Slabnutie svetiel ci svetlometov alebo interierovych
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
wppaallee
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 30 Okt 2013, 11:55
- Auto: Vectra C
Slabnutie svetiel ci svetlometov alebo interierovych
Ahoj vsetkym ospravedlnujem sa ak sa uz temou zaoberalo ale ja som nasiel iba blikanie svetiel takze prosim o radu ak mal niekto podobny problem.
Ked nastartujem auto je vsetko ok ale ako nahle pohnem volantom zo slabnu svetla na okamzik kym je v pohybe a to aj vnutorne svetlo prispetnom zrkadle. Robi to aj pri vacsich otackach.
Vopred Vam dakujem.
Ked nastartujem auto je vsetko ok ale ako nahle pohnem volantom zo slabnu svetla na okamzik kym je v pohybe a to aj vnutorne svetlo prispetnom zrkadle. Robi to aj pri vacsich otackach.
Vopred Vam dakujem.
- LukášPB
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Júl 2012, 12:45
- Auto: Omega B
Re: Slabnutie svetiel ci svetlometov alebo interierovych
Mne robí niečo podobné, keď napr. vyhodím 4 smerovky, tak počas bliknutia mi jemne zmenia intenzitu aj všetky ostatné svetlá vrátane int. aj ext., alebo ked si nastavujem elektricky sedačku. Počas točenia volantom nič také ale nepozorujem. Taktiež som si všimol, že mi úúúplne minimálne svieti kontrolka dobíjania, ale človek by si to ani nevšimol, svieti tak možno na 2-3%, a ked pustím výstražné tak tiež pulzuje do rytmu, a čím viac spotrebičov pozapínam tak tým silnejšie sa rozsvieti, ale samozrejme stále v tej minimálnej medzi, z 3% možno na 5% ked to mám takto pre predstavu odhadnúť.
Fiat Palio Combi 1.2 -> 4 x Opel Vectra B 1.8/1.7TD -> Opel Astra G Caravan 1.4 -> Opel Omega 2.5 V6 LPG -> Škoda Octavia 1.9TDi L&K
[BRATISLAVA] Chiptuning & kódovanie & EGR off & DPF off & a iné soft úpravy -> SS
Volkswagen Passat 1.9TDi 96kw @ 132kw EGR off
BMW 730d 160kw @ 200kw EGR off
[BRATISLAVA] Chiptuning & kódovanie & EGR off & DPF off & a iné soft úpravy -> SS
- tomas.guru
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 15 Mar 2012, 21:03
slabý alternátor (?) .. vezmi klasicý multimeter, prilož na kontakty baterky a pri naštartovanom aute by tam malo byť čosi medzi 13.5 - 14.5 V
Vectra C GTS 3.2 V6 1/2005
-
wppaallee
- Nový užívateľ

No s tym multimetrom to vyskusam
- AReYco
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Aug 2011, 10:56
- Kontaktovať používateľa:
je pravdaf, že baterku som mal parkrát na hrane, potom som ju vždy dobil...ale aj tak pozorujem, mierne sťahovanie osvetlenia pri vyhodení smeroviek.
Myslel som, že to niekde bude zle ukostrené, ale ak to robí aj vám, ani to nejdem riešiť
Tiež to nijako nevadí, ale minule som si to všimol, lebo som stál v križovatke tak dlho, že som začal kukať až na prístrojovku.
Myslel som, že to niekde bude zle ukostrené, ale ak to robí aj vám, ani to nejdem riešiť
Tiež to nijako nevadí, ale minule som si to všimol, lebo som stál v križovatke tak dlho, že som začal kukať až na prístrojovku.
-
wppaallee
- Nový užívateľ

No neviem mne to vadí ak pohnem volantom a slabne keď stojím na mieste robí to si myslím aj keď idem a tie svetla tlmene aj tak nie sú boh vie čo.
Ja neviem čo s tým robiť ale mňa to štve a riadne.
Ja neviem čo s tým robiť ale mňa to štve a riadne.
- sinaj
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 15 Jan 2014, 17:08
- Auto: Vectra B
Fuuu tak to mne to robí nielen s osvetlením palubovky ale aj s kúrením keď ho mám zapnuté, teda s intenzitou fúkania :-D Neviem či to treba extra riešiť ale celkom mi to ide na nervy. Chalan čo mal auto predomnou tak chodil len krátke trasy tak to asi batérii nepomohlo.AReYco napísal:je pravdaf, že baterku som mal parkrát na hrane, potom som ju vždy dobil...ale aj tak pozorujem, mierne sťahovanie osvetlenia pri vyhodení smeroviek.
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Aug 2011, 10:56
- Kontaktovať používateľa:
Vieš čo, keď je fúkanie na pomerne silno tak 6-7 a vyššie, tak to je cítiť, že to sťahuje aj ventilátor, to je pravda...
Ale poslednou dobou jazdím na Automatiku, tak som si to ani nevšimol, lebo to len tak pokukruje jemne....
treba vyskúšať novú dobrú baterku, či to bude robiť. ale vzhľadom na vek auta, si myslím, že aj s dobrou baterkou to už niekde môže "prerážať" a bude to rovnaké
Ale poslednou dobou jazdím na Automatiku, tak som si to ani nevšimol, lebo to len tak pokukruje jemne....
treba vyskúšať novú dobrú baterku, či to bude robiť. ale vzhľadom na vek auta, si myslím, že aj s dobrou baterkou to už niekde môže "prerážať" a bude to rovnaké
- LukášPB
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Júl 2012, 12:45
- Auto: Omega B
Nechápem čo by to mohlo mať spoločné s baterkou, problém je ten, teda aspoň u mňa, že alternátor nedokáže dobíjať tolko kolko by mal, keď začnem odoberať z el. siete viac prúdu, čo ukazuje na naprd regulátor, lebo ten je zodpovedný za zvýšenie výstupného prúdu pokiaľ je aj zvýšená spotreba el. prúdu. A to mám 2 ročnú baterku.
Ak to teda samozrejme nebude nejakou takou blbinou ako písal hifo vo vedlajšej téme, tými očkami.
Zatial mi to nevadí, lebo s takými spotrebičmi jazdím ojedinele, ktoré odoberajú toľko prúdu, že mi slabne osvetlenie. Takže tolko sa snáď baterka pozviecha z toho.
Ak to teda samozrejme nebude nejakou takou blbinou ako písal hifo vo vedlajšej téme, tými očkami.
Zatial mi to nevadí, lebo s takými spotrebičmi jazdím ojedinele, ktoré odoberajú toľko prúdu, že mi slabne osvetlenie. Takže tolko sa snáď baterka pozviecha z toho.
Fiat Palio Combi 1.2 -> 4 x Opel Vectra B 1.8/1.7TD -> Opel Astra G Caravan 1.4 -> Opel Omega 2.5 V6 LPG -> Škoda Octavia 1.9TDi L&K
u vectry b sa casto stava, ze pri pustenom blinkri sa meni do rytmu zvuk ventilatora, u automatickej klimy. je to len konstrukcna nedokonalost