Najazdene kilometre
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
sheggy2213
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 12 Feb 2013, 18:54
- Auto: Vectra B
Najazdene kilometre
Zdravim dnes ku mne prisiel kamarat a nahodili sme mohjo opla na diagnostiku (vectra B 1.8 85kw) chcel som si pozriet kolko ma skutocne najazdenych kilometrov a vysledok ma zaskocil. Na palubovke ukazuje 210 000 a na PC mi ukazalo 658 000
Tak sa chcemy spytat ci ten motor este nieco vydrzi, lebo som chcel do neho este trosku zainvestovat ale neviem ci sa mi to oplati ked ho budem musiet dat o 50 000km do srotu. Za rady vopred Dakujem 
Opel Vectra B 1.8 85kW CDX X18XE
Opel Vectra A 2.0 SFI -ex
- LukášPB
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Júl 2012, 13:45
- Auto: Omega B
Re: Najazdene kilometre
Pekné km. Ja by som sa toho nebál, pokial motor šlape pekne, ale tak pri takých km musí byť už aj to auto komplet vybývané, takže skôr z tohoto dôvodu by som sa ho zbavil a kúpil niečo s realnejšími kilometrami.
Inak minule som pozeral inzerát na nejaký Opel, a rozklikol som si predávajúceho a mal tam viac áut, a komentár od nejakého iného uživatela: Pozor, ten Passat čo inzeruje bol môj a predal som mu ho so 600 tis km a teraz má 240 tis.
Ja som mal 4 vectry a veru pri 1 som mal pocit že už musí mať milion km aj ked na tacho bolo niečo cez 230t.
Over si to ešte tu http://www.seka.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
Inak minule som pozeral inzerát na nejaký Opel, a rozklikol som si predávajúceho a mal tam viac áut, a komentár od nejakého iného uživatela: Pozor, ten Passat čo inzeruje bol môj a predal som mu ho so 600 tis km a teraz má 240 tis.
Ja som mal 4 vectry a veru pri 1 som mal pocit že už musí mať milion km aj ked na tacho bolo niečo cez 230t.
Over si to ešte tu http://www.seka.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
Fiat Palio Combi 1.2 -> 4 x Opel Vectra B 1.8/1.7TD -> Opel Astra G Caravan 1.4 -> Opel Omega 2.5 V6 LPG -> Škoda Octavia 1.9TDi L&K
[BRATISLAVA] Chiptuning & kódovanie & EGR off & DPF off & a iné soft úpravy -> SS
Volkswagen Passat 1.9TDi 96kw @ 132kw EGR off
BMW 730d 160kw @ 200kw EGR off
[BRATISLAVA] Chiptuning & kódovanie & EGR off & DPF off & a iné soft úpravy -> SS
-
sheggy2213
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 12 Feb 2013, 18:54
Ako motor slape ako ma ani nevrzga ani neklepe proste ide pekne hladko a karoseria je tiez podla mna v celkom dobrom stave akurat zadne lemy opravujem ale nic ine.
Isiel som na tu stransku a ukazalo mi taku "tabulku" kilometrov. Akurat neviem ze co je zvlastna a co administrativna pocas lehoty mate s tym niekto skusenosti?
21.02.2008 - Zvláštna 152 200 km
31.03.2008 - Administratívna počas lehoty 152 200 km
02.03.2010 - Pravidelná174 247 km
02.04.2012 - Pravidelná208 203 km
Isiel som na tu stransku a ukazalo mi taku "tabulku" kilometrov. Akurat neviem ze co je zvlastna a co administrativna pocas lehoty mate s tym niekto skusenosti?
21.02.2008 - Zvláštna 152 200 km
31.03.2008 - Administratívna počas lehoty 152 200 km
02.03.2010 - Pravidelná174 247 km
02.04.2012 - Pravidelná208 203 km
Opel Vectra B 1.8 85kW CDX X18XE
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 23:59
- Auto: Astra G
Tých 658000 bude nejaká blbosť.
Ešte k SEKA - mám kamoša, ktorý nikdy nebol na STK a vždy si to nejak vybavi, takže tam sú poznačené úplné bludy, čo sa km týka.
Nemá to až takú výpovednú hodnotu.
