Prevodovka divne klepanie az do paky radenia

Moderátori: dulo, buci_vectra

stinky-kadettE
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 03 Júl 2009, 15:30
Auto: Vectra B

Prevodovka divne klepanie az do paky radenia

Príspevok od používateľa stinky-kadettE »

Zdravim...mam problem s VeBe 1.6 16v 75 kw....na kazdom prevodovom stupni mi klepe pravidelne s narastom otacok...na kazdom stupni...ked som zhodil olejovu vanu...na kontrolnom srobe je dost pilin...olej bol neskutocne riedky a speneny....na dieferenciali su tie dve spajacie kolecka co rozdeluju pohon zodrane a aj hriadelka na ktorej su je v strede odrata od poloos...citit to az v riadiacej pake pravidelnim klepanim...moze to byt tym diferakom alebo nejaka pripustna vola tam je...a cim mozu byt poloosi tak v nutri prevodovky ze o to deru ? dakujem za poradenie uz som v koncoch
Kadett E 1.6i\automat
Vectra b 1.6 16v
stinky-kadettE
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 03 Júl 2009, 15:30
Auto: Vectra B

Re: Prevodovka divne klepanie az do paky radenia

Príspevok od používateľa stinky-kadettE »

TAk ked nikdo neviete poradit...aspon ci mi bude pasovat prevodovka z 1.6i na 16v lebo inu som na blizku nezohnal..aj ked rad by som menil len diferencial...dakujem
Kadett E 1.6i\automat
Vectra b 1.6 16v
Brembo.SV
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 06 Mar 2010, 18:28
Auto: Insignia

Re: Prevodovka divne klepanie az do paky radenia

Príspevok od používateľa Brembo.SV »

polooisi drží na mieste zaistovacia podložka na polosi. Je to akýsi kružok,ktorý je na jednom mieste prerezaný. Poloos sa z prevodovky vytahuje zapáčením,je možné,že sa ti kružok zlomil alebo boli kedysi zle namontované poloosi. Musíš ich vytiahnut von,aby si vedel,kde je problém. čo sa speneného oleja týka,odporučam vymenit a naliat predpísané množstvo. Odporučam ti najbližšie zistit správne názvy sučiastok,tvoj príspevok je dost nezrozumitelný,tak neviem či som tvoj problém správne pochopil.
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"