Smrad benzinu v kabine
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
Smrad benzinu v kabine
Mam taky problem, ze niekedy mi citit velmi benzin dnu v aute. Opel Corsa D. Hlavne ked idem dlhsie do kopca, ale niekedy aj len tak, ked idem riadne po ceste mimo mesta. V meste to nejak necitit. Ale bol som raz s kamaratmi v Tatrach a ako sme isli do kopcov tak aj oni hned citili, ze smrdi benzin dnu v aute. Bol som to reklamovat a povedali mi, ze sa pojde niekto so mnou previezt, a ze uvidia ci to smrdi alebo nie. Lenze necitit to vzdy, tak co mam robit ? Zato nepojde niekde 50km k najblizsiemu velkemu kopcu alebo ich nebudem vozit neviem kolko kilometrov okolo mesta, az kym to nebude citit. A co ked to prave vtedy smrdiet nebude ? Ako to riesit ? Necitit to ozaj vzdy, ale ked to citit, tak je to dost neprijemne.
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Re: Smrad benzinu v kabine
My to od pc nevyriešime.
Vezmi technika do Tatier.
Vezmi technika do Tatier.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
- soto
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 07 Nov 2008, 09:49
- Auto: Zafira A
A nemas len povolene veko od nadrze? Mam podobnu skusenost, hlavne ked jazdim velke kopce, pravdepodobne zmena tlaku sposobi to, ze veko nadrze trochu povoli a potom je benzin citit v kabine (ked budes citit benzin zastav a skontroluj veko nadrze, ci nie je povolene). Ja som dal do veka od nadrze minule novu tesniacu gumicku a uz som to mesiac necitil.
Opel Zafira Z18XE 92 kw r.v. 12/2001
294 tis. km (momentalne si to uz uziva v 3Ackach)
Suzuki Ignis 69 kw r.v. 10/2004 (manzelka)
Before:
Hyundai Accent 1,3i LC r.v. 2002 (predany pri 150 tis. km kvoli nedostatku miesta :-()
Peugeot 309 XLD r.v. 1989 (600 tis. km :-))
294 tis. km (momentalne si to uz uziva v 3Ackach)
Suzuki Ignis 69 kw r.v. 10/2004 (manzelka)
Before:
Hyundai Accent 1,3i LC r.v. 2002 (predany pri 150 tis. km kvoli nedostatku miesta :-()
Peugeot 309 XLD r.v. 1989 (600 tis. km :-))
-
jarik
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Jún 2013, 10:11
- Auto: Vectra B
Kamoš mal problem ked mu vyskočila hadička s vrchu nadrže ktora konči zasa za vekom hore za zatkou a služi na odvod vzduchu pri tankovani.Pri plnšej nadrži sa može vyliat benzin na vrch nadrže a je citit v aute-možno 
Opel Vectra 1,8 / 85 Kw 98r.v
veko je tam take, ze sa len zaklapne taky kryt na ktorom je gumicka po obvode, ktora nevyzera poskodena, tak neviem ... tazko zistim, ci dobre tesni, jedine ze by som ju vymenil.
-
jarik
- Nový užívateľ

Takto.Na vrchu benzinovej nadrže je vyvod.Ta čo je pod autom a tankuje sa do nej.Z toho vyvodu ide hadička ktora konči hore v tankovaciom hrdle za zatkou.Ked tankuješ,počuješ ako vychadza vzduch s nadrže čo vytlača benzin.Ak ti dole vypadne hadička-pod sedadlami abo kde je presne neviem-tak sa ti može benzin vyliat na nadrž pod autom cez tento vyod a smrdi.Tento vyvod maju všetky auta kvôli tankovaniu aby mal kam ist vytlačeny vzduch s nadrže von ked tankuješ
- jrblind84
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 20 Mar 2012, 17:13
- Auto: Omega B
Pozrel by som aj vstreky a v motorovom priestore raz mi prasklo tesnenie vstreku a vytlacalo mi benzín na veko cez ventilátor to vbehlo do kabíny .
omega b 2.6v6 24v
nahradne diely na x25xe motoricke casti
nahradne diely na x25xe motoricke casti
-
jarik
- Nový užívateľ

No aj to som mal podobny problem ale vstreky som pred tym menil.Trochu tieklo na vyfukove zvody a smrad okamžite do kabiny ale to smrdelo furt.Tu sa spomina že viacmenej v kopci a to mi pripada že hladina v nadrži sa prelieva a ten vyvod hore na nej by mohol vystreknut kusok von ked tam nie je hadička-možno