nakoľko tu má málo ľudí tento motor, a rieši sa tu úplne minimálne, dovolil som si založiť tému s takýmto názvom, kde sa budú riešiť problémy tohoto motora pekne po kope, a prípadne majitelia budú mať oveľa ľahšie hladanie. Pokiaľ by takýto všeobecný názov prekážal, premenujte to kľudne na konkrétny názov mojich ,,problémov" ktoré sú:
1.) Kde máte zapojený tento konektor??? Príde mi ako dosť dôležitý, pretože má na sebe ešte tú sponu proti uvolneniu, a mne len tak visí nad čerpadlom. Kontrolka nesvieti žiadna. Jediný problém s motorom mám, že má slabý výkon, na stovku zrýchli tak za 25s, na youtube som našiel 17-19s.
Odfotený zvrchu ako tam len tak visí voľne

Tu je poloha konektora na foto z diaľky

Takto vyzerá keď ho nadvihnem rukou, vidieť že je to dvoj pin.

Vychádza z toho hrubého zväzku presne nad čerpadlom, a je dlhý cca 15cm a je tam len eska paskou umelou prichytený o niečo, takže pravdepodobne sa niekto v tom špáral a odpojil to, alebo zabudol zapojiť.
Pozeral som, či tam nieje nejaký konektor, ale nevidno tam absolutne nič, ani ked zhodím palivák, na blok motora vôbec nevidím kvôli intercooleru, a na čerpadlo tiež nieje moc vidno, ale nevidím na nom tiež nič také.
2.) Teplota - akú máte normálnu teplotu? Ja mám 82-83C bez ventilátora / s ventilátorom pri kludnej jazde, ale akonáhle na to šliapem dlhodobejšie, napr. stúpanie na dialnici, alebo dlhšie stúpanie, tak ide teplota až po 100C aj so zapnutým ventilátorom, akonáhle klesne záťaž na motor, že už len udržuje rýchlosť tak teplota sa vráti späť.
Problm som prvý krát zaznamenal teraz na ceste na dovolenku, a stalo sa to pri vonkajšej teplote cca 30-38C, samozrejme čím nižšia teplota tak tým je tento efekt menší, napr späť ked som šiel v noci bolo okolo 22C a už ked bola výchylka teplotná tak max o 5-10C.
Spojitosť s tým môže byť, že sa mi začal objavovať olej vo vode, ale úplne minimálne, nárdžku mi netlakuje žiadno extrémne, taže som vylúčil tesnenie, po vode v oleji neni absolútne žiadna stopa, takže som vylúčil aj prasknutú hlavu, navyše nebol zahriatý nikdy na viac ako 100C. V tej vode sa nachádza minimum oleja, na ryske mi olej neubúda vôbec, štarty sú na brnk studené, ale teplé točí cca 1-2s max.
Čo som sa dočítal na nete, tak býva problém s nejakým krúžkom okolo vstrekovačov, že sa dá vymeniť za pár korún a netreba ani hlavu zhadzovať, ževraj to niektorým ludom spôsobovalo minimálny únik oleja do vody. Nakoľko to je pravda neviem povedať, kedže sm to len čítal na internete.
Alebo druhá možnosť trhlina medzi kanálikmi, čo dúfam že nebude.
Ďakujem vopred za pomoc. Skúsim sa ešte spýtať aj na jednom anglickom fóre, tam je tento motor bežný.