prehrieva sa
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
yamaha-yzf
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 27 Feb 2014, 17:42
- Auto: Vectra B
prehrieva sa
Dobrý deň, mám taký problém že sa mi strašne rýchlo prehrieva motor hlavne na voľnobehu začne svietiť aj kontrolka motora ale to je asi len egr ventil...termostat som nedávno vymenil a chvíľu bol pokoj ale zas to začalo a hlavne to že mi kvápe olej cez veko ventilov a steká po zvodoch..čo by sa stým dalo ešte spraviť? 
-
otto
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 10 Feb 2008, 11:47
Re: prehrieva sa
vymeniť tesnenie,spina ventilator na chladiči? ked sa to prehreje vari voda vo vyrovnavacej nadržke? ak nie može byť špatne čidlo teploty .su horuce všetky hadice ku chladiču?yamaha-yzf napísal:Dobrý deň, mám taký problém že sa mi strašne rýchlo prehrieva motor hlavne na voľnobehu začne svietiť aj kontrolka motora ale to je asi len egr ventil...termostat som nedávno vymenil a chvíľu bol pokoj ale zas to začalo a hlavne to že mi kvápe olej cez veko ventilov a steká po zvodoch..čo by sa stým dalo ešte spraviť?
-
yamaha-yzf
- Nový užívateľ

no snád to bude len tesnením...áno ventilátor spína keď teplota stúpne nad 92...može byť aj ten snímač ale na diagnostike to neukázalo..tá od bloku cez termostat tá je a ostatné som neskúšal nemôže to byť aj tým ak je moc riedka chladiaca kvapalina?
-
otto
- Strieborný užívateľ

kvapalina na to nema vliv a aky typ motora to je?yamaha-yzf napísal:no snád to bude len tesnením...áno ventilátor spína keď teplota stúpne nad 92...može byť aj ten snímač ale na diagnostike to neukázalo..tá od bloku cez termostat tá je a ostatné som neskúšal nemôže to byť aj tým ak je moc riedka chladiaca kvapalina?
-
yamaha-yzf
- Nový užívateľ

X16XEL 1,6 16V 74kw
- jupaza1
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 16 Máj 2009, 10:37
- Auto: Vectra C
- Bydlisko alt: Bytča a okolie
upchatý chladič, chybná vodná pumpa, apod.
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi 110 kw r.v.2006
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
-
yamaha-yzf
- Nový užívateľ

jupaza1 napísal:upchatý chladič, chybná vodná pumpa, apod.
hmm ako by sa to dalo zistiť? asi treba chladič vyhodiť čo?
-
otto
- Strieborný užívateľ

upchaty chladič ,mala pravdepodobnosť.a motor sa ti prehrieva skutočne,alebo len podla budikov teploty?