VeCe - problematicke startovanie a chod na benzin, na LPG OK
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
MFa
Re: VeCe - problematicke startovanie a chod na benzin, na LP
Nastartoval si a potom "bublalo" na tri valce. Stavalo sa Ti aj to, ze motor skapinal na volnobehu, najma za studena?
-
marosko031
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 01 Sep 2011, 18:58
- Auto: Vectra B
Ahoj..ten tlak v palivovej sustave bol zmerany?Nestaci iba potlacit ventil a uspokojit sa stym ze odtial strieka benzin.A ten chybovy kod co si pisal znamena 0304 - Zapalování válce 4 - výpadky ......
Opel Vectra B facelift,1.6 16V LPG
-
MFa
Tlak som merat nebol. Snad sa mi to podari ist odmerat buduci tyzden.
-
MFa
Je niekde v nadrzi, resp. v palivovom cerpadle nejaky filter? Alebo jediny filter paliva je ten prietokovy valcovy, ktory je cca pod zadnymi dverami na spolujazdcovej strane?
A este by som sa chcel spytat, kde je senzor teploty nasavaneho vzduchu a senzor teploty motora?
Dakujem.
A este by som sa chcel spytat, kde je senzor teploty nasavaneho vzduchu a senzor teploty motora?
Dakujem.
-
MFa
Problem solved. Vybrali sme palivove cerpadlo a bola tam prasknuta hadicka, ktora isla smerom do motora. Cize benzin, ktory sa mal tlacit do motora striekal spat do nadrze. Stiahli sme to 3 plastovymi stahovacimi paskami (docasne riesenie). A auto krasne nastartovalo, malo pravidelny chod na benzin, velmi ochotne reagovalo na pridanie plynu, nedusilo sa.

Som velmi rad, ze to bola len takato banalita, ktorej oprava bude lacna. A na druhej strane som nasraty, ze tolko nervov a problemov sposobila len jedna hadicka. Upalim ju za to.
Dakujem vsetkym za tipy a akukolvek pomoc, velmi ste mi pomohli. Zaroven este prosim o radu aku hadicku (a kde) kupit. Dakujem.

Som velmi rad, ze to bola len takato banalita, ktorej oprava bude lacna. A na druhej strane som nasraty, ze tolko nervov a problemov sposobila len jedna hadicka. Upalim ju za to.
Dakujem vsetkym za tipy a akukolvek pomoc, velmi ste mi pomohli. Zaroven este prosim o radu aku hadicku (a kde) kupit. Dakujem.
-
Komo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
- Auto: Astra H
- Bydlisko alt: Komjatna
Nestacilo by ju skratit o 2 cm? Nieje tam rezerva?
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
-
MFa
No to mi veru vobec nenapadlo. Rezerva tam je, mohol by som ju kludne skratit bez nejakej ujmy? Ta dlzka ci zakrivenie tam nezohrava nijaku rolu? Nie je to nejaka profilovana hadicka?
Len tak btw, dnes v noci bolo -5,5°C, auto nastartovalo na brnk a hned sa dalo ist. Parada, pre vsetkych uplne bezna vec, pre mna do dnes utopia, na ktoru som si pomaly zacinal zvykat.
Len tak btw, dnes v noci bolo -5,5°C, auto nastartovalo na brnk a hned sa dalo ist. Parada, pre vsetkych uplne bezna vec, pre mna do dnes utopia, na ktoru som si pomaly zacinal zvykat.
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Ak je dostatočne dlhá, pokojne z nej môžeš odrezať.
-
MFa
Ano, je tam dostatocna rezerva v dlzke, ta hadicka je dost pokrutena, kedze je dlha. Inak, aky je potom dole uchyt? Vsimol som si len kovovu obruc. Kedze dnes uz nestiham a budem cely tyzden prec, tak sa k tomu dostanem zase az cez vikend.
Pripadne dam tu obruc prec a stiahnem to klasickou kovovou eskapaskou? Bude to stacit?
Pripadne dam tu obruc prec a stiahnem to klasickou kovovou eskapaskou? Bude to stacit?
-
MFa
Kurnik sopa. Odstranil sa tento problem a uz sa rysuje dalsi, ale to je s LPG, takze to vyriesim v LPG servise.
Naposledy upravil/-a MFa v 10 Sep 2017, 19:22, upravené celkom 1 krát.
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Tak potom s tým musíš ísť za plynármi.
-
MFa
Veru, mam k nim naplanovanu cestu. Len som chcel vediet, ci uz nahodou niekto neriesil podobny alebo rovnaky problem.
-
peteri.numelin
Problém s elektrikou. Niekde budú skratovať káble obsluhujúce LPG. Treba ich celé prebehnúť, ale najskôr treba pozrieť v tesnej blízkosti veľmi horúcich častí motora (napr. EGR, hadice chladenia a pod.)
-
MFa
Urcite? Lebo nerobi to vzdy, iba niekedy a aj to pri predoslej suvislej dlhej jazde. A predchadza tomu ta strata vykonu a vibracie pri pridani plynu.
-
peteri.numelin
2x som riešil podobné príznaky. Podobné, nakoľko prvý krát vždy stihlo po strate výkonu odpáliť poistu LPG skôr, ako porobilo inú šarapatu. Druhý krát sa to prejavilo tak, že sa najprv odpojilo LPG, ktoré spočiatku po schladení motora naskočilo naspäť, no po zohriatí znova odpojilo. V neskoršej fáze (káble už boli komplet v prdeli) nechávali otvorený jeden benzínový vstrek, takže triaslo s celým autom (nepravidelný chod, lebo na 1 valci sa ten vstrek nezatváral a stále ládoval obrovské množstvá paliva do motora, ktoré sa samozrejme nespaľovalo), žiadny ťah, smrad benzínu, z výfuku dym z nespáleného benzínu. LPG poistka ale ostala v poriadku.
No a 2x to boli vyskratované káble od LPG. A v oboch prípadoch sa dotýkali EGR ventilu, ktorý ich roztopil.
Po prvom probléme to chalani od plynu upravili, aby sa káble ničoho horúceho nedotýkali ani nešli blízko zdrojov tepla. Druhý problém vznikol tak, že iný mechanik nevedel o tomto probléme a po práci na motore naskladal káble znova k EGR. A teraz už sú znova ťahané mimo.
Skús si voľným okom prezrieť káble, či ich nemáš niekde zapečené, alebo odhalené, či sú v poriadku.
No a 2x to boli vyskratované káble od LPG. A v oboch prípadoch sa dotýkali EGR ventilu, ktorý ich roztopil.
Po prvom probléme to chalani od plynu upravili, aby sa káble ničoho horúceho nedotýkali ani nešli blízko zdrojov tepla. Druhý problém vznikol tak, že iný mechanik nevedel o tomto probléme a po práci na motore naskladal káble znova k EGR. A teraz už sú znova ťahané mimo.
Skús si voľným okom prezrieť káble, či ich nemáš niekde zapečené, alebo odhalené, či sú v poriadku.
-
MFa
Dakujem za informacie, urcite to popozeram co najdokladnejsie.
Zajtra ma caka cesta cca 250km, tak uvidim, ci vypne LPG alebo nie.
Zajtra ma caka cesta cca 250km, tak uvidim, ci vypne LPG alebo nie.
Naposledy upravil/-a MFa v 10 Sep 2017, 19:23, upravené celkom 1 krát.
-
peteri.numelin
No, pokiaľ mám informácie dobré, tak aj vstreky treba pravidelne meniť. u mňa každých 60.000km a pokiaľ nevieš koľko majú tie tvoje, tak si myslím, že nejaká riadna kontrola so servisom u plynárov by sa ti zišla.