Ako na spotrebu?

Všetko, čo nebolo možné zaradiť inde.

Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
mayecek5395
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Sep 2013, 08:38
Auto: Vectra B
Bydlisko alt: 03496

Re: Ako na spotrebu?

Príspevok od používateľa mayecek5395 »

Už som napísal ako som jazdil. To by potom vždy čo idem na benzinol chodím rýchlejšie a vždy čo idem na shell pomalšie? nedáva význam. Stále chodím rovnako už rok čo vlastník vectru. Max do 2200 otáčok a preradím, do kopca 2700ot/min. Čiže s tým šetrením a chodením pomenši to nič nemá. Jedine, kedy sa mi zmenila jazda je po spomínanej nehode.
mayecek5395
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

A Lukáš ja nevravím, že je to zlá pumpa. Písal som predtým, že som s ňou žiadny problém nemal, až od nového roku, čo si ty už nafťák nemal. Možno chceli momentálne ušetriť, keď išli s cenami ešte viac dolu a možno zmenili dodávateľa. Ale predtým som bol naozaj spokojný a zopakujem predsa ešte raz, nie je to len môj postreh.
24petusko
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Dec 2009, 17:35
Auto: Vectra C

Príspevok od používateľa 24petusko »

kua chlapi neblaznite uz...
ma to prestava bavit citat
VeCe: '06, Z18XER, Black beauty OPC
Honda Legen( wait for it... )dary
Eisy
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 08 Nov 2012, 18:57
Auto: Insignia
Bydlisko alt: Zohor okr. MA

Príspevok od používateľa Eisy »

Ja som nenarazal nato ako si jazdil a kde si tankoval ... Len ma zaujimalo naco stale to ratanie ked vieme ako jazdit na spottrebu ...
mayecek5395
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Práve preto, lebo sa mi zdalo, že aj keď jazdím na spotrebu, tak na to aký mám obsah motora a ako s tým motorom chodím, som ju mal vysokú. A tak som to začal rátať, nakoľko vieš, že som mal búračku a práve odvtedy som ju mal zvýšenú a tak som chcel vedieť, či niečo nie je zle. Keď som zistil aká je spotreba z benzinolu, tak som už som chcel riešiť tech. veci na aute, no vtedy mi kamarát povedal, že nech skúsim tankovať inde, pretože aj jemu sa zvýšila cca o liter a pol až dva pri tankovaní na tej čerpačke. Vyskúšal som to niekoľko krát a vždy sa to menilo. Benzinol vyššia, Shell - Slovnaft nižšia. Ale naozaj by sa to malo ukončiť :) ak sa mi podarí nazbierať toľko e, aby som mohol natankovať 2x plnú nádrž, raz tam, raz tam.. tak to pofotím, prepočítam a pošlem sem.
AReYco
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 23 Aug 2011, 10:56
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AReYco »

Ja zas len Shell a doma v TCH ked musim, tak SLNFT.
....
Btw ani natankovat doplna nemusi byt vzdy tak isto doplna.
Opel Vectra B 2.0i 16V 100kw Opel Corsa B 1.2 33kW [EX]
dulo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: 20 Jún 2007, 10:46

Príspevok od používateľa dulo »

Aktuálne mám lepšie skúsenosti so Slovnaftom, ako s Shell. Aj benzín, aj diesel (otcova Omega)
VeBe X18XE Caravan Sport
peteri.numelin

Príspevok od používateľa peteri.numelin »

a pritom tankuješ to isté Slovnafťácke palivo ;)
mayecek5395
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Skúsim teda vami odporúčaný slovnaft a uvidíme ešte ako to bude tam :) Pretože doteraz som tam tankoval max 2x
LukášPB
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Júl 2012, 12:45
Auto: Omega B

Príspevok od používateľa LukášPB »

Nájdite si diskusiu na autobazar.eu na túto tému čerpacie stanice, konkrétne príspevky od človeka s nickom Jerguš myslím alebo tak nejako. Vozil pre čerpačky na kamióne PHM.
Fiat Palio Combi 1.2 -> 4 x Opel Vectra B 1.8/1.7TD -> Opel Astra G Caravan 1.4 -> Opel Omega 2.5 V6 LPG -> Škoda Octavia 1.9TDi L&K

[BRATISLAVA] Chiptuning & kódovanie & EGR off & DPF off & a iné soft úpravy -> SS

Volkswagen Passat 1.9TDi 96kw @ 132kw EGR off
BMW 730d 160kw @ 200kw EGR off
mayecek5395
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Áno, práve od neho som to čítal :) ale je rozdiel čo tam on donesie a následne s čím to zamestnanci miešajú :) Nájdeš na nete plno ľudí, ktorí na čerpačkách robili a hovoria, čo sa s tou naftou robilo a čím sa dopĺňala, keď boli nádrže poloprázdne a pod :) Kamarát mi brigádoval v DK na čerpačke a videl, čo sa dávali cez zimu za "aditíva" a nafta bola o 20 centov drahšia, lebo bola "aditívovaná" a ľudia to brali ako blbí. Určite sa nafta vozí všade rovnaká, však sú na to normy, ale otázka, čo sa s ňou deje potom je už iná :)
kimino
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 29 Dec 2008, 15:47
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kimino »

Známy, čo robí na STK nám vravel, že oni poznajú keď niekto príde a tankuje na Slovnafte, že to auto ma omnoho lepšie výsledky na EK. Ale napr. my aj tak chodíme na Shellku kvôli bodom, ktoré sme aj tak ešte nikdy nevyužili a už by asi aj bolo načase. :)
AReYco
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

mama zas zobrala vysávač za nejakých 20.000 bodov na slovnafte...alebo 25.000 už neviem.
Ale sa hneď aj pokazil, tak neviem, či sa to dá reklamovať či nie, tak zatiaľ je doma.
Ale mne za body vždy vyjde tak na bagetu alebo kávu :lol: :lol:
mysiaq
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: 06 Jún 2009, 07:51
Auto: Iná značka
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mysiaq »

Všetko sa da reklamovat... ja som uz pobral dost veci zo slovnaftu... zatial spokojnost
LukášPB
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Zvláštne, ja som tu na okolí čerpačky Slovnaft vždy považoval za menejcenné, mne osobne najviac sedí OMV, a čo som čítal od toho chalana tak tá jediná si vozí PHM z rakúska. Na tú chodím najradšej, slušný personál, vysoká úroveň, majú aj vapky ručné. Ale samozrejme OMV vyberám keď ma nezaujíma cena PHM, inak väčšinou tankujem tam kde je najlacnejšie a neriešim voloviny.

A Areyco presne, chcel som to aj napísať že benzín môže byť hociaký, ale riedia si to na tých konkrétnych pumpách, ale nejako som to už moc nechcel rozpitvávať.

Na Shellkách za 400 bodov máš ten druhý najlepší program na umývačke, čo normálne stojí nejakých 5-6€. To som si vždy dával.
Fiat Palio Combi 1.2 -> 4 x Opel Vectra B 1.8/1.7TD -> Opel Astra G Caravan 1.4 -> Opel Omega 2.5 V6 LPG -> Škoda Octavia 1.9TDi L&K

[BRATISLAVA] Chiptuning & kódovanie & EGR off & DPF off & a iné soft úpravy -> SS

bukelo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: 24 Jan 2008, 10:08
Auto: Iná značka

Príspevok od používateľa bukelo »

OMV benzin na SK z rakuska? Pekna blbost...
別のブランド
OPEL ASTRA H SW 1.7 CDTI ENJOY - ex
OPEL CORSA C 1.2 COSMO - ex
OPEL CORSA B 1.0 CITY - ex
LukášPB
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Hej, pomýlil som si to, tuším že to bol ten prémiový benzín, teraz som pohladal tú diskusiu, myslel som toto:

http://forum.autobazar.eu/prispevok274143.html#274143" onclick="window.open(this.href);return false;

Inak s tými stojanmi má velkú pravdu, u nás je v tomto top AGIP pumpa, tam je to dosť rozdiel real natankované vs na stojane natankované.
666bmw666, píšeš tu o padnutých na hlavu, ale urobil si zo seba takého vola, že to až bolí... Marecek51 má samozrejme pravdu. Všetky bežné palivá sa berú hlavne zo Slovnaftu. Prémiové si vozí každá čerpačka sama. S tou vodou pridávanou do nafty to si myslel vážne? Samozrejme, NIJAKÁ voda sa tam nepridáva, ani sa nemôže ty TRUUUUUUUUUUUUUUUUUUBA! Vederoth (to slovo si asi v živote nepočul) by to asi zbadal a na spodku zostavy na konci papiera by nesvietilo "VODA - 0mm". Lenže tá nula je tam vždy, lebo voda proste v nafte nie je.
Človek až žasne, aké blbosti sa tu dočíta...

hyundai1 - daj si prosím Ťa pozrieť auto... Nafta na všetkých čerpačkách je rovnaká, či si to priznáš alebo nie... Detičky, nemáte o tom páru ale budete sa hádať doblba. Nemáte páru o tom, že podzemná nádrž má kontrolu na vodu, že sa po každom plnení zapečatí. Pečatí ju cisternár, nie pumpár, takže pumpár tam asi ťažko môže niečo priliať.... Čísla plomb sú zapísané na pumpe aj v dokladoch cisterny spolu s plniacim a stáčacím lístkom. Plomby a ich čísla sa kontrolujú pred každým stáčaním a buď si istý, ak by plomba v poriadku nebola, nijaký cisternár na svete by si nevzal na triko, že to ututlá. Ak sa Ti zdá, že má auto po tankovaní na rôznych pumpách divný zvuk, niečo máš s motorom, je mi ľúto. Ak Ti dokonca svieti nejaká kontrolka, nechápem, na čo ešte čakáš a nejdeš do servisu.

Mládež, ešte raz a naposledy, už ma to tu nebaví papouškovať - jazdil som s palivárskou cisternou (na rozdiel od všetkých "odborníkov" tuto) a ja vám tu prehlasujem a slávnostne prisahám (ak chcete, tak aj na zdravie svojich detí ) že VŠETKY čerpačky okrem AGIP (ten berie v Zámkoch, v Komárne a v Kľačanoch, nemá zmluvu so Slovnaftom) berú v SLOVNAFTE!! Iba že by všetky tie mimoslovnaftové cisterny, ktoré som tam denne stretával, boli len mojou halucináciou.

Rovnako aj na plničke v Komárne, ktorá je hneď vedľa Dunaja a železnice. Cisterny tam tankujú asi 10 metrov od vagónov, ktoré tam tú naftu priviezli. Naozaj tam nikde nie je rozdeľovník, z ktorého ramena bude ktorá firma brať. Rovnako ako na všetkých plničkách na Slovensku, Čechách a Rakúsku, cisterna sa postaví ku tomu plniacemu ramenu, ktoré sa ako prvé pre ňu uvoľní. Toť vsjo. Nafta (obyčko, nie prémiové!) je proste rovnaká pre všetky pumpy!!!! Zmierte sa s tým, že tie zmeny čo pozorujete na svojich autách, nijako nesúvisia s tým, kde ste (obyčajnú) naftu natankovali, určite je rovnaká. A to bez ohľadu na to, čo hovoria reklamy. Tá nafta je proste všade tá istá.

Ak tomu niekto neverí, stačí keď si odparkuje na pol hodiny až hodinu auto pri Slovnafte a sleduje, akéže cisterny chodia dnu a von. Slovnaft (vozia Slovnaft ), Klacska (OMV), Bonifer (Shell) Transolut (Jet, Lukoil), Popilka (CZ pumpy a súkromníci), Centunio (už som zabudol čo tí vozili, myslím že Tescá, časť Slovnaftov, Lukoil a súkromníkov) a tak ďalej a tak ďalej...

Ak ale chcete veriť, že sa tá istá nafta na rôznych pumpách líši, lebo svieti kontrolka, môžte. Ak chcete veriť, že pumpár dolieva 10 litrov vody na 100 litrov nafty, tiež tomu môžte veriť. Mimochodom, to je asi najväčšia blbosť, akú som tu kedy čítal a to už je čo povedať...
Pravda to ale nie je. Pumpári zarábajú, ale nie tak, že dolievajú vodu. Zarábajú tak, že výdajný stojan ukazuje vždy máááličko nepresne - ale vždy v prospech pumpy. To sú práve tie rozdiely, ktoré vznikajú keď porovnávate "skutočnú" spotrebu s tou podľa board compu. A dávate za vinu BC, že ukazuje zle Nie, BC ukazuje dobre.

PS špeciálne pre 666bmw666: Ak by si chcel vedieť, aditíva sa pridávajú len do benzínov, každá firma svoje. Tie sa ale miešajú priamo v Slovnafte, nie na pumpe. Do nijakej nafty sa nijaké aditívum nepridáva (len tá idiotská biozložka), tým si môžeš byť istý na milión percent. A voda už vôbec nie, neviem, ako ťa to mohlo vôbec napadnúť. Dolial by si si do nádrže svojho auta vodu?? Aditívum je len do benzínov v množstve asi pol litra na 5000 litrov. Takže napríklad, Natural 98 sa od Naturalu 95 líši práve len tým pol litrom aditíva na 5000 litrov.
Viem to preto, lebo na archaickej plničke v NZ dávajú aditívum zvlášť, vo fľaške, preto viem, koľko aditíva na koľko litrov. To len tak na okraj.
Tú "vodu" si môžeš nakoniec overiť aj sám. Zájdi na ktorúkoľvek pumpu kde uvidíš stáčať cisternu. Keď skončí, cisternár bude na pumpe vypisovať papiere. Medzi nimi budú aj dva dlhé papiere vytlačené z čerpačky, asi 7 cm široké a 30 cm dlhé. Jedno sú stavy nádrží pred stáčaním, druhé sú stavy nádrží po stáčaní. Úplne na spodku obidvoch je množstvo vody v milimetroch. Na obidvoch papieroch budú pri vode nulové hodnoty. Kľudne ti to ukážu, nie je to nič tajné.

jackdaws
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 19 Apr 2010, 18:09
Auto: Astra J

Príspevok od používateľa jackdaws »

tankujem pravidelne na agip pumpe v ziline a stojan vs natankovane je 1:1

uz len podla toho ze ked niekedy tanknem shell tak platim bezne rovnaku sumu do plnej a hlavne spotreba tam podla palubaku vychadza +- 0,1 L/100km oproti palubaku

ale inak viac ludi mi hovorilo ze najvyssiu spotrebu ma na agipe a najmensiu konkretne brat na tesco pumpe resp carrefour cerpacke ...
2.0 CDTi 121kw ST
AReYco
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

som bol dnes načapovať na Carrefour pumpe :P len tak zo srandy pre porovnanie
--
Slovnaft za 10,- EUR = 6,90 litra
Carrefour za 10,- EUR = 7,46 litra
takže mám pomyslene naviac oproti Slovnaftke o 0,56 litra ;)

Je to takmer nič na jednom tankovaní, ale keď tam pôjdem 10x po sebe, tak 5,6 litríka naviac...no to už je celkom na zamyslenie
...len aby mi tam po polročnom navštevovaní nezačal kýchať motor za studena...
LukášPB
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Tam už som tiež čo to potankoval. Divné stojany, zdalo sa mi že menej načapovalo jak som platil, ale bol to len pocit, aj tak som tam tankoval.

Napísať odpoveď

Návrat na "OPEL VŠEOBECNE"