Prevodovka:1-ka iba po prešľapnutí pedála
Moderátori: dulo, buci_vectra
- sinaj
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 15 Jan 2014, 17:08
- Auto: Vectra B
Prevodovka:1-ka iba po prešľapnutí pedála
Ahojte v čom to môže byť že keď je zaradená nejaká rýchlosť a človek vyradí do neutrálu (napr. pri dojazde na križovatku) a následne chce zaradiť jednotku tak to nejde, až po prešľapnutí spojkového pedála. Nikdy inokedy to nerobí. Robilo to niekomu? Ako sa to dá opraviť ak niekto vie prosím Vás. Ide o VeBe 1.8 16V (1999) po facelifte ktoré chcem kúpiť čiže ho nemám ešte a chcem zistiť koľko by stála oprava alebo či je to vôbec problém.
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Re: Prevodovka:1-ka iba po prešľapnutí pedála
Zavzdušnená spojka.
- sinaj
- Pravidelný užívateľ

To je veľký problém? Drahá oprava? Určite? Hlavne mi ide o to aby sa nemusela celá prevodovka kupovať.
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
- Auto: Nemám auto
ak je zavdusnena spojka prevodovku menit netreba
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Vectra C modra ex
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
Síce neviem ako, ale ak sa to bude opakovať aj po odvzdušnení, zrejme bude treba vymeniť spojkový valec. Neviem, či netvorí jeden celok aj so spojkovým ložiskom. Možno to upresní niekto znalejší.
- sinaj
- Pravidelný užívateľ

tak to by bolo ale už asi celkom drahé......čo som čítal inde tak buď je to to zavzdušnenie čo je vlastne cena oleja + robota(možno aj sám by som zvládol) cca 30€ bo neviem koľko presne oleja tam treba. . . . no a druhá možnosť taká lacnejšia sú povolené alebo vytiahnuté tiahla na spojke čo je oprava 40€ (alebo že sa to dá aj doma), potom už len horšie prípady kde by trebalo asi spojku meniť čo sú náklady 200-500€ len za súčiastky.
Ale ak sa s týmto niekto stretol môže mi napísať a možno ma aj upokojiť čo to je.
Ale ak sa s týmto niekto stretol môže mi napísať a možno ma aj upokojiť čo to je.
Brembo.SV
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 06 Mar 2010, 18:28
- Auto: Insignia
Vectra B má vypínacie ložisko a valec v jednom dieli,takže ked tam nájdeš tiahlo,tak zrejme nemáš Vectru. 2. si si istý,že ti spojka nevypína? Ked sa ti to stane a budeš mat čas,skus počkat s vyšliapnutou spojkou 10 sekund a davaj tam pomali spiatočku. Ked bude počítat zuby,nevypína spojka,ked nie tak to nemusí byt okamžite problém,Vectra má synchronizovanu 1. i ostatné s istenou synchronizáciou okrem spiatočky,čo znamená,že ked sa stretnu 2 zuby proti sebe-ozubené koleso a zubová spojka tak nedovolí zaradit rýchlost. Len na 1. sa stáva preto,že ked stojíš na mieste a radíš tam rýchlost,tak sa ti neotáča ani zubová spojka ani ozubené koleso a tak ked sa stretnu 2 zuby proti sebe,tak tam to skrátka nepojde.
podla mna ma Vectra B len ciastocne synchronizovanu 1-ku, a preto sa da radit len ked auto stoji, alebo s medziplynom
- mayecek5395
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Sep 2013, 08:38
- Bydlisko alt: 03496
Mne ako dlho stálo auto, tak mám problém so zaradením dvojky, ale len pri preraďovaní z vyššieho stupňa a vždy vtedy, keď je zima. Teraz ako oteplilo, tak všetko ide ľahko a bez problémov, ak ráno je ešte nejaký malý mrázik, tak už ide do tej dvojky ťažko ...