Ešte k SEKA - mám kamoša, ktorý nikdy nebol na STK a vždy si to nejak vybavi, takže tam sú poznačené úplné bludy, čo sa km týka.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
- AReYco
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Aug 2011, 11:56
- Auto: Vectra C
- Kontaktovať používateľa:
Na niektorych autach tam ani nic nenajde....
PC ukazalo blbost
- LukášPB
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Júl 2012, 13:45
- Auto: Omega B
Tak žiaden spôsob nieje sto percent, ja zas poznám chalana, čo si vedel dať zmeniť kilometre alebo aj úplne vymazať záznamy v databáze VW servisnej.Kajo napísal:Tých 658000 bude nejaká blbosť.
Určite to velmi dobre poslúži aspoň orientačne, a ja čo osobne poznám tak väčšina ľudí je posraná z tej STKčky a berú to strašne vážne. Sem tam keď pozerám nejaké fóra kde sa rieši nejaká zmena na aute, tak aj pri úplných volovinách sa to zvhrne na tému či to prejde STK. Takže skôr si myslím, že reálne možno do 5% ľudí si to vybavuje a dáva zapisovať bludy, tak ale stále sa to oplatí pozrieť pokial sa kupuje auto, samozrejme len orientačne, mne to stačilo na také vyfiltrovanie inzerátov aspoň z časti, a čo som pozeral autá tak minimálne tretine z tých áut nesedeli tie KM, väčšinou Octávky, Passaty atd. tam to bolo bežné že pri poslednej STK 380t km a v inzeráte 210t km. Hlavne tú SEKA treba brať len doplnkovo kvôli tomu, že nikto nevie či to napr. pred dovezením na SR nestočili alebo pod. ale aspon sa dá história pozrieť či s tým nemanipuloval terajší majiteľ. Našiel som aj kopec áut ktoré mali napr 2008 - 280t km, 2010 - 198t km, 2012 - 220t km, a majitel mal v inzeráte napísané svoje km, a majitel od 2009 napr. takže jeho odrbali pri kúpe. Takže nehovorím, že SEKA je úplne smerodatná samozrejme, ale je tam dosť osožných info o KM.
Administratívna počas lehoty by mala byť keď sa auto prihlasuje zo zahraničia, takže pravdepodobne dovoz.
Fiat Palio Combi 1.2 -> 4 x Opel Vectra B 1.8/1.7TD -> Opel Astra G Caravan 1.4 -> Opel Omega 2.5 V6 LPG -> Škoda Octavia 1.9TDi L&K
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 23:59
- Auto: Astra G
Ja som tiež hneď po kúpe dal spraviť STK cez známeho a hoci auto má aj podľa záznamov v Opli v tom roku nejakých 130.000 km, technik si vymyslel 220.000 a teraz to tam svieti a ľudia ma zbytočne štvú tým, že mi píšu, že ako je to možné.
Aj preto som dal do inzerátu, že možnosť overiť km kúpnou zmluvou a v Opel MaH.
Aj preto som dal do inzerátu, že možnosť overiť km kúpnou zmluvou a v Opel MaH.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
Nemusíš ísť ani cez známeho. Kolega má Astru G od nova, poctivo chodí na STK a keď si to nechal vyhľadať vyskočili mu tam hlúposti. Jednoducho, technik na STK zapísal do databázy bludy.
- AReYco
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Aug 2011, 11:56
- Auto: Vectra C
píšu bludy, hlavne, že do vačku zoberú všetko čo človek nechá (alebo zabudne) v popolníku 
- mat
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 04 Máj 2011, 16:15
- Auto: Signum
ale je to stale lepsie ako by si tam kvoli chybam chodil ako na klavirAReYco napísal:píšu bludy, hlavne, že do vačku zoberú všetko čo človek nechá (alebo zabudne) v popolníku
Opel signum 3,2 V6 155kW
Z32SE
Z32SE
- sinaj
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 15 Jan 2014, 17:08
Podľa seka, teda STK alebo EK skúšam overovať autá už nejakú dobu čo hľadám auto. Musím povedať že len par krát sa mi stalo že je v záznamoch bordel. Ale kopu krát sa človek dozvie aj kedy boli robené stk/tk mimo intervalu 2 rokov a potom sa nato treba spýtať predajcu alebo naozaj že auto má už nie ďaleko od 500000km alebo že je tam proste naozaj stočený tachometer.