Ake pneu?

Všetko, čo nebolo možné zaradiť inde.

Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
AReYco
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 23 Aug 2011, 10:56
Auto: Vectra C
Kontaktovať používateľa:

Re: Ake pneu?

Príspevok od používateľa AReYco »

Tak to napríklad aj ja a to nie som z DDR, ale to skôr skresľuje zlá skúsenosť s nimi...ako s každým iným produktom
Opel Vectra B 2.0i 16V 100kw Opel Corsa B 1.2 33kW [EX]
wiki133
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 13 Júl 2012, 00:06
Auto: Vectra B

Príspevok od používateľa wiki133 »

Zdravím Vás každého, kto sa zapojil o gumách.

No NAME značka neni o testoch, pretože Conti pri 15" je super a pri 16-17" je priemer. Takže ak niekto nieje závodník a neženie to do zákrut na max. tak aj tá NONAME pneu je v pohode. Mám na VB obuté GOODRIDE niečo 500 a zatiaľ spokojnosť na vode aj na suchu hlučnosť OK a opotrebenie? Ani ich nezoderiem do 6 rokov, čo jazdím do 20000km ročne. Jednoznačne nepotrebujem na aute gumu čo bola super v teste napr. R14-15 keď mám 16-17 a nie som schumacher na ceste. Preto pre normál človeka môže byť aj niečo neznačkové a cenovo dostupné.

PS: mám teraz pirelli p6000 či ako, proste naj. v tom rozmere a necítim žiadny rozdiel. Ako sa tu písalo proste ideš hmla, dážď , a čo pôjdeš 200? nie pôjdeš ako sa cítiš!

Ešte jedna vec: všetky pneu sú vždy testované na jednom aute napr. golf a pod. A pri podmienkach HM. A keď to dáš na felíciu 1,3 a nevieš ako to auto sa správa si v r..i. Asi tak dajte mi gumy na auto, ktoré kua poznám a poviem na prd a dobré a čo z toho? nič lebo vyhovuje len každá mne na môj štýl jazdy.

Preto, ak by bola najaká značka total o hovne, tak by sa to nemohlo predávať. Je to o skupine zákazníkov. Ak som kluďas a pod. tak si kúpim kde, čo a tak som fitipaldy či ako sa to píše tak len to naj z testov aj tak sa vysypem a komu sa budem sťažovať? Nikomu asi tak :ok: :smoker:
opel kadett E 1,6D ex, opel vectra B 1,6 16V, opel astra H caravan 1,9CDTI 74KW po FL
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

CEAT je indická značka, čo nemusí byť nutne synonymom nekvality.
Súdruhovia z DDR majú napr. značku Fulda a to je nejhoršia pneu vôbec, ktorú som kedy mal.
Ten hluk sa nedá napodobniť ničím.

Ja moc osobné pneu nesledujem, ale C-čkové Matadory vycházajú v testoch vždy na špici.
Aj tie, čo mám teraz na Transite som kupoval tak, že som si pozrel testy a potom skúsenosti užívateľov.
Tieto.
A skutočne, po 10.000 km sú stále ako nové.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

"CEAT Limited is a tyre manufacturing company based in Mumbai, India. CEAT is an abbreviation for Cavi Elettrici e Affini Torino (Electrical Cables and Allied Products of Turin). Founded in Italy as CEAT Tyres by Virginio Bruni Tedeschi, the company established its manufacturing in India in 1958 and was sold to Pirelli by Virginio's heir Alberto Tedeschi (Carla Bruni's grandfather)[2] in the 1970s. The company's Indian division was then taken over by RPG Enterprises in the year 1982 which also got the rights to the CEAT brand and renamed the company as CEAT Limited.

CEAT has about 20% of the local truck and light truck tyre market"

Ďalšie info:
http://en.wikipedia.org/wiki/CEAT_Limited" onclick="window.open(this.href);return false;
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
dulo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: 20 Jún 2007, 10:46

Príspevok od používateľa dulo »

Ja som Fuldy mal a bol som s nimi spokojný, vydržali viac ako napr Barum Bravuris 2
VeBe X18XE Caravan Sport
LukášPB
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Júl 2012, 12:45
Auto: Omega B

Príspevok od používateľa LukášPB »

Ja ich mám teraz. Konečne dnes som si celkom dobre podriftoval nejakých 5-6 križovatiek, padal taký jemný dážď, a zmiešal sa s tým prachom na ceste, a vytvorilo to takú super zmes, teraz pekne na dvojke som to v križovatke prišliapol a bola šou. Mal som aj divákov, v autách, a potom na jednej križovatke aj plnú autobusovú zastávku :lol:

Ale musel byť taký hladký asfalt, na takom tom drsnejšom som to neustrelil bez spojky absolutne.
Fiat Palio Combi 1.2 -> 4 x Opel Vectra B 1.8/1.7TD -> Opel Astra G Caravan 1.4 -> Opel Omega 2.5 V6 LPG -> Škoda Octavia 1.9TDi L&K

[BRATISLAVA] Chiptuning & kódovanie & EGR off & DPF off & a iné soft úpravy -> SS

Volkswagen Passat 1.9TDi 96kw @ 132kw EGR off
BMW 730d 160kw @ 200kw EGR off
dodozh
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 25 Okt 2008, 13:09
Auto: Zafira B

Príspevok od používateľa dodozh »

[quote="wiki133"]Zdravím Vás každého, kto sa zapojil o gumách.

No NAME značka neni o testoch, pretože Conti pri 15" je super a pri 16-17" je priemer. Takže ak niekto nieje závodník a neženie to do zákrut na max. tak aj tá NONAME pneu je v pohode. Mám na VB obuté GOODRIDE niečo 500 a zatiaľ spokojnosť na vode aj na suchu hlučnosť OK a opotrebenie? Ani ich nezoderiem do 6 rokov, čo jazdím do 20000km ročne. Jednoznačne nepotrebujem na aute gumu čo bola super v teste napr. R14-15 keď mám 16-17 a nie som schumacher na ceste.

Ja som mal tiež tie GOODRIDE 500 na VB 185/60/R14 letné a bol som s nimi spokojny,no len do 4roku gumy,mali cca.1,5 mm ešte k hranicnemu bodu zodratia a začali byť šmykľave na mokrej vozovke,v daždi už bolo cítiť aquaplaning asi stvrdla vekom,ale pokojnejsou jazdou sa dalo,no agresivnejsou len prvé 3 roky k spokojnosti,potom som kúpil Fulda eco pekne gumy aj recenzie výborné no akoby boli mäkšie a v zakrutach už to auto viac plavalo. V tomto držaní auta na suchu dávam GOODRIDE + a Fulda -.
Opel Zafira B - Z19DTH,OPC Line , Vectra B 1.7 TD Isuzu, r.v.1995 moja ex, Ford Orion 1,8D r.v.1990 ex, Ford Sierra 2.3D r.v. 1987, sedan 4 dv. ex, Fiat Uno 1.3D r.v. 1984 5dv. ex, Triumph Acclaim 1.3 benzín r.v. 1984 4dv. ex
dodozh
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

novinka 2014 : Uniroyal RainSport 3 - zvažujem nad kúpou
http://pneumatiky.heureka.sk/uniroyal-r ... #buy-there" onclick="window.open(this.href);return false;
Opel Zafira B - Z19DTH,OPC Line , Vectra B 1.7 TD Isuzu, r.v.1995 moja ex, Ford Orion 1,8D r.v.1990 ex, Ford Sierra 2.3D r.v. 1987, sedan 4 dv. ex, Fiat Uno 1.3D r.v. 1984 5dv. ex, Triumph Acclaim 1.3 benzín r.v. 1984 4dv. ex
LukášPB
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Júl 2012, 12:45
Auto: Omega B

Príspevok od používateľa LukášPB »

Akurát dnes som na nich pozeral tú Shark technology, nechápem ako možu mať tie plutvičky s hlbkou ani nie milimeter nejaký vplyv. Ale inak by mali byť top na mokrú vozovku, akurát klasika, zmes je taká mäkká, že to nemôže vydržať viac ako 1-2 sezony. Toto sú asi najmäkšie gumy čo som držal v ruke.
Fiat Palio Combi 1.2 -> 4 x Opel Vectra B 1.8/1.7TD -> Opel Astra G Caravan 1.4 -> Opel Omega 2.5 V6 LPG -> Škoda Octavia 1.9TDi L&K

[BRATISLAVA] Chiptuning & kódovanie & EGR off & DPF off & a iné soft úpravy -> SS

Volkswagen Passat 1.9TDi 96kw @ 132kw EGR off
BMW 730d 160kw @ 200kw EGR off
AReYco
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 23 Aug 2011, 10:56
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AReYco »

Každá športová guma sa neskutočne derie...je to daň za to, že chce človek mať na pneu nápis sport a vlastnosti v zákrute ako pretekár :)
A táto je dokonca do dažďa...takže sa niet čo čudovať...akurát tá cena je akási priveľmi nízka, :neviem:
užívateľské recenzie: http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Uniro ... port-3.htm

trošku mi propomína Vredestainy
Obrázok
Opel Vectra B 2.0i 16V 100kw Opel Corsa B 1.2 33kW [EX]
Joell
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 06 Jún 2013, 19:28

215/55 R16 93V

Príspevok od používateľa Joell »

Zdravím ľudia, dlho rozmýšľam nad výberom pneumatík pre moju Vectru Caravan... Sú na nej originálne disky 16" na ktoré sedia pneu 215/55 R16 93V...

Som troška človek čo ide proti prúdu a neriadim sa len heslom "Za viac peňazí, viac muziky" a jaksi som sa dopracoval k značke Falken ZEIX ZE-914...
Chcem sa opýtať na túto značku pretože po nete kolujú názory od výborné po nikdy viac.... takže ťažko vyberať...

Za každú pomoc vopred Ďakujem ;)
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTi (Z19DTH) Elegance 110kw (150HP) 2006
mayecek5395
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Sep 2013, 08:38
Bydlisko alt: 03496

Príspevok od používateľa mayecek5395 »

Tu to bude asi podobné .. ja by som zašiel do kvalitného pneuservisu a opýtal sa tam, aké s nimi majú skúsenosti a pozrel možno nejaké testy (ak sú) :)
peteri.numelin

Príspevok od používateľa peteri.numelin »

Kup a uvidis, co ine sa ti da poradit?
Ja som dlhe roky povazoval Nokian za vyrobcu dobrych zimnych a zlych letnych pneu, no co som teraz odjazdil nejaky ten km na zLine sade, tak si uz nemyslim, ze su to gumy nizsej kategorie, ako su Conti, Michelin a pod.
Takze nechaj sa prekvapit. Alebo sklamat. Aspon budeme poznat tvoj nazor na Falkeny.
Joell
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 06 Jún 2013, 19:28

Príspevok od používateľa Joell »

Ďakujem za názory... Od známeho som dostal Tip, že gumy sú to dobré a v Severnej Amerike patria do vyššej triedy. Podla všetkého EU trh má pod palcom goodyear a že podpísali aj nejaký pakt a preto Falkeny sú známejšie v S. Amerike...

Idem do toho :) Pokiaľ sa ale niekto ohlási že sa rýchlo opotrebovávajú, táto značka patrí k športovým takže s tým sa treba zmieriť pri kúpe :) Podstatné sú vlastnosti pri jazde :)
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTi (Z19DTH) Elegance 110kw (150HP) 2006
Miro Kohut
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 28 Feb 2008, 21:47
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa Miro Kohut »

pre mna je podstatna hlucnost.........treba si urcit prioritu
opel omega B x20xev
dodozh
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

kúpené Nokian Line 205/55/R16 - za dobrú cenu 55€ ks (vyrobené v Rusku), sú tiché, uvidíme ako sa budú drať, vyskúšané aj za dažďa, mokrá vozovka, nové - dobre držia stopu :thumbup:
predchádzajúce pneu Triangle Talon Sport 215/55/R16 mali asi 1 mm do bezpečnostného bodu - na mokre nedržali už stopu,zdali sa mi tvrdé,šmykľavé, DOT 4809
tomas.guru
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 15 Mar 2012, 21:03

Príspevok od používateľa tomas.guru »

obzeram sa po nejakych jazdenych pneu dozadu v rozmere 225/45 r17... vsetky schopne co som nasiel na inzeratoch, teda dezenom okolo 5mm su ale podla dotky vsetky aj okolo 4 roky stare, oplati sa vobec take gumy kupovat a dat za ne 80€?
napr : http://www.autobazar.eu/sk/continental- ... 69710.html
Vectra C GTS 3.2 V6 1/2005
peteri.numelin

Príspevok od používateľa peteri.numelin »

Na letnych gumach ti to moze by jedno. Nemci alebo anglani, neviem presne, povazuju za novu aj 6 rocnu guu.
jal
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Jún 2013, 23:26
Auto: Iná značka

Príspevok od používateľa jal »

tomas.guru napísal:obzeram sa po nejakych jazdenych pneu dozadu v rozmere 225/45 r17... vsetky schopne co som nasiel na inzeratoch, teda dezenom okolo 5mm su ale podla dotky vsetky aj okolo 4 roky stare, oplati sa vobec take gumy kupovat a dat za ne 80€?
napr : http://www.autobazar.eu/sk/continental- ... 69710.html
ked sa ti neoplati kupit nove, tak za tieto sa oplati dat 60. samozrejme treba premerat dezen, ze ci nema nahodou 4 mm.
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Zákonné minimum je 1,6mm. O tom potom. Ale kúpiš si GTS-ku s vyše dvestokoňovým trojlitrom a riešiš jazdené gumy? :ojoooj:
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
Napísať odpoveď

Návrat na "OPEL VŠEOBECNE"