Zdravím na Astričke ktorá bez najmenších problémov behá po slovensku od 2009 prišiel prví problem.Sobotu som ju po vyše roku zobral ďalej ako len mesto išiel som PE-PD(čavoj) okolo 120km.Cestou tam všetko pohode lenže po naštartovaní po ceste s5 som si všimol zvlášne klepanie(možno bolo aj pred tým len som ho nepočul a nevšimol si to) s podkapoty.Motor mám X16XEL ide stade taký divný klepotajúci zvuk pri nizkych otáčkach klepe pomalšie čím vyšie otáčky tým rychlejšie je to klepotanie ide to viac menej stej časti ako je remen a rozvody .Kontrolka motora ani nič na palubke nesvieti.Je jedno či je auto teplé ale studené klepot je stále rovnaký.Pridávam aj video zo zvukom ako to klepoce.Mám nanej nabehané 153tisíc.S autom od soboty radšej nechodím do servisu som objednaný tak uvidíme.Ale radšej sa spýtam čo stým môže byť aj tu no mňa napadli jedine rozvody,rozvodoví remeň čo som sa rozpraval servise povedal že musel by to vidieť počuť,ale čím viac čítam po inernete môže to byť fakt hocičo.ďakujem vopred za každú radu
OpelAstra F1.6 16V 74KW Caravan SportX16XEL - Ex -† 19.8.2015-Tvoje posledné kilometre...Tak moc to bolí o teba prísť a na tvári slzy OpelAstra G 1.8 16V 85KWBertone CoupeX18XE1 - Ex -ZnovuzrodeniePri tebe ma chytá druhá puberta či prvá pokračuje ? OpelVectra C1.9 CDTI 110KWCaravanZ19DTH- Jediný Opel na dvore -Rodinná obyvačka a štýlova elegancia na kolesách
Podobne mi poklepkávala napinacia kladka drážkového remeňa. Ale, že to bude ona to ti nepoviem naisto. Ešte ma napadla vodná pumpa ? Nezmizla ti chladiaca kvapalina, alebo nenahrievalo sa ti veľmi auto ?
OPEL Astra G, 1.6 16V X16XEL, rv. 99, edícia 100, Stav km.: k 28.7.2013- 144 124
a ako si to vyriešil ? ? auto sa nehreje musel som tak prejsť okolo 120km tepla pohode na palubke ani chyba nesvieti len to klepe čím viac otáčiek tým viac klepotu Diky za radu mňa stále len tie rozvody niečo ohladom ních napadolo dik za radu
OpelAstra F1.6 16V 74KW Caravan SportX16XEL - Ex -† 19.8.2015-Tvoje posledné kilometre...Tak moc to bolí o teba prísť a na tvári slzy OpelAstra G 1.8 16V 85KWBertone CoupeX18XE1 - Ex -ZnovuzrodeniePri tebe ma chytá druhá puberta či prvá pokračuje ? OpelVectra C1.9 CDTI 110KWCaravanZ19DTH- Jediný Opel na dvore -Rodinná obyvačka a štýlova elegancia na kolesách
dneska som sa k tomu dostal z hodil vduchoví fileter dal dole krit rozvodou a hneď hore prekvapko nadtrhnutý rozvodoví remeň tak moje tušenie bolo pravdivé téma môže lock
No sranda tento problém som mal aj ja na vectre len to,že sa my posunul na ku kraju remeň a včas som to zbadal.To tam jeden šponovák sa povolil.Nejaký neschopný mechanik pretrhol v bloku závit a urobilo to svoje.