Ako na spotrebu?
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Súhlasím macil, niekde musí byť hranica.
(Tá nafta zas nie je také terno, rovnako zúfalá a nedokonalá technológia podľa mňa asi ako lpg, proste pre skrblíkov. Nie som na to, že mám naftu moc hrdý.)
Podľa mňa by teda bolo fajn, keby sem ľudia dávali iba rady ako dosiahnuť NÍZKU spotrebu a nie svoje rekordy a úspechy.
V duchu toho, ja k svojim radám dodám:
- menšie späťáky, tzv, mkové
- skrytá anténa
- plné puklice
(Tá nafta zas nie je také terno, rovnako zúfalá a nedokonalá technológia podľa mňa asi ako lpg, proste pre skrblíkov. Nie som na to, že mám naftu moc hrdý.)
Podľa mňa by teda bolo fajn, keby sem ľudia dávali iba rady ako dosiahnuť NÍZKU spotrebu a nie svoje rekordy a úspechy.
V duchu toho, ja k svojim radám dodám:
- menšie späťáky, tzv, mkové
- skrytá anténa
- plné puklice
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
-
iurai
ludi vacsinou zaujima spotreba ako nieco, co ma suvis s ich penazenkou.
a nie ako sportovy uspech (premyslena jazda na spotrebu)
spotreba = cena
zial ludom vo vseobecnosti aplikovane pocty nejdu (teda okrem niektorych ekonomov sukromneho priemyslu), tak sa az tak nezaoberaju cenou auta, cenou servisu, nakladom ci prinosom jazdenia.
preto kupa auto a jazda s nim su dost riadene emociou.
kto ma lepsie auto ma vacsi uspech. kto ide rychlejsie - aha - ja si to mozem dovolit ...
moje rady k spotrebe (cene):
1. nejazdit zbytocne. optimalizovat jazdy
2. najst si platiacich spolujazdcov
3. neponahlat sa. ma vas cas naozaj penaznu cenu ?
spotreba je najma o zbytocnych zrychleniach, ktorych energia je znicena brzdenim
a nie ako sportovy uspech (premyslena jazda na spotrebu)
spotreba = cena
zial ludom vo vseobecnosti aplikovane pocty nejdu (teda okrem niektorych ekonomov sukromneho priemyslu), tak sa az tak nezaoberaju cenou auta, cenou servisu, nakladom ci prinosom jazdenia.
preto kupa auto a jazda s nim su dost riadene emociou.
kto ma lepsie auto ma vacsi uspech. kto ide rychlejsie - aha - ja si to mozem dovolit ...
moje rady k spotrebe (cene):
1. nejazdit zbytocne. optimalizovat jazdy
2. najst si platiacich spolujazdcov
3. neponahlat sa. ma vas cas naozaj penaznu cenu ?
spotreba je najma o zbytocnych zrychleniach, ktorych energia je znicena brzdenim
-
iurai
urobil som si jeden vylet Mondeom.
koncove fotky z palubneho PC su po jazde, nulovany pred zaciatkom jazdy, pri tankovani.
GPS zaznamy mam z oboch, dali by sa vytvorit rychlostne profily ...
cestou tam som zvolil na 85% dialnicu, a ponahlal som sa naozaj, preto som sa snazil ist 135-140 skutocne (150 tacho).
priplietli sa aj useky s hmlou, zakrutami, mokrou cestou, obmedzeniami rychlosti, a nejakymi brzdiacimi vodici.
po 3/4 cesty som mal priemerku vyse 130, docela to da zabrat taketo nieco dosiahnut. nie, nebol som v nemecku !!!
ked jazdim po BA, tak priemerku mam cca 30 km/h, a to sa zasadne vyhybam spicke a centru mesta
---

cesta spat som sa neponahlal, isiel som inou trasou s cca 60% dialnicou, zvysok dost klukate okresky

koncove fotky z palubneho PC su po jazde, nulovany pred zaciatkom jazdy, pri tankovani.
GPS zaznamy mam z oboch, dali by sa vytvorit rychlostne profily ...
cestou tam som zvolil na 85% dialnicu, a ponahlal som sa naozaj, preto som sa snazil ist 135-140 skutocne (150 tacho).
priplietli sa aj useky s hmlou, zakrutami, mokrou cestou, obmedzeniami rychlosti, a nejakymi brzdiacimi vodici.
po 3/4 cesty som mal priemerku vyse 130, docela to da zabrat taketo nieco dosiahnut. nie, nebol som v nemecku !!!
ked jazdim po BA, tak priemerku mam cca 30 km/h, a to sa zasadne vyhybam spicke a centru mesta
---

cesta spat som sa neponahlal, isiel som inou trasou s cca 60% dialnicou, zvysok dost klukate okresky

- lubo098
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Sep 2008, 16:46
- Auto: Iná značka
nesuvisi to s tym ako usetrit ale dam to sem.
celkom na pobavenie ze EU prisla na to ako ju klamu, pritom vsetkym nam je to uz davno jasne.
http://www.autoforum.cz/zajimavosti/eu- ... -spotrebe/
celkom na pobavenie ze EU prisla na to ako ju klamu, pritom vsetkym nam je to uz davno jasne.
http://www.autoforum.cz/zajimavosti/eu- ... -spotrebe/
vectra a jeden pes uz je prec, ostala zena, dva psy pes a dcera...
- fabre
- Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 04 Sep 2010, 14:25
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Brno
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ako na spotrebu?
včera po 430km natankované(cesta po brne, z brna a doma po okolí krátke trasy) vyšlo 8,38l/100km
až som zíral, že či sa mi sníva. pri cene 0,683eur/L a dajme tomu pri cene nafty 1,37eur/L to vychádza na 4,18l/100km nafty v prepočte. radosť jazdiť
uvidím teraz po dotankovaní po ceste do brna, podľa ručičky palivometra to vyzerá priaznivo, len či aj realita bude taká
uvidím teraz po dotankovaní po ceste do brna, podľa ručičky palivometra to vyzerá priaznivo, len či aj realita bude taká
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

A už je to tu zas 
Ja som mal včera na Mutlivane po 120 km 7.0 na dízli a naftu tankujem za 1.29.
A to bola divoká jazda.
Ale akonáhle mi foter vráti Passata pokúsim sa o spotrebový rekord (aby som podpichol plyňákov)
A to bola divoká jazda.
Ale akonáhle mi foter vráti Passata pokúsim sa o spotrebový rekord (aby som podpichol plyňákov)
- ponikel
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 20 Júl 2008, 16:33
- Auto: Tigra A
- Bydlisko alt: okolie
momentálne mám na focuse 4,2 l priemerku. Keby nejazdila na ňom aj mamka tak mam ešte menej.
Opel Tigra yellow C20XE v prestavbe. plán 4x4 C20LET
Opel Tigra white X14XE. Zrejme pôjde C20XE
Yamaha FZ6 Fazer
Opel Tigra white X14XE. Zrejme pôjde C20XE
Yamaha FZ6 Fazer
- 24petusko
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Dec 2009, 17:35
- Auto: Vectra C
kajo, divoka jazda?Kajo napísal:A už je to tu zas
A to bola divoká jazda.
v inej teme pises o tom ze si pridal plyn pri predbiehacom manevri s Mercedesom C, trocha si sa pohral a potom si siel kludne 100
schiza?
VeCe: '06, Z18XER, Black beauty OPC
Honda Legen( wait for it... )dary
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

Vôbec nie, nepopísal som všetko. Cestu tam som dokončil naozaj slušne, len pred Orešanmi na rovinke som pálil 160.
Ale cestou späť som mal takú dobrú náladu a pálil som čo to dalo, predchádzal som hlava nehlava keďže bolo vlhko a vodiči šli pomaly, ale v dodávke je dobrý výhľad, je ťažká a pretlačí sa cez vodu a má veľkú svetlú výšku.
Napr. pri Zlatých pieskoch som tak opálil jednu Astru G, že čakám, kedy mi sem príde vynadať
Kým sa on pohol z červenej, tak som vyrazil spoza neho sprava a tradáá plný kotol a už ma nebolo.
Proste dobrá nálada a rýchla jazda v upršanej riedkej premávke.
A výsledok 7 l/100 km.
To je ten 6. rýchlostný stupeň a sila dízla, teda pri predchádzaní netreba radiť nadol.
Tá 6ka je taká dlhá, pri 100ke mám presne 1800 otáčiek, pri 130ke 2300.
Takže hypoteticky by som s Multíkom mohol ísť okolo 280
(Keby som šiel šetrne, mám možno 5,5 l/100 km na tej trase.)
Ale cestou späť som mal takú dobrú náladu a pálil som čo to dalo, predchádzal som hlava nehlava keďže bolo vlhko a vodiči šli pomaly, ale v dodávke je dobrý výhľad, je ťažká a pretlačí sa cez vodu a má veľkú svetlú výšku.
Napr. pri Zlatých pieskoch som tak opálil jednu Astru G, že čakám, kedy mi sem príde vynadať
Kým sa on pohol z červenej, tak som vyrazil spoza neho sprava a tradáá plný kotol a už ma nebolo.
Proste dobrá nálada a rýchla jazda v upršanej riedkej premávke.
A výsledok 7 l/100 km.
To je ten 6. rýchlostný stupeň a sila dízla, teda pri predchádzaní netreba radiť nadol.
Tá 6ka je taká dlhá, pri 100ke mám presne 1800 otáčiek, pri 130ke 2300.
Takže hypoteticky by som s Multíkom mohol ísť okolo 280
(Keby som šiel šetrne, mám možno 5,5 l/100 km na tej trase.)
-
peteri.numelin
CHLAPI!!! Ja viem ako na spotrebu!!!
.
.
.
.
.
...ale odkedy jazdím pravidelne na Omege, tak som zabudol. Takže Vám nič nepoviem
(PS: aby ste si nemysleli, že si z Vás len prdel robím, na sprofanovanej Octavii sedan som urobeu 3,2l/100km rekord, inak bežne za 3,7 - ako študent som inak nemohol)
.
.
.
.
.
...ale odkedy jazdím pravidelne na Omege, tak som zabudol. Takže Vám nič nepoviem
(PS: aby ste si nemysleli, že si z Vás len prdel robím, na sprofanovanej Octavii sedan som urobeu 3,2l/100km rekord, inak bežne za 3,7 - ako študent som inak nemohol)
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

Tak a máme víťaza!
Ešte povedz, akým štýlom si jazdil.
Ale na toto už LPG nemá odpoveď.
- mysiaq
- Moderátor

- Dátum registrácie: 06 Jún 2009, 07:51
Dole kopcom aj ja zrobim taku
ja si len matne spominam na leilaka s hho a taku spotrebu teda nemal ani on stylom jazdy dochodca z kostola
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

Leilak sa pokúšal jazdiť na vodu.
Ale ten Saab, ktorý sme opravovali po nasatí vody, ten vážne jazdil chvíľu na vodu
A potom, keď sme ho naštartovali, ešte dobrú polhodinu šla z výfuku vodná para, Leilak môže len tíško závidieť.
Ale ten Saab, ktorý sme opravovali po nasatí vody, ten vážne jazdil chvíľu na vodu
A potom, keď sme ho naštartovali, ešte dobrú polhodinu šla z výfuku vodná para, Leilak môže len tíško závidieť.
- mysiaq
- Moderátor

- Dátum registrácie: 06 Jún 2009, 07:51
Foter omylom do 120 nalial riedidlo... dymylo to ako parna lokomotiva ale jazdilo to... potom radsej dotankoval plnu benzinu ale stejne ro vyjazdil 
- 24petusko
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Dec 2009, 17:35
- Auto: Vectra C
kajo, takze polopravdy o kludnej jazde su v tej druhej teme jo?

VeCe: '06, Z18XER, Black beauty OPC
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

Áno, ale nie sú to polopravdy, len som to opomenul spomenúť 
Chápeš, povodne
Chápeš, povodne
-
peteri.numelin
no predsa stylom studenta, co ma mesacne na palivo cca. 1000,-Sk a aspon 2x chce dat trasu BA-BB a spat. A kolona sa za mnou nikdy netvorila ani som nezdrziaval.Kajo napísal:Tak a máme víťaza!
Na nizku spotrebu je toho treba viac: konstantna jazda na rovine a nie viac ako 100, iba ak dolu kopcom vo vseobecnosti najlepsie 80-90. ak to pripusta situacia, zavesit sa za niekoho, aby znizoval odpor vzduchu. predvidat a brzdit hlavne motorom. pri zrychlovani sa co najskor dostat na pozadovanu rychlost a tu potom udrziavat. Ale nie vytacanim do cerveneho pola, pouzit pri tom hlavne rozsah otacok s max. krutiacim momentom. Jazdou dole kopcom dat nohu z plynu, ak auto spomaluje, plyn len zlahka steklit. do kopca udrziavat rychlost, nezrychlovat. ak kopec nie je dlhy, aj pozvolna spomalovat (zas nie tak, aby sme zastavili premavku), na konci kazdeho kopca je klesanie alebo rovina, kde sa moze rychlost obnovit pri pouziti mensieho mnozstva paliva. Pri krizovatke, kde z dialky vidim cervenu sa doplazit nizsou rychlostou, dokym tam dojdete, moze naskocit zelena a netreba rozbiehat z jednotky.
Je toho viac, ale je to hlavne o premyslani za volantom, spravne nahustenych gumach, nastavenej geometrii a nezanedbavanom servise.
- alcom1234
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Nov 2010, 07:52
- Bydlisko alt: Slovenský Grob
To s tým bleskovým rozjazdom som už čítal na viacerých miestach a tak som to aj skúsil... Jednu nádrž som sa snažil jazdiť presne tak... držať otáčky medzi 2500 a 3500, max. 4000, čo najrýchlejší rozbeh na požadovanú rýchlosť (50 / 90) a čo najmenej používať brzdy a využiť zotrvačnosť auta a jazdu zadarmo pri jazde bez plynu so zaradenou rýchlosťou. Trasa plus mínus stále tá istá (len do roboty a nazad), rozdiel v spotrebe vyše pol litra / 100 km (pôvodný spôsob jazdy 8,6 litra na 100, alternatívny spôsob jazdy 7,97).
Samozrejme, tých faktorov sa mohlo stretnúť viac, sucho vs. mokro, chladno vs. teplo, ťažko povedať, či ten štýl jazdy mohol až tak zavážiť. Možno som len v Jure a Rači dvakrát chytil zelenú vlnu a už to bolo...
Samozrejme, tých faktorov sa mohlo stretnúť viac, sucho vs. mokro, chladno vs. teplo, ťažko povedať, či ten štýl jazdy mohol až tak zavážiť. Možno som len v Jure a Rači dvakrát chytil zelenú vlnu a už to bolo...
Opel Astra K '20 F12SHL - ex
Opel Vectra C '06 Z19DTH
Opel Vectra B '96 X18XE - ex
Opel Vectra C '06 Z19DTH
Opel Vectra B '96 X18XE - ex
- fabre
- Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 04 Sep 2010, 14:25
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Brno
prečo by to tu bolo zas? šak som sa len pochválil, čo mi včera vyšlo pri tankovaní. zíral som ako puk, čakal som okolo 8,7-8,9
a to som nešiel šetrne určite. predbiehačky, prudké zrýchľovanie a potom ale plynulá konštatná jazda. a s 60km v meste som sa dostal dosť nízko a potešilo ma to 
a naserte ma, pôjdem jednu cestu sám a tak na spotrebu, že dotlačím na 3l/100km nafty
a naserte ma, pôjdem jednu cestu sám a tak na spotrebu, že dotlačím na 3l/100km nafty