Utesnenie chladiaceho systemu.

Všetko, čo nebolo možné zaradiť inde.

Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra

HynX
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 07 Jan 2014, 21:31
Auto: Meriva A

Utesnenie chladiaceho systemu.

Príspevok od používateľa HynX »

Ahojte, kupil som si Opel Merivu (vid podpis) a zistil som, ze mi unika chladiaca kvapalina. Pravdepodobne bude problem niekde v radiatore kurenia a jeho okoli nakolko sa mi rosia okna a pri minusovych teplotach som mal namrazu celneho okna z vnutra. Pred tym ako sa tomu zacnem venovat (rozoberat), chcem pouzit utesnovac chladiaceho systemu. Kupil som si Wynn’s Cooling System Stop Leak.
Navod:
-zkontrolujeme správnou hladinu chladící kapaliny
-ohřejte motor na provozní teplotu, topení na "otevřeno"
-dobře protřepejte nádobku s utěsňovačem a vlijte její obsah do chladiče, nebo do vyrovnávací nádobky pokud chladič nemá žádný nalévací otvor
-je-li třeba doplňte chladící kapalinu na předepsanou hladinu
-uzavřete system a nechte motor v chodu 5-10 minut dokud se únik kapaliny nezastaví

No nikde nepisu, ci mam potom vypustit takuto chladiacu kvapalinu a naliat novu, alebo to tam mozem ponechat. Neviete niekto poradit? Dakujem.
Opel Meriva 1.4/16V 66kw 2006
Používateľov profilový obrázok
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Re: Utesnenie chladiaceho systemu.

Príspevok od používateľa macil »

Sleduješ aj pokles chladiacej kvapaliny vo vyrovnávacej nádržke, alebo mokro pod nohami? Ak nie, tak najprv vymeň kabinový filter.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
HynX
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Ano, vo vyrovnavacej nadrze sledujem pokles, uz som aj dolieval cca 2L. Pod nohami mam sucho.
leader91
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 23 Jún 2008, 17:30
Auto: Manta B

Príspevok od používateľa leader91 »

Ja som takéto niečo použil 2 krát, len s tým rozdielom že to bol prášok. 1 krát do starej A-čkovej vectry kde to síce pomohlo, ale len na chvílu pretože prasklina bola až príliš veľká, mimochodom utesnilo to aj hadicu do kúrenia asi pretože odvtedy nekúrilo :D muselo sa to vyčistiť. Niet sa čo čudovať, bohvie čo tam bolo za tie roky nazbierané. 2 krát som to nasypal do laguny a pohoda, pomohlo a nič som nemenil ani nevypúšťal vodu, proste nič, nasypal a vozil sa dalej. Toť moja skúsenosť.
Veľa zabúdam :)
jupaza1
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 16 Máj 2009, 10:37
Auto: Vectra C
Bydlisko alt: Bytča a okolie

Príspevok od používateľa jupaza1 »

radšej by som hľadal príčinu úniku ;)
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi 110 kw r.v.2006
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
otravaga
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 04 Dec 2011, 13:11
Auto: Vectra C

Príspevok od používateľa otravaga »

Ja som pozil presne toto iste, nakolko som mal tiez unik kvapaliny, niekde to slzilo, mlaku som nemal nikdy pod autom. Asi to bolo niekde oklolo nejakeho ventilu na kurenie ci co. Po naliati roztoku som to tam nechal, uz to bude aj vyse roka tusim. Odvtedy sa unik zastavil a dolievam len malokedy, tak normalne.
HynX
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Diky za postrehy. Tak to tam teda nalejem a uvidim co sa bude diat. Aj tak za 2tis. km budem menit remen a s nim aj vodnu pumpu a teda aj chladiacu kvapalinu.
Napísať odpoveď

Návrat na "OPEL VŠEOBECNE"