ked som rano išiel z ulice, potreboval som na konci pribrzdiť pred križovatkou, a auto si ide dalej, brzdy veeľmi ale veľmi slabo brzdili. pri dalšom brzdeni išlo všetko v poriadku. je tento jav možne pripisať vlhkemu počasiu?? kedže sa všetko topí? že brzdy aj kotuče su navhlnute? alebo hladať chybu v posilovači? urobilo to len teraz, pred tym ked boli mrazy tak nebol problem. auto stalo asi 24 hodin. a pred tym to nikdy neurobilo.
a taktiež na zimu mam elektrony.
opel vectra c carava, 2004, kotuče a všetko ostatne bolo menene minule leto. platničky su viac ako 75%
budem vdačný za každu radu.
BRZDY V ZIME slabo brzdia (KED JE OKOLO NULY)
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 30 Jan 2014, 20:48
- Auto: Vectra C
- diemkej
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 02 Nov 2014, 11:48
- Bydlisko alt: Košice
Re: BRZDY V ZIME slabo brzdia (KED JE OKOLO NULY)
Nemal si na kotúčoch vrstvu hrdze? V takomto počasí sa behom noci zvykne spraviť na kotúči hrdza a kým ju ráno zošúchaš brzdením, tak to logicky brzdí horšie... Nepočul si nejaké šúchanie pri brzdení?
Opel Vectra C | 2.0 DTI (Y20DTH) | 74kW | 12/2004 | W0L0ZCF6951040768
| alias Miky
| alias Miky
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 30 Jan 2014, 20:48
viem čo mysliš, to sa mi robi to čuchanie aj v lete ked je daždivo, šucha to ale auto brzdi, teraz však nešuchalo. a preto som sa chcel opýtať či je to normalny jav, či sa nemohol urobi kus lad na kotučoch, lebo na druhe brzdenie už bolo všetko v poriadku. ale predpokladam že to ma za nasledok momentalne počasie.
- diemkej
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 02 Nov 2014, 11:48
- Bydlisko alt: Košice
Pravdepodobne sa tam urobila nejaká vrstva, kt. si prvým zabrzdením "zbrzdil". Pokiaľ už na druhé šlapnutie brdy brzdilo normálne, nevidím dôvod obávať sa.
Opel Vectra C | 2.0 DTI (Y20DTH) | 74kW | 12/2004 | W0L0ZCF6951040768
| alias Miky
| alias Miky