zdravim pani ...chcem poprosit o radu ohladne vymeny olejov ,nakolko som sa nejak zamotal a ked som isiel po radu do opla tak mi nevedeli povedat aky olej tam konkretne ide ,ze si mam otvorit nadrzku a ponorit srobovak a tak uvidim konkretny druh oleja ...
prevodovy olej -podla prirucky 19 40 768
servo olej -podla prirucky 19 40 700 dextron II
chcem tam dat GM oleje ,ale nejak neviem zistit nove objednavacie cisla lebo tie z prirucky su uz asi stare .zvlasne je ,ze technik z opu mi to nevedel povedat ani podla VIN cisla ...nechcem tam naliat nejaku blost ,tak vopred dakujem za pripadne rady ...
VEBE 1.8 - vymena kvapalin
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 07 Okt 2009, 14:20
- Auto: Vectra B
VEBE 1.8 - vymena kvapalin
VECTRA B 1.8 Z18XE - 2001
-
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 22 Sep 2010, 16:31
- Auto: Zafira A
- Kontaktovať používateľa:
Re: VEBE 1.8 - vymena kvapalin
Prevodový olej podla GM 19 40 768 je 75W-80 netrapoš a daj tam hoci akú značku aj pre opel to niekto vyrába, a ten druhý tak isto je to prevodový olej do automatických prevodoviek DEXTRON2 a posilovačov riadenia, nieje v tom žiadna veda iba chémia a trochu marketingových ťahov, tie oleje su rovnaké na základe normy a každý výrobca tam pridáva nejakú "super" prísadu ktorá ti predlži životnosť až do neskutočných hodnôt čo pri bežnom používaní zistíš iba na peňaženke :-D
diagnostika OPcom, autocom (autá a nákladiaky) servis a opravy áut a moto (BMW Motorrad :-) stačí zavolať alebo napísať, rozpredávam VECTRA B a ASTRA G na orgány
- macil
- Admin
- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Do prevodovky, špecifikácia GL-4, viskozita môže byť vyššie uvedená.
Do serva, špecifikácia minimálne DEXRON II (bez T), ale keďže takú už nekúpiš, tak DEXRON III, alebo IV.
Do serva, špecifikácia minimálne DEXRON II (bez T), ale keďže takú už nekúpiš, tak DEXRON III, alebo IV.
-
- Pravidelný užívateľ
dakujem vam za odpovede ...ako ja viem ze je celkom jedno aku dam znacku ,ale ja potrebujem zistit tie NOVE objednavacie cisla lebo tie moje su uz stare a oleje od GM maju aj celkom fajn cenu ...a ako som zistil ze ked idem nieco kupovat ,tak potrebujem vediet konkretne cislo vyrobku a nie ze poradia v predajni ...tam nevedia poradit nic a je jedno ci je to opel ,alebo napr elit ...
ak je kvapalina cervena, moze to byt Dexron IID, III. ak zelena, tak skor servoolej. pri kompletnej vymene to je jedno
19 40 700 cena 8,8e, 19 40 768 cena 10,8e, takze podla cisla to iste najdu
19 40 700 cena 8,8e, 19 40 768 cena 10,8e, takze podla cisla to iste najdu
-
- Pravidelný užívateľ
dik jal ...ano chcem tu kvapalinu komplet menit ,nie ju len doliat ...ok skusim tam ist este raz a opytat sa .lebo pri minulej navsteve mi nevedel povedat ci maju to co potrebujem ja kedze mam vraj stare objednavacie cisla ako som uz pisal a to som si myslel ze z VIN to bude hracka ...