M32 vymena huciaceho loziska
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
Komo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
- Auto: Astra H
- Bydlisko alt: Komjatna
M32 vymena huciaceho loziska
Zdravim.
Hladam sikovneho cloveka v KE a okoli, ktory by mi vymenil huciace lozisko v prevodovke.
Podla skusenosti z ceskeho fora sa to da spravit bez demontaze prevodovky.
Vdaka.
Pozri: https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... =45&t=5866" onclick="window.open(this.href);return false;
Hladam sikovneho cloveka v KE a okoli, ktory by mi vymenil huciace lozisko v prevodovke.
Podla skusenosti z ceskeho fora sa to da spravit bez demontaze prevodovky.
Vdaka.
Pozri: https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... =45&t=5866" onclick="window.open(this.href);return false;
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
- m911
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 30 Jún 2008, 20:43
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Re: M32 vymena huciaceho loziska
Hrozi toto opotrebenie aj na J-cku 2014 ? oznacenie prevodovky ( TRANS-MAN 6-SPEED M32 WR )
Dik
Dik
Astra G 1.4 16V, X14XE, r.v. 2000
Astra J 1.6 SIDI TURBO 125KW - Notchback r.v. 2014
-
Komo
- Strieborný užívateľ

Krutil som sa okolo toho.
Podla info co mam, boli v roku 2012 pridane 2 mazacie kanaliky aby sa zabranilo resp. zmensilo opotrebovanie lozisiek vplyvom degradacie/mnozstvom olejovej naplne.
Ale konstrukcne by mali byt identicke.
Okrem toho je tam mozny problem v predpati na lozisku pre 1,2,5 a 6 stupen - to je to, ktore huci mne.
Ja osobne idem zatial len menit toto nakolko ine problemy nemam.
Podla info co mam, boli v roku 2012 pridane 2 mazacie kanaliky aby sa zabranilo resp. zmensilo opotrebovanie lozisiek vplyvom degradacie/mnozstvom olejovej naplne.
Ale konstrukcne by mali byt identicke.
Okrem toho je tam mozny problem v predpati na lozisku pre 1,2,5 a 6 stupen - to je to, ktore huci mne.
Ja osobne idem zatial len menit toto nakolko ine problemy nemam.
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
-
Komo
- Strieborný užívateľ

Este jeden dodatok, kedze sa to dost riesi na cekom fore, dovolim si zacitovat:
"Zdravím, nedalo mi to a zaregistroval jsem se abych mohl také přispět troškou do mlýna.
O tomto problému zde jsem se dozvěděl od kamaráda Jirky v podstatě náhodou jen díky tomu, že stejný problém řešíme na jiném Oplím fóru.
K problému jsem zjistil následující a nejspíš Vám to zde pomůže:
V roce 2012 změnil OPEL náplň převodovky z důvodu potíží s ložisky z oleje GM 1940182 (červený) na olej GM 1940004 (žlutý).
Nový GM 1940004 je v podstatě přebalený olej Tutela car technyx SAE 75W-85 API GL4+, dále jsem zjistil předepsaný proběh 60 000 km na výměnu původního oleje GM 1940182 neboť předčasně degraduje při kroutících momentech nad 200 Nm......
Použitím nového oleje GM 1940004 se tento jev naprosto vyloučil - u tohoto oleje dochází k degradaci až při kroutících momentech nad 2400 Nm.....
Protože mám Vectru C s touto M32WR a zatím bez příznaků i tak zítra kupuji Tutelu a měním...."
Mozno Signum by k tomu vedel nieco povedat ....
"Zdravím, nedalo mi to a zaregistroval jsem se abych mohl také přispět troškou do mlýna.
O tomto problému zde jsem se dozvěděl od kamaráda Jirky v podstatě náhodou jen díky tomu, že stejný problém řešíme na jiném Oplím fóru.
K problému jsem zjistil následující a nejspíš Vám to zde pomůže:
V roce 2012 změnil OPEL náplň převodovky z důvodu potíží s ložisky z oleje GM 1940182 (červený) na olej GM 1940004 (žlutý).
Nový GM 1940004 je v podstatě přebalený olej Tutela car technyx SAE 75W-85 API GL4+, dále jsem zjistil předepsaný proběh 60 000 km na výměnu původního oleje GM 1940182 neboť předčasně degraduje při kroutících momentech nad 200 Nm......
Použitím nového oleje GM 1940004 se tento jev naprosto vyloučil - u tohoto oleje dochází k degradaci až při kroutících momentech nad 2400 Nm.....
Protože mám Vectru C s touto M32WR a zatím bez příznaků i tak zítra kupuji Tutelu a měním...."
Mozno Signum by k tomu vedel nieco povedat ....
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
- m911
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 30 Jún 2008, 20:43
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Dik za nazory.
Onedlho ma caka prehliadka. Skusim sa spytat priamo v Opli.
Ak sa nieco dozviem napisem.
Onedlho ma caka prehliadka. Skusim sa spytat priamo v Opli.
Ak sa nieco dozviem napisem.
Astra G 1.4 16V, X14XE, r.v. 2000
-
markpp
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 16 Feb 2011, 17:05
- Auto: Astra J
Ja mám za sebou opravu v PK auto Poprad 1,5 dňa, cena 289 € - sada ložísk, prevodovkový olej, spray, čistič. Astra J ST 1.4 NET 48000km r2011
Cena je 50% za diely + spotrebný materiál, zvyšok OPEL zo záruky 3.-6.rok. Konečne ticho
.Podľa šéfa servisu robili ešte len 6 prevodoviek.
Cena je 50% za diely + spotrebný materiál, zvyšok OPEL zo záruky 3.-6.rok. Konečne ticho
- Eisy
- Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 08 Nov 2012, 18:57
- Auto: Insignia
- Bydlisko alt: Zohor okr. MA
Len 6, len za 300e. na aute s len 48000km. 
-
Komo
- Strieborný užívateľ

Dali ti cerveny olej ci uz novu zltu specifikaciu?
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
-
markpp
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 16 Feb 2011, 17:05
Tých "len" 6 prevodoviek príde aj mne málo. V mojom okolí sme 3 majitelia J 1,4 NET a menili to dvom
Možno ďalším ten hluk nevadí.
Špecifikáciu ani objem oleja neviem, mal som sa spýtať. Teraz som rád, že jazdím a na počudovanie hladko radím
Musí to vydržať ešte rok, potom už to bude na ďalšom majiteľovi 
Špecifikáciu ani objem oleja neviem, mal som sa spýtať. Teraz som rád, že jazdím a na počudovanie hladko radím
-
Komo
- Strieborný užívateľ

Jasne, chapem.
Len ma to zaujimalo lebo tato nova specifikacia sa ma pouzivat od roku 2012.
Je to konstrukcna vada a to ze oni hovoria o 6 prevodovkach je mozno len preto, ze len tych 6 ludi ich dotlacilo k akej-takej reklamacii.
Len ma to zaujimalo lebo tato nova specifikacia sa ma pouzivat od roku 2012.
Je to konstrukcna vada a to ze oni hovoria o 6 prevodovkach je mozno len preto, ze len tych 6 ludi ich dotlacilo k akej-takej reklamacii.
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
-
jojo20
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Nov 2014, 14:24
- Auto: Nemám auto
- Bydlisko alt: hanusovce
hladam sikovneho cloveka alebo servis co mi vymeni hluciace lozisko a vymeni aj olej ja som na to lavy BB,ZV
-
Komo
- Strieborný užívateľ

Ahoj,
Do Detvy to mas na skok: http://prevodovka-opel-m32.webnode.sk/" onclick="window.open(this.href);return false;
Celkovy repas ta vyjde na +- 500 jurosikov
Do Detvy to mas na skok: http://prevodovka-opel-m32.webnode.sk/" onclick="window.open(this.href);return false;
Celkovy repas ta vyjde na +- 500 jurosikov
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
Tiež mám prevodovku M32. Pri radení z 1 do 2 ide zaradiť 2 ťažšie a niekedy, akoby nechcela rýchlosť zapadnúť. Tiež, na 2 prevodovka hučí viac ako na iných prevodových stupňoch. Je tam počuť iný zvuk závislý od rýchlosti. Do 3 ide tiež zaradiť ťažšie, ale tá ide oproti 2 tichšie. Na 5 a 6 tento zvuk tiež nejako nie je počuť. Na nich sa zase rýchlostná páka pri rozbiehaní, alebo ubratí plynu pohybuje v rozmedzí cca 1 cm.
Nemali by ste niekto čas sa na tom na chvíľku previesť, aby som vedel aj Váš názor?
Mám Astru H, 1,9CDTI, 110kw, ročník 2009.
Nemali by ste niekto čas sa na tom na chvíľku previesť, aby som vedel aj Váš názor?
Mám Astru H, 1,9CDTI, 110kw, ročník 2009.
-
Komo
- Strieborný užívateľ

Podla symptonov je to jasne - ak huci, hybe sa paka tak minimalne lozisko na spodnom hriadeli je KO.
Casom sa k tomu prida bzucanie loziska na vstupe atd.
Toto je nezvratny proces, nutna vymena za inu prevodovku alebo repas.
Odporucam repas - jednak do 500 eur prevodovku nezozenies ... a ak ano, nevies kolko vydrzi.
Casom sa k tomu prida bzucanie loziska na vstupe atd.
Toto je nezvratny proces, nutna vymena za inu prevodovku alebo repas.
Odporucam repas - jednak do 500 eur prevodovku nezozenies ... a ak ano, nevies kolko vydrzi.
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
Zdravim, chcem sa s vami tiez poradit. Mam astra J 1,4 turbo 2010 a tiez som mal problem s loziskami pri cca 45 tis. km, konkretne 5.-6. prev. stupen.
Loziska mi vymenili v MaH nitra, ale ako to zlozili, tak sice 5. aj 6 tka uz utichli, ale huci cela prevodovka, je jedno co mam zaradene (alebo vyradene), pocut od od zhruba 20 km/hod. a so stupajucou rychlostou to narasta, je to take mechanicke trenie. Hlavne teraz v zime je to katastrofa. Ked prejdem cca 30 km, postupne to utichne a pocut to uz len ked zaradim 5. alebo 6-tku a pridam plyn. Znami hovoril ze to moze byt vacsia vola v ozubeni, ked sa zohreje, vôla sa zmensi... tak ci tak , je to fakt dost pocut. Neviem ci im to mam dat znova rozobrat, lebo oni tvrdia, ze je to v poriadku a ze si to musi "sadnut" na tych novych loziskach, ale od opravy som presiel asi 30 tis. km a huci to (aspon teraz v zime) ovela viac... videl som tu nejaky link na servis prevodoviek v detve, mate s nim skusenosti ?... lebo tí v Nr su motaci.....
Loziska mi vymenili v MaH nitra, ale ako to zlozili, tak sice 5. aj 6 tka uz utichli, ale huci cela prevodovka, je jedno co mam zaradene (alebo vyradene), pocut od od zhruba 20 km/hod. a so stupajucou rychlostou to narasta, je to take mechanicke trenie. Hlavne teraz v zime je to katastrofa. Ked prejdem cca 30 km, postupne to utichne a pocut to uz len ked zaradim 5. alebo 6-tku a pridam plyn. Znami hovoril ze to moze byt vacsia vola v ozubeni, ked sa zohreje, vôla sa zmensi... tak ci tak , je to fakt dost pocut. Neviem ci im to mam dat znova rozobrat, lebo oni tvrdia, ze je to v poriadku a ze si to musi "sadnut" na tych novych loziskach, ale od opravy som presiel asi 30 tis. km a huci to (aspon teraz v zime) ovela viac... videl som tu nejaky link na servis prevodoviek v detve, mate s nim skusenosti ?... lebo tí v Nr su motaci.....
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Ložisko, ktoré si musí sadnúť je šmejd. To akože má oválne guličky a tie sa musia ogúľať? Nenechaj sa ukecať na takéto hlúposti.
-
Komo
- Strieborný užívateľ

Ako pise macil - reklamuj to, toto je odflaknuta robota.
Ja som daval na repas do detvy - zmizol hluk aj pohyb paky, zaruka 2 roky.
Odvtedy mam najazdene malo - asi 3-4 tisic ale ziadne negativne prekvapenie sa nekona.
Jednoducho, od vymeny lozisk prevodovka stichla
Ja som daval na repas do detvy - zmizol hluk aj pohyb paky, zaruka 2 roky.
Odvtedy mam najazdene malo - asi 3-4 tisic ale ziadne negativne prekvapenie sa nekona.
Jednoducho, od vymeny lozisk prevodovka stichla
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
No volal som do detvy a po sviatkoch sa na to pozru.
https://www.youtube.com/watch?v=CgTA2_rIJKA" onclick="window.open(this.href);return false;
takto mi to opravili...
https://www.youtube.com/watch?v=CgTA2_rIJKA" onclick="window.open(this.href);return false;
takto mi to opravili...
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
To este niekto chodi do toho NR Oplu? Preboha. ani len diely tam nekupujem. radsej si po ne idem do TT.. NR opel je total zumpa, nech sa na mna nik nehneva!!!
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov