit: Podľa testov má V-Power Nitro+ RON rating 97, takže predávaný je ako najbližší nižší oktán.
Shell na Slovensku predáva dva druhy paliva V-Power, a to V-Power Nitro+ (na každej pumpe), ktorý je len 95oktánový, a Shell V-Power Nitro+ Racing 100 (ktorý som už dlllho nikde nevidel), ktorý je 100oktánový.
Dôkaz na oficiálnej stránke Shell: http://www.shell.sk/products-services/o ... eaded.html
----
Edit: Podľa testov má V-Power Nitro+ RON rating 97, takže predávaný je ako najbližší nižší oktán.
Opel Astra K '20 F12SHL - ex
Opel Vectra C '06 Z19DTH
Opel Vectra B '96 X18XE - ex
Opel Vectra C '06 Z19DTH
Opel Vectra B '96 X18XE - ex
-
losi
- Pravidelný užívateľ

pardon, ospravedlnujem sa, teraz som mu volal, tak je to nakoniec omw maxxmotion 100, co mi priniesol
-
losi
- Pravidelný užívateľ

tak dnes som sa bol na nom previest nejakych 20km, ide si myslim dobre, ale na volnobehu po zahriati to stale ide tak, ako som pisal vyssie, dlho otvorene vstreky okolo 7ms a divny volnobeh, pomer vzduch/palivo 14,6 a lambda sa pohybuje 5-20mV skoro cely cas (chudobna zmes)..Za jazdy mi konecne nacitalo chybu P0170-lean exhaust, chudobna zmes, co je od zaciatku, po asi 5sek zhasla...tak len uvazujem, ze RJ dostava z lambdy signal, ze zmes je chudobna (pod 0,45V), tak ju chce obohatit, tak sa snazi pridat viac paliva, preto je asi injekcny pulz na volnobehu az 7ms namiesto cca 2,5-3ms, az dokial nedosiahne krajnu hodnotu a dalej sa neda obohacovat a vygeneruje chybu P0170..
lambdu som menil pred vymenou paliva, tak tam idem dat naspat staru lambdu a uvidim ake hodnoty bude davat, mozno to je blba zhoda, ze aj stara aj nova je zla....studeny start je uz ok, tak asi predsa palivo, no uvidime a dam vediet..
lambdu som menil pred vymenou paliva, tak tam idem dat naspat staru lambdu a uvidim ake hodnoty bude davat, mozno to je blba zhoda, ze aj stara aj nova je zla....studeny start je uz ok, tak asi predsa palivo, no uvidime a dam vediet..
-
losi
- Pravidelný užívateľ

zdravim opat,
lambda vymenena, s motorom uz necuka za tepla, ale tie hodnoty sa mi nezdaju...mozte sa niekto prosim vas pozriet na 2 logy, jeden je z jazdy a druhy z volnobehu. dik
http://ulozto.cz/xrsLLEZu/vectrab-rar
lambda vymenena, s motorom uz necuka za tepla, ale tie hodnoty sa mi nezdaju...mozte sa niekto prosim vas pozriet na 2 logy, jeden je z jazdy a druhy z volnobehu. dik
http://ulozto.cz/xrsLLEZu/vectrab-rar
-
losi
- Pravidelný užívateľ

Zdravim,
tak dnes rano po 1 dni bez startovania, som ho nemohol opat natocit, az na 4 pokus...Dlho som so starterom nepretacal cca 3s kazdy pokus, po 3. pokuse som isiel napichnut op-com, chcel som urobit log a uz naskocil...Mam urobeny asi 1min log, tie cisla hlavne od pomeru vzduch/palivo a od lambdy, ktora este nepracuje su divne, znova Vas chcem poprosit, ci sa na to niekto moze pozriet..troska som to upravil, nieco nepodstatne odtial vyhodil...
dik
http://ulozto.cz/xYXPdC13/livedata-1996 ... 270851-csv
tak dnes rano po 1 dni bez startovania, som ho nemohol opat natocit, az na 4 pokus...Dlho som so starterom nepretacal cca 3s kazdy pokus, po 3. pokuse som isiel napichnut op-com, chcel som urobit log a uz naskocil...Mam urobeny asi 1min log, tie cisla hlavne od pomeru vzduch/palivo a od lambdy, ktora este nepracuje su divne, znova Vas chcem poprosit, ci sa na to niekto moze pozriet..troska som to upravil, nieco nepodstatne odtial vyhodil...
dik
http://ulozto.cz/xYXPdC13/livedata-1996 ... 270851-csv
-
losi
- Pravidelný užívateľ

zdravim,
mozte mi niekto vysvetlit tuto zahadu? Dnes rano som bol merat kamaratovu Astru G X14XE, nahral som si live data zo studeneho startu, prisiel som domov a porovnaval a hned ma zaujali 2 hodnoty, na jeho aute ukazuje snimac teploty nasavaneho vzduchu pri 17stupnoch 3,49V, ale na kolegovej vectre pri 17 iba 2,49V, porovnal som to este s tymto orientacne http://www.aa1car.com/library/air_temp_sensors.htm, pomyslel som si fajn, zahada vyriesena, dava ako keby mal vzduch 40stupnov, preto tie blbe starty, objednal som novy snimac, je to ten isty ako na X14XE, namontoval som ho a po napojeni na diagnostiku take iste hodnoty ako na starom, aj po premerani multimetrom, pritom su to tie iste snimace...Kabel som meral tiez, po otoceni kluca dava 5V..Toto iste som zistil aj na MAP(MAP je tiez rovnaky ako na X14XE), tie hodnoty oproti jeho su asi o 0,4-0,5V mensie pri tych istych podtlakoch...
Naco to poukazuje teda? na RJ? Alebo som zase totalne vedla?
Dik
mozte mi niekto vysvetlit tuto zahadu? Dnes rano som bol merat kamaratovu Astru G X14XE, nahral som si live data zo studeneho startu, prisiel som domov a porovnaval a hned ma zaujali 2 hodnoty, na jeho aute ukazuje snimac teploty nasavaneho vzduchu pri 17stupnoch 3,49V, ale na kolegovej vectre pri 17 iba 2,49V, porovnal som to este s tymto orientacne http://www.aa1car.com/library/air_temp_sensors.htm, pomyslel som si fajn, zahada vyriesena, dava ako keby mal vzduch 40stupnov, preto tie blbe starty, objednal som novy snimac, je to ten isty ako na X14XE, namontoval som ho a po napojeni na diagnostiku take iste hodnoty ako na starom, aj po premerani multimetrom, pritom su to tie iste snimace...Kabel som meral tiez, po otoceni kluca dava 5V..Toto iste som zistil aj na MAP(MAP je tiez rovnaky ako na X14XE), tie hodnoty oproti jeho su asi o 0,4-0,5V mensie pri tych istych podtlakoch...
Naco to poukazuje teda? na RJ? Alebo som zase totalne vedla?
Dik
-
losi
- Pravidelný užívateľ

nevie niekto, na ktoru kostru na motore,je pripojeny snimac teploty nasavaneho vzduchu? popripade, ci nie su nahodou kostrene spolocnym kablom s MAP-kou?
dik
dik
-
otto
- Strieborný užívateľ

snimač tlaku vzduchu a snimač teploty vzduchu su kostrene na pin.D15 RJ.
-
losi
- Pravidelný užívateľ

otto dik
Vyzera to asi na RJ. Vies mi este povedat, co sa vsetko meni spolu s RJ? treba aj RJ imobilizera z toho isteho auta a kluce? alebo sa da stara RJ imobilizera preprogramovat na novu RJ motora, ak mam security code? Da sa to robit OP-COMom? Proste nejaky kratky postup, co vsetko treba.
diky krasne
diky krasne
-
otto
- Strieborný užívateľ

najjednoduchšie je vymeniť rj. aj čitačku čipu,krabička na spinačke z druheho auta.kombynovať sa to neda ,lebo ti potom nepojde ani ta druha.samozrejme aj čip z kluča.ten sa da vybrať a prehodiť do tvojho.skratka tieto tri veci musia byť spolu vymenene.
-
losi
- Pravidelný užívateľ

to je ta jednoduchsia moznost a teraz ta zlozitejsia
sry, ze ta tak otravujem, ale mozno to pomoze aj ostatnym...
postup som nasiel http://opcomforum.yolasite.com/resource ... 0Guide.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;, len si chcem ujasnit par veci, ci to chapem:
1. musim zohnat uz resetnutu RJ motora s platnym kodom alebo ju viem resetnut do defaultu (samozrejme, ze budem mat aj kod) aj priamo na svojom aute pomocou op-comu ?
2. RJ je resetnuta, musim urobit aj reset RJ imobilizera, ak ta ostava povodna?
3. Naprogramujem RJ motora (Program Immobiliser Function-Engine Controller installed (replaced))
dik za kazde info
postup som nasiel http://opcomforum.yolasite.com/resource ... 0Guide.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;, len si chcem ujasnit par veci, ci to chapem:
1. musim zohnat uz resetnutu RJ motora s platnym kodom alebo ju viem resetnut do defaultu (samozrejme, ze budem mat aj kod) aj priamo na svojom aute pomocou op-comu ?
2. RJ je resetnuta, musim urobit aj reset RJ imobilizera, ak ta ostava povodna?
3. Naprogramujem RJ motora (Program Immobiliser Function-Engine Controller installed (replaced))
dik za kazde info
-
otto
- Strieborný užívateľ

Pokial vymenis komplet ,tj.rj,citacku imob.a cip.nemusis robyt nic .pokial to fungovalo kde bola predtim tak to pojde aj tebe.
-
losi
- Pravidelný užívateľ

jo, tejto moznosti rozumiem, ja sa pytam len pre informaciu, lebo ma to zaujima, ako to vlastne je...
este jedna vec, security code je kod pre imobilizer? t.z., ze ked kupim uz resetnutu RJ(odparovanu) z druheho auta, a RJ imobilizera ostava moja povodna, tak uz nepotrebujem k nej security code z tohto auta? prihlasim sa s kodom pre moje auto? chapem to dobre alebo?
dik
este jedna vec, security code je kod pre imobilizer? t.z., ze ked kupim uz resetnutu RJ(odparovanu) z druheho auta, a RJ imobilizera ostava moja povodna, tak uz nepotrebujem k nej security code z tohto auta? prihlasim sa s kodom pre moje auto? chapem to dobre alebo?
dik
-
otto
- Strieborný užívateľ

Na toto ti nedam presnu oodpoved neviem ci dokazez to sparovat mozna v Opli.ja som to tak nikdy nerobil stalo sa aj to ze to neslo vobec.mne sa stalo aj to ze pri kupe auta kod vobec nesedel.