fučanie z otvoru na dolievanie oleja
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
-
feri
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Apr 2009, 14:59
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
fučanie z otvoru na dolievanie oleja
Dnes som pri naštartovanom motore otvoril viečko na dolievanie oleja a s prekvapením som zistil, že mi odtiaľ jemne fučí v rytme otáčok motora. Je to normálne, alebo nie. Nikdy predtým som to neskúšal otvoriť za chodu motora. Mám najazdené cca. 65t. km, z toho asi 40t. na LPG. Môže to byť spôsobené LPG - kde-kto tu straší o škodlivosti LPG na motor, no ja som zatiaľ spokojný. Dúfam, že sa to nezmení
Ďakujem za Vaše odborné príspevky.
Opel Astra Classic II 1,4 16V Twinport, Hatchback, Z14XEP + LPG (SOLARIS 2)
- Kesi
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Sep 2008, 18:11
- Auto: Astra H
- Bydlisko alt: Land of Confusion
Re: fučanie z otvoru na dolievanie oleja
Je to normálne.
Astra J GTC OPC
Astra H GTC 1,9 (110 kw) No Swirl flaps. No EGR.
Astra H GTC 1,9 (110 kw) No Swirl flaps. No EGR.
- fabre
- Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 04 Sep 2010, 14:25
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Brno
- Kontaktovať používateľa:
skús to nespraviť pri rozpálenom oleji, aby ti to nežblnklo a budeš si biť hlavu, čo za kravinu si to spravil.
strašiť sa nemusíš, propan-butan je síce agresívnejší, ale nezruší ti motor za pár desiatok km(teda pokiaľ nemá už hodne nalietané)
strašiť sa nemusíš, propan-butan je síce agresívnejší, ale nezruší ti motor za pár desiatok km(teda pokiaľ nemá už hodne nalietané)
-
feri
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Apr 2009, 14:59
Ďakujem za odpovede. Už som kľudnejší.
Na horúci motor by som si netrúfol
. Bola to len taká laická kontrola po natočení motora som sa bol započúvať do jeho zvukov, či niečo nezvyčajné nezapočujem a len tak náhodou som to viečko otvoril. Bolo to prvý krát, odkedy Astirčku mám (4 roky), preto ma to prekvapilo. To by bol riadny prúser, keby bol ten motor po 65 t. km zrušený. Na také niečo ani nechcem pomyslieť. Výrