Zvysene otacky X18XE
Moderátori: dulo, buci_vectra
Zvysene otacky X18XE
Zdravim.. Viete mi poradit ako vymazem adaptacne hodnoty v ecu na Vebe 1997.. s motorom X18XE ..teda klapka este s lankom. Po vycisteni klapky aj motorceka mam pocas jazdy zvysene otacky na 1200..1300 pri vyradenej rychlosti. Problem je aj pocas preradovania rychlostisa mi same zvyhaju otacky aj do 2000 po stlaceni spojky potom pomaly padnu na 1200..1300 az po uplnom zastaveni vozidla klesnu na 920. Motorcek je funkcy pretoze po zastaveni vozidla ked su otacky cca 920 po vytiahnuti konektora z motorceka motor okmazite zdochne. V riadiacej jednotke nie su ziadne chyby. Dakujem za rady
Re: Zvysene otacky X18XE
skus vymenit ventil volnobehu
stalo sa... vymenil som za iny a je to to iste.. od cistenia som presiel vyse 500km.
Po vycisteni klapky s lankom nie je potrebne nastvit zakladnu polohu klapky,motorceka ci zakladne udaje v riadiacej jednotke?
Po vycisteni klapky s lankom nie je potrebne nastvit zakladnu polohu klapky,motorceka ci zakladne udaje v riadiacej jednotke?
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
U tohto motora sa nič nenastavuje. Máš všetky hadičky správne zapojené a nátrubky na škrtiacej klapke priechodzie? Čistil si aj tie?
pred cistenim bola na skrtiacej klapke bola uplne zapchata ta mala dierka na spodnej strane klapky z ktorej ide tenka hadicka na viko ventilov. a teraz tam je asi viac vzduchu... zvysene otacky su halvne pocas jazdy...teda pohybu vozidla na neutrali.. pripadne po vytlaceni spojky.. akonahle auto postoji a ma uz predtym vyradenu rychlost ..po zatvaneni vozidla klesnu na 928. Ano hadicky su zapojne ako boli pred cistenim.
- macil
- Admin

Je normálne, že počas jazdy je voľnobeh vyšší, ale 2000ot/min je veľa.
zvycajne stupnu na 1200..obcas i na 1500... Horsie je to ked chcem prehodit rych stupen,po vytlaceni spojky stupnu a pomaly klesaju pred cistenim to nerobilo.. Motorcek staci len vystriekat cisticom na skrtiace klapky alebo je porebny iny postup?
- alcom1234
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Nov 2010, 07:52
- Auto: Iná značka
- Bydlisko alt: Slovenský Grob
Rovnako to mam aj ja, cca 1200 pri pohybe vozidla. Pri zastaveni klesnu na 800.
Opel Astra K '20 F12SHL - ex
Opel Vectra C '06 Z19DTH
Opel Vectra B '96 X18XE - ex
Opel Vectra C '06 Z19DTH
Opel Vectra B '96 X18XE - ex
- macil
- Admin

Vystriekať a poriadne prepláchnuť.kahan napísal: Motorcek staci len vystriekat cisticom na skrtiace klapky alebo je porebny iny postup?
kukni aj tie opacne konce hadiciek, ci nie su volne.kahan napísal:pred cistenim bola na skrtiacej klapke bola uplne zapchata ta mala dierka na spodnej strane klapky z ktorej ide tenka hadicka na viko ventilov. a teraz tam je asi viac vzduchu... zvysene otacky su halvne pocas jazdy...teda pohybu vozidla na neutrali.. pripadne po vytlaceni spojky.. akonahle auto postoji a ma uz predtym vyradenu rychlost ..po zatvaneni vozidla klesnu na 928. Ano hadicky su zapojne ako boli pred cistenim.
tych 2000 za jazdy je zle, ale vzdy lepsie, nez by ti mal skapinat motor
skontroloval som tie tri podtlakove hadicky.. casom sa to zlepsilo.. len som si nevsimol predtym ci ozaj boli otacky cca 1100 na volnnobehu pocas jazdy a po zastaveni 920..