Však sám sebe protirečíš. A teraz ešte napíšeš presne to isté čo som napísal ja a povieš že nerozumieme chladeniu

, nechápem či trolluješ alebo čo, vyššie som napísal, že ventilátor spúšťa po zvýšení teploty nad určitý stupeň, takže je logická blbosť, že ti drží stále na 90C a pustí ti ventilátor, alebo tebe ho nikdy nepustilo? Ak ti ho niekedy pustilo tak práve vtedy si mal teplotu určite nad 90C. A konec koncov si teraz potvrdil aj moj prvý príspevok, lebo v ňom som nepísal o kolko kolíše teplota, ale že kolíše, u každého motora inak, u tvojho 88 - 92 u 1.7TD až po 107C, ale realita je že kolíše, takisto ako na tých TDI aj ked tiež možno o pár stupňov iba. Ale súhlasím, že u 1.8 nejaké extrémnejšie výkyvy pravdepodobne poukazujú na už odchádzajúci termostat.
langdon2 napísal:Obaja nerozumiete problematike chladnia.... proste je tam cidlo teploty chladiacej kvapaliny.. ked ta dosiahne urcitu teplotu, tak sa pusti vetrak.. nic viacej na tom neni.. Ked uz neni napor vzduchu, ktory by uchladil chladic, tak mu dopomoze ventilator.
Termostat sa ma zacat otvarat pri 88°C a pri 92°C ma byt plne otvoreny.. Ale aby ti teplota klesla dolu kopcom na 80°C, tak to mas na milion % zly termostat...
langdon2 napísal:Zaujimave...ja som dal origo GM termostat z Oplu, a teplota sa mi drzi na 90.. len sem tam klesne tak na 88
Areyco neverím, že keď to budeš vytáčať, po meste v hustej premávke, semafory, atd. pri 30C+ vonkajšej teplote, že bude stále držať 90C a nepustí vetrák.
Ale už by som to tu moc nerozpitvával, lebo bude ešte aj táto téma locknutá.