Zdravím všetkých priaznivcov značky Opel!
Mám už svoju tretiu Corsu model 2007 a mám s ňou malý problém. Možno niekto bude vedieť dať dobrú radu. Keď už nie na Opel fóre tak už neviem kde
Problém spočíva v tom že na aute nesvieti tretie brzdové svetlo a vnútri nie je zvuková signalizácia. To znamená že pri nezapnutom páse je ticho, tiež pri vyhodenej smerovke je ticho. Taktiež brzdové svetlá svietia len pri zasunutom kľúči v zapaľovani v polohe 1. Podľa mňa by mali brzdové svetlá svietiť stále, pri zoslapnutí brzdového pedálu bez ohľadu na to či je kľúč v zapaľovaní alebo nie.
Čítal som toto fórum, tiež aj anglické a narazil som na to že údajne vie blbnúť nejaký CIM modul. Nemám potuchy čo to je, viem čo je ECM a podobné veci no s CIM som sa ešte nestretol. Nie som si ale istý či je to môj pripad.
- skontroloval som všetky poistky v interiéri a všetky sú ok
- napichol som auto na moju diagnostiku Sealey a žiadne trouble codes, MIL status off, nič žiadne chyby
- na stredovom dispayi svieti InsP čo je asi normálny servis len treba spraviť reset ale zároveň aj InsP2 čo podľa manuálu k autu znamená vypálenú žiarovku no žiadnu vypálenú som nenašiel.
- klaksón trúbi, zadný stierač stiera, svetlá svietia atď.
Bol som aj v servise Opel (nie v Badíne, tam radšej nechodím) kde som sa dozvedel nasledovné:
- uvažovali že je nastavená hlasitosť zvukov na minimum ale vraj nie je
- vraj môže byt zlý káblový zväzok, no neviem ktorý odhadli cenu na cca 30-35e
- ak nie vraj bude treba vymeniť celú palubovku, ich odhad ceny bol cca 300e
Existuje na Slovensku nejaký frajer na Opel ktorý by to vedel odstrániť? Ideálne v okruhu Poprad, Banská Bystrica, Zvolen. Dnes je problém nájsť dobrého mechanika, v autorizovaných servisoch som sa stretol väčšinou len s meničmi kus za kus.
Uvažujem na ďalšími dvoma možnosťami:
- nechať to tak lebo autu motoricky nič nie je
- auto predať a zohľadniť to v cene. Možno to šikovný kutil z klubu opraví za rozumnú cenu. Ak by bol záujem:
http://opel-corsa.autobazar.eu/12-16v-e ... 78542.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Budem vďačný za každú rozumnú radu.
Ďakujem
Corsa D - opraviť či neopraviť?
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 08 Dec 2014, 11:11
- Auto: Corsa D
- macil
- Admin
- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Re: Corsa D - opraviť či neopraviť?
To, že brzdové svetlá svietia len pri zapnutom zapaľovaní, je normálne, nie chyba.
INSP2 = vypálená žiarovka = nesvieti ti tretie brzdové svetlo.
Jediný problém vidím v nefugujúcej zvukovej signalizácii, ale ani to zrejme nebude fatálny problém.
INSP2 = vypálená žiarovka = nesvieti ti tretie brzdové svetlo.
Jediný problém vidím v nefugujúcej zvukovej signalizácii, ale ani to zrejme nebude fatálny problém.
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 08 Dec 2014, 11:11
- Auto: Corsa D
Ďakujem za info.
S tými brzdovými svetlami som si nebol istý. Na predchádzajúcich autách ktoré som mal nezáležalo či je kľúč v spínacej skrinke alebo nie, brzdové svetlá sa rozsvietili stále po zošlapnutí pedálu. Skúsim dať ešte pozrieť káble a kontakty.
S tými brzdovými svetlami som si nebol istý. Na predchádzajúcich autách ktoré som mal nezáležalo či je kľúč v spínacej skrinke alebo nie, brzdové svetlá sa rozsvietili stále po zošlapnutí pedálu. Skúsim dať ešte pozrieť káble a kontakty.
- bukelo
- Moderátor
- Dátum registrácie: 24 Jan 2008, 10:08
- Auto: Iná značka
Brzdove svetla pri nezapnutom zapalovani na oploch proste nesvieti. Na co by to bolo dobre, aby ti svietili? Vsak jazdis vzdy so zapnutym zapalovanim. A ak chces upoornit niekoho , ze stojis - a asi blbo, zapnes vsetky blinkre, nie?
To s tym zvukom: Precitaj si manual od auta. Packami stieracov a blinkrov by sa to malo dat nastavit. Nejak sa to pritahuje k sebe ... atd. Manual od auta napovie. Zrejme mas len stiahnutu intenzitu "tukania".
To s tym zvukom: Precitaj si manual od auta. Packami stieracov a blinkrov by sa to malo dat nastavit. Nejak sa to pritahuje k sebe ... atd. Manual od auta napovie. Zrejme mas len stiahnutu intenzitu "tukania".
- alcom1234
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 18 Nov 2010, 07:52
- Bydlisko alt: Slovenský Grob
- Kontaktovať používateľa:
Páni, prekvapko, mne brzdové svetlá svietia aj pri vypnutom zapaľovaní... Neviem, načo je to dobré, ale svietia mi. Bývalému majiteľovi svietia tuším aj na novej Inse.
Opel Astra K '20 F12SHL - ex
Opel Vectra C '06 Z19DTH
Opel Vectra B '96 X18XE - ex
Opel Vectra C '06 Z19DTH
Opel Vectra B '96 X18XE - ex
- bukelo
- Moderátor
- Dátum registrácie: 24 Jan 2008, 10:08
Mozno to od nejakeho rocnika/modelu zaviedli. Astra G '08 (classic 2) to napr. ešte nemala, tam je ale technologia auta posunuta 8-9 rokov dozadu.
- SnoopyBA
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 06 Sep 2010, 17:32
- Auto: Astra H
Tiez mi svietia na Hacku aj s vypnutym zapalovanim. No na G nesvietili, ako bukelo pise.