problem s motorom Vectra B 1,6
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
paaaa
problem s motorom Vectra B 1,6
Ahojte mam problém s motorom typ - Y16XE, r.v.2000, pri volnobehu kolíšu otáčky a sem tam aj skape motor a pri jazde sú výkyvy výkonu ako keby som popri jazde brzdil a zase pridával. Mal som to u 3 mechanikov ale zatial nič nezistili - prečistili klapky, skontolovali katalyzátor, výfuk, čidlá, lambda sondu, jeden to dal na počítač ale ani tak to nezistil hovoril že mu to pisalo že to ma nejaký falošný vzduch alebo čo...vymenil nejaké tesnenie a zase nič. ešte musim povedať že ERG ventil mam zaslepený takže v tom to nebude....neviem čo dalej lebo další mi hovoril niečo že to môže byť aj v rozvodoch.... pri jazde mi nesignalizuju žiadne kontrolky.... tak neviem čo dalej, poradte.... dakujem
- Teo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
- Auto: Viac Oplov
- Kontaktovať používateľa:
A si si isty ze ten agr ventil tam nemas? lebo tie priznaky su na ventil ak mas cidla ok 
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
-
paaaa
- Teo
- Strieborný užívateľ

no neviem 
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
-
paaaa
Ahojte dakujem za rady....
dnes som to mal u dalšieho mechanika a ten to znova napojil na diagnostiku a vypísalo mu to tieto údaje - je to v angličtine, ked tomu niekto rozumie budem rád a dakujem za všetky názory-
1. chyba : P1122 Accelerator Pedal Position Sensor 2
2. chyba : P1550 Limp Home - Electronic Throttle. Ten mechanik mi hovoril niečo o plynovom pedale a nejakom senzore a že nemá také súčiastky. Tak teraz sa pokúšam zistit čo to vlastne je . Dakujem.
dnes som to mal u dalšieho mechanika a ten to znova napojil na diagnostiku a vypísalo mu to tieto údaje - je to v angličtine, ked tomu niekto rozumie budem rád a dakujem za všetky názory-
1. chyba : P1122 Accelerator Pedal Position Sensor 2
2. chyba : P1550 Limp Home - Electronic Throttle. Ten mechanik mi hovoril niečo o plynovom pedale a nejakom senzore a že nemá také súčiastky. Tak teraz sa pokúšam zistit čo to vlastne je . Dakujem.
-
paaaa
Ahoj, pre teba ako odborníka to je jasné ale ja sa tomu nerozumiem, tak som sa chcel viac o tom dozvediet čo je to za súčiastka a aku ma presne funkciu, či sa nedá opravit alebo vymenit len nejakú čast..... Proste chem byt trocha v obraze lebo už tolko ludí mi to opravovalo a každý niečo spraví a nakoniec som na tom istom len o nejakú tú tisicku lahší....Dakujem za pochopeniemacil napísal:Veď ti to povedal mechanik, čo ti robil diagnostiku, tak čo chceš zisťovať?
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
To prvé je snímač polohy pedálu plynu a to druhé zasa snímač polohy škrtiacej klapky. Oba sú potenciometrické a myslím, že bola by náhoda aby odišli obidva naraz. Ani neviem, či sú konštrukčne robené tak, aby sa dali čistiť. Možno prestriekať Kontoxom, ale to pomôže len dočasne.
Neviem si celkom presne preložiť slovné spojenie Limp Home. Žeby uvoľnený domček? Skús prekontrolovať uchytenie snímača. Je na škrtiacej klapke, prípadne aj konektory a kábliky.
Snímač polohy škrtiacej klapky:

Obrázok snímača polohy pedálu plynu som na nete nenašiel.
A odborník zďaleka nie som. Som len kecal, ktorý sem-tam trafí. Je tu dosť iných, ktorým toto pomenovanie rozhodne prislúcha.
Neviem si celkom presne preložiť slovné spojenie Limp Home. Žeby uvoľnený domček? Skús prekontrolovať uchytenie snímača. Je na škrtiacej klapke, prípadne aj konektory a kábliky.
Snímač polohy škrtiacej klapky:
Obrázok snímača polohy pedálu plynu som na nete nenašiel.
A odborník zďaleka nie som. Som len kecal, ktorý sem-tam trafí. Je tu dosť iných, ktorým toto pomenovanie rozhodne prislúcha.
- marek1512
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Apr 2008, 23:24
- Auto: Vectra B
Tak sa potom s nami nezabudni podeliť :thanks:kolonel napísal:natrafil som na nete navod na jednu moznost ako to odstranit pred vymenou ecu jednotky len to musim overit
Vauxhall Vectra C SRI 1.8 VVT 2008
Porsche 944 2.5 1988
VAUXHALL VECTRA B 1.8 16v 1999
Ford Focus 2.0 16v ZETEC 1998
ex - OPEL VECTRA B 1.6 16v 1998
ex - Škoda Favorit 1.3 1992
Porsche 944 2.5 1988
VAUXHALL VECTRA B 1.8 16v 1999
Ford Focus 2.0 16v ZETEC 1998
ex - OPEL VECTRA B 1.6 16v 1998
ex - Škoda Favorit 1.3 1992
-
iurai
kedze ECU je draha suciastka, je lepsie zistit, ze ci chyba nie je inde.kolonel napísal:limp home mode je nudzovy rezim viem ze je to trochu neskoro ale dnes som spozoroval ten isty problem a tak odpisujem
natrafil som na nete navod na jednu moznost ako to odstranit pred vymenou ecu jednotky len to musim overit
- Teo
- Strieborný užívateľ

pedale sa casto kazia
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
-
nismo
- Teo
- Strieborný užívateľ

aka hmotnostna kategoria nejake mam aj ja 
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk