Valvoline MaxLife 10w40
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
chendero
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 10 Sep 2010, 12:29
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Valvoline MaxLife 10w40
Chcem sa spytat, kedze sa mi blizi vymena oleja a rozmyslal som nad zmenou oleja z GM 10w40, ci by som mohol pouzit olej Valvoline MaxLife 10w40. Nikde sa neviem dopatrat informacie, ci splna normu GM-LL-a-025. Inak ma tento olej specifikaciu ACEA A3/B3, API SL/CF. dakujem za nazory. Jedna sa o Opel Vectra 3.2gts
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Re: Valvoline MaxLife 10w40
Nie, MaxLife túto špecifikáciu nespĺňa. Spĺňa ju SynPower 5W30.
Mimochodom, nespĺňa ju žiadny olej s viskozitou 10W40.
A mimochodom 2, Tvoj motor túto špecifikáciu striktne nevyžaduje. Olej s touto špecifikáciou je predpísaný len pri tzv. ECO Service-Flex režime výmeny oleja, teda pri predĺženom intervale 2 roky, alebo 30000km, čo nastane skôr. Toto sa však neodporúča, ak nejazdíš prevažne dlhé trasy. Pri štandardnom výmennom intervale je odporúčaný olej spĺňajúci výkonostnú špecifikáciu ACEA A3/B3, s viskozitou OW-X, 5W-X, 10W-X, kde X je = alebo > ako 30. Teda, de facto, pri tomto výmennom intervale môžeš použiť aj olej Valvoline MaxLife 10W40. Tiež ho používam, ibaže s viskozitou 5W40.
Mimochodom, nespĺňa ju žiadny olej s viskozitou 10W40.
A mimochodom 2, Tvoj motor túto špecifikáciu striktne nevyžaduje. Olej s touto špecifikáciou je predpísaný len pri tzv. ECO Service-Flex režime výmeny oleja, teda pri predĺženom intervale 2 roky, alebo 30000km, čo nastane skôr. Toto sa však neodporúča, ak nejazdíš prevažne dlhé trasy. Pri štandardnom výmennom intervale je odporúčaný olej spĺňajúci výkonostnú špecifikáciu ACEA A3/B3, s viskozitou OW-X, 5W-X, 10W-X, kde X je = alebo > ako 30. Teda, de facto, pri tomto výmennom intervale môžeš použiť aj olej Valvoline MaxLife 10W40. Tiež ho používam, ibaže s viskozitou 5W40.