teplota motora x20dtl

Moderátori: bukelo, buci_vectra

mazino
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 30 Jún 2013, 11:13
Auto: Astra G

teplota motora x20dtl

Príspevok od používateľa mazino »

zdravim vas vie niekto poradit kedy sa zapina ventilator na chladici teraz ked su take tepa teplota mi stupa az k 100stupnom tak vzdy radsej vipnem motor ale ked idem 90kou tak sa drzi na 95 v meste to je horsie tak neviem ci mam menit termostat alebo ventilator astru mam mesiac a este som ten ventilator nepocul ani nevidel ze by sa zapol voda mi navari :sos:
Používateľov profilový obrázok
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
Auto: Nemám auto
Kontaktovať používateľa:

Re: teplota motora x20dtl

Príspevok od používateľa lubo22 »

ak na dizli ked ides 90 km/h a teplota sa drzi na 95°C to uz je vela. mal som 2.2 dti a nikdy za jazdy som nemal 95°C
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
p.s.
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Nov 2009, 15:31
Auto: Iná značka
Bydlisko alt: Karlovarsko

Príspevok od používateľa p.s. »

ten ventilátor by ti zapínat měl proved kontrolu ventilátoru jestli chodí dále kontrola čidla který spíná ventilátor myslím že by mělo bejt na chladiči dále skontroluj konektor co de k čidlu jestli neni vyhnilej zoxidovanej a skontroluj i spínací relé a pojistky
opel vectra B 1.6 74KW 1996-ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octtávie combi 1,6 SR 74KW
mazino
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 30 Jún 2013, 11:13

Príspevok od používateľa mazino »

chyba je dost velka najprv si mechanyk myslel ze bude rj ko ale potom zistil ze valastne do nej nejde stava a autoelektrikar mi zacal hovorit co vsetko musi spravit tak som ho zrusil a s inim som sa dohodol ze mi to spravi cez nejake cidlo ale ta vetrak bude napriamo tak neviem ci mam do toho ist
p.s.
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Nov 2009, 15:31
Auto: Iná značka
Bydlisko alt: Karlovarsko

Príspevok od používateľa p.s. »

autoelektrikář ti chce udělat jednoduchý obvod aby ti spouštěl větrák a tys to auto neupekl jak bábovku ;)
starší auta ta tak měli je to jednoduchý -po dosažení určité teploty sepne čidlo relátko a to ti sepne větrák na max. otáčky až ti teplota vody spadne čidlo rozepne relé a větrák se zastaví .
pokud máš v autě k.o. řízení toho větráku a nechceš do opravy investovat tak si todle jednoduchý spouštění větráku nech určitě dodělat sám sem to na pár autech už dělal taky :ok:
v podstatě potřebuješ jen spínací relé cca 70kč u nás a nákej ten kablík s konektory čidlo teploty tam je no a pak je otázka co bude chtít za práci já sem si onehdá za komplet práci i s materiálem vzal 300kč ;)
opel vectra B 1.6 74KW 1996-ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octtávie combi 1,6 SR 74KW
troodon
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 15 Nov 2008, 23:17

Príspevok od používateľa troodon »

ked zistil ze tam nejde stava tak nech odsleduje privodne kable.. bud idu napriamo z baterky alebo cez nejake 60 alebo 80A poistky, ja by som hladal pricinu problemu a nieho obchadzal. Ked to bude chciet košer napojit cez relatka tak aj tak musi riadne dimenzovane kable tahat takze rozumnejsie bude preverit preco nejde do RJ stava.
A samozrejme kontrola vetrakov a odporov je nutna tiez. RJ by sa inak mala dat napojit na diagnostiku tak hladanie chyby by to mohlo ulahcit.
Astra G - sportive, X20DTL, 1999, 3dv, spotreba 3,5-5 l/100km leto , 4,5-6 l/100km zima
mirec320
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 08 Máj 2013, 08:07
Bydlisko alt: POhronský Ruskov

Príspevok od používateľa mirec320 »

Mam X17DTL a ked ho zeniem cez Donovaly bezne mi teraz v tychto horucavach vybehne teplota na nejakych 95´C,zapne ventilator a v pohode fachci... Ked zhasnes motor niekde v tichu mal by si ten ventilator este par sekund pocut hucat ako sa vypina...
OPEL ASTRA G CARAVAN 1.7 TD,50kW,1998,X17DTL ex
OPEL ASTRA G 1.6 16V , 74kW , 1998 , X16XEL , AT4 ex
OPEL VECTRA B 2,5 V6 , 125kW , 2000 , X25XE , AT 4 ex
OPEL VECTRA B 2,0 16 V , 100 kW, 2000 , X20XEV , AT4 ex
OPEL ASTRA F 1,4 16V , 66 kW , 1996 , X14XE ex
OPEL ASTRA G CARAVAN 1.7 CDTI , 59 kW , 2007 , Y17DTL súčastnosť
KIA SORENTO I, 2.5 CRDI, 103 kW, 2005, D4CB, súčastnosť
vlčik
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 11 Dec 2013, 19:56
Auto: Zafira A

Príspevok od používateľa vlčik »

Mne to robí zas iba v tedy,keď mám auto zohriate na 90 stupňov idem do kopca ukáže sa mi kontrolka chladenia a nezapnú sa mi ventilátory.Auto nemá klímu,ale je zvláštne,že na voľnobehu mi zapnú ventilátory,ale tipujem na tu vlhkosť v konektore v riadiacej jednotke.
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"