Kolisanie otacok

Moderátori: dulo, buci_vectra

neonuv
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 15 Apr 2014, 08:33
Auto: Vectra B

Kolisanie otacok

Príspevok od používateľa neonuv »

Cawte Opel-aci :D.
Chcem sa opytat a poprosit o radu,pred nedavnom som doniesol domov Opel Vectra B Caravan 1.8 16V 85kW benzin
uz za jazdy domov od predavajuceho som si vsimol pri stlaceni spojky ze mi ostavaju vysiet otacky,a niekedy aj podskocili este aj vyssie,cize dost kolisali,takl isto aj pri zastaveni do krizovatky mi stupali a potom klesali,cim to moze byt???????
A dalsi problem je ten ze pri pusteni plynu,napr pri dojazde do krizovatky alebo uberani rychlosti zotrvacnostou mi obcas ale citelne trhne (škubne) autom ......na diagnostike som este nebol preto by som chcel poradit naco sa mam pripravit!!!! :D
inak auto za jazdy ide pekne,motor slape tichucko ziadne trhanie ani nic podobne len to kolisanie otacok a trhanie autom pri pusteni plyn.pedala.
vdaka za rady a tipy.
Používateľov profilový obrázok
jupaza1
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 16 Máj 2009, 10:37
Auto: Vectra C
Bydlisko alt: Bytča a okolie

Re: Kolisanie otacok

Príspevok od používateľa jupaza1 »

Ahoj!
kolísanie otáčok - pozri krokový motorček a hadice, ktoré vedú od filtra do klapky, či nieje prasknutá
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi 110 kw r.v.2006
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
neonuv
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 15 Apr 2014, 08:33
Auto: Vectra B

Príspevok od používateľa neonuv »

Tak na diagnostike sa ukazalo ze je tam vaha vzduchu,snimac klukoveho hriadela,ale aj po vymene problem zotrval,iba tie otacky sa ustalili,no trhanie motorm pri pusteni pedalu ostal,a navyse sa ukazala dalsia vada a to ze auto zhasina,pri zosliapnuti spojky,najprv vyletia otacky na nejakych 4000 ale len na otackomeri,fyzicky nie,a potom auto zhasne,nastartuje potom az na druhy alebo treti krat,diagnostika ukazuje stale vahu vzduchu aj ten snimac klukoveho hriadela,no ale su nove,po vymazani chyby sa zhasne kontrolka motora no po pridani plynu sa zase rozvieti a motorom tak zvlastne lomcuje,nie citelne ale da sa to vsimnut...uz som zufaly....poradte
Používateľov profilový obrázok
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
Auto: Nemám auto
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lubo22 »

cez co si robil diagnostiku?
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex