fuu, no, tak klapku som celu vybral este raz, vzal som ju domov, celu rozobral okrem teda mechanizmu vstrekovania, ale aj krokaca som mal vonku, vsetko precistil, vysusil, poskladal, namontoval naspat a nieco to pomohlo, no nie uplne. ked som siel pozriet sviecky, jeden kabel mi ostal v ruke a koncovka na sviecke, kokso!

tak som mal pracicku na vecer, dnes skontroloval sviecky - docela v pohode a nastokol kabel, takze motor ide zas na 4valce

.. ale tak ci onak budem musiet vymenit ten jeden..
asi mi neostava ine, ako sa vrhnut na EGR ventil a tu chcem narazit na nieco, co som vcera necakal. taka hrubsia hadica (priemer cca 2cm) mi ide zo zadu motora spod karburatora priamo do sania. vcera tam bolo mierne mazu vidiet v sani a ked som pozrel hadicu, tak cela zasr*na zvnutra, tak som ju chcel odmontovat, lenze je pripecena a usti niekde pod karburatorom, tam je taky akoby kvadrovy oval - nie priamo na bloku motora, ale vlastne hned za blokom a pod klapkou. je toto EGR??? zdalo sa mi to ale dost velke na to, ake obrazky som nasiel na nete. skoda, foto som nespravil. z tej hadice som povytlacal, kolko len slo. bola tam voda a maz - akoby stuhnuty olej s vodou..
nanestastie som na taketo prace limitovany len na vikend

((..
ps: ospravedlnujem sa, uz temu rozoberam aj na ine ako len samotne cistenie klapky :o/..