1.9CDTI 110KW, klepanie pri studenom štart, dymivost

Moderátori: bukelo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
Tomas237
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 14 Máj 2014, 14:55
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Praha

1.9CDTI 110KW, klepanie pri studenom štart, dymivost

Príspevok od používateľa Tomas237 »

Ahojte Opláci,
mám na Vás pár dotazov ohladne mojej "Lusinky" Astra 1.9cdti sport 110kw/16V. Kupil som ju zhruba pred mesiacom mala najazdenych 152700km je z holandska a priemerku som tam mal 5.7l/100 v bazare ju mali nejakych 8 dni. Som 2 majitel. Pri kupe a testovacich jazdach nebol žiadny problem.
Teraz mam najazdených niečo cez 155tis. a mám problem pri štartovaní s nadmerným klepotaním a pazvukmi( štartne na 3-4otočenie čo si myslim že je v pohode) no dost ma trapi ten klepot. Z výfuku pozorujem pri štarte najskor husči tmavy dym, po 2-5 min ked mu stupim na plyn ked stojim vybafne biely dym a potom už si len bafka bez zafarmenia len zo zapachom.Po zahriati je zvuk relativne v poriadku s prihliadnutim že su tieto motory hlučnejšie. Čo ma ešte trapi je že otačky mi mierne kolíšu ručička chodi tak 935-950 a neprekročia 4000tis ked stojim a motor jak keby sa nechytal. Diagnostiky neukazali nič, mechanici s Auto-technik-unger mi stale trvdia že je to italsky multijet a že tie su hlučnejšie.
Pc bol vymazany 2 krat (raz tam boli hlasenia ohladne nizkych napäti pretože v bazare bola vymlatena bateria, po dobiti ok, 2 raz ked som robil udržbu na konektore a popraskanej hadičke váhy vzduchu, zla konektivita konektora od turba, turbo nezoplo, vyriešene ok).
Celkove sa mi zda strata výkonu a občasne trhanie pri určitych otačkach 3st/60km/h.Do zaberu sa trocha ťaha pri 2500-3200 ot ale pri 4000 sa horko tažko približi. Olej som menil cca pri 154500 spolu s filtrom Castrol edge prof 5w30. Mam v plane ešte vzduchač a palivovy vymeniť.
Pri riešení mojich problemov ma napada zaneseny EGR ventil, kontrola palivoveho systemu(filtra), zaseknute vyrive klapky. Prosim Vás skúsenejšich o radu čo by som mal ešte skontrolovať?

ďakujem za akekolvek rady. :rozmyslam:
Opel Astra H 1.9CDTI Sport 110kw/16V
Opel Corsa B 1.4 16V 66kw
Tomas237
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Re: 1.9CDTI 110KW, klepanie pri studenom štart, dymivost

To mi naozaj nemá nikto z Vás nič k tomu povedať ?
Kesi
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 23 Sep 2008, 18:11
Bydlisko alt: Land of Confusion

Príspevok od používateľa Kesi »

V prvom rade vymeň filtre (vzduchový a palivový). Na 150 treba meniť rozvody a preventívne aj vodnú pumpu. Tak isto by som vymenil drážkovaný remeň.
Astra J GTC OPC
Astra H GTC 1,9 (110 kw) No Swirl flaps. No EGR.
Tomas237
Nový užívateľ
Nový užívateľ

OK filtre samozrejme menim, o tych rozvodoch som tiež uvažoval i ked mi v 2 nezavislych servisoch potvrdili že boli nedavno vymenene. Kazdopadne bude lepšie ak ich vymenim a aj tu remenicu. Dik
Merm2600
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 13 Sep 2012, 07:04

Príspevok od používateľa Merm2600 »

Cau,

Mam z19DT s Nemecka a mam 183 tis. a dam Ti nejake tipy...
Nasa nafta ma strasne blbe mazacie schopnosti... tankuj vylucne na Slovnafte, OMV alebo Agip, Shell vynechaj obklukom, robil som na pumpe a viem ako to u nas funguje, a mal som s Astrou a tryskami riadne problemi, teraz pridavam olej na dvojtakt do nafty a motor ide krasne (ked ma PDF filter tak nejaky s malou dymivostou), ten klepot robia trisky a ked nafta dobre maze tak vydrzia 50 tis. viac aj cerpadlo...
P.S. Precisti si vstrekovaci system, ja pouzivam vyhradne Liqud Molly vyrobky...

Mas taliana, len Nemci pouzili lepsi material... aj tak je hlucnejsi hlavne s pribudajucimi KM...
Vsetko men podla servisneho intervalu, tento motor si to vyzaduje a skrat si interval na vymenu oleja s povodnych 30 na mozno 28 tisic, kedze opotrebenie nezastavit, trochu to pomoze...

Co sa tyka dymu poznam par zakladmych pravidiel :
Biely dym > voda v spalovacom priestore (to neznamena ze je prerazena hlava, mozno si len natankoval riadne nekvalitnu naftu...)
Cierny dym > olej v spalovacom ...
Para s otvoru na doplnanie oleja > voda v oleji...
Nie som mechanik, takze ten Dym by Ti mal posudid niekto znali problematiky ...

Co sa trhania, myslim, ze tambol nejaky update co malo tuto chybu odstranit, alebo sa Ti prihlasuje spojka, mne sa zacala hlasit, teda si zotrvacnik...

Inak vykyvy otacok u mna ustali ked som zacal tankovat lepsiu nafru a zacal pridavat olej do nafty (davam cca. 5-8 cl na 20 l nafty )...

ERG a vyrive a vsetko co si chel skontrolovat skontroluj a diesel pri 4000 otackach uz tach nema... ale v Tvojom pripade by som dal skontolovat potrubia, ci tam niekde nie je diera, a co turbo? Ma vsetky lopatky ?

To je len par postrehov co ma zivot naucit, mozno Ti to pomoze...
Astra H SW, 2006, 1.9 CDTI, 74 kW, Z19DTL
swabel
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jún 2007, 10:44
Auto: Vectra C
Bydlisko alt: Levoča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa swabel »

Tipujem, ze to auto ma nabehane viac :)
Skontroluj EGR, precisti komoru AGR, skrtiacu klapku a privod do sania zo strany skrtiacej klapky a EGR, takisto pozri, ci su v poriadku virive klapky.
+ pridaj nejake aditivum na precistenie vstrekovacieho systemu.
VETCTRA C kombi, Z19DTH, AT (2007), KATAÓG DIELOV EPC
Diagnostika GM MDI, OP-COM, aktivácia pal. PC* SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, 0915850900
http://www.opel-shop.sk
Tomec237
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 07 Dec 2014, 17:00

Príspevok od používateľa Tomec237 »

Ahojte dakujem "Merm2600" za životne postrehy, problem som vyriešil celkom dobre nasledovne: Podla planu som si vymenil olej+filter, vzduchovy aj clima filter. Dal som si vymenit rozvody s vodnou pumpou sada Contitech (1.vyroba s kovovou lamelou na vodnej pumpe) spolu klinovým remeňom= spokojnosť otačky nekolíšu, chod motora bol znatelne iny. Diagnostika nič neukazovala no servisak mi tvrdil ze auto ide na 3 valce. Nasledovala po sedliacky kontrola vstrekov, kde sa zistilo ze 1 vynechava, nasledny repas auto stichlo, dymivost skoro ziadna. Spotreba s 5,7 na 6,2 ok. Pri vymene palivoveho filtra ma skoro vystrelo kolko sajrajtu a usadenín som tam našiel, vyzeralo to ze to nik predomnou nemenil, inak si to neviem vysvetlit. Vycistil vymenil OK. Astra jazdila ako drak no po dalších 7000km ako prichádzala zima sa zhoršilo startovanie= odchadza mi zotrvačník :( . takze dost palka. Ohladne patockých náft čo sa na SVK a CZ predávajú viem svoje, Jazdím Praha-BA-LV kazdý mesiac. Snazim sa tankovat uz len vylucne na Benzine Vervu alebo na Agipe ten dieseltech. Mna presvedcili o kvalite. Auto je zivsie, ma lepší zatah. Samozrejmostou je do paliva VIF aditivum.
btw swabel kilometre som si daval kontrolovať v 3 nezavislich servisoch pričom jeden bol autorizak a potvrdili pravost kilometrov lišilo sa to o nejakych 200km ževraj to bola predvadzačka niekde v holandsku.
Opel Astra H Sport 1.9 CDTi 110kw Z19DTH
Opel Corsa B GSi 1.4 16V X14XE - ex
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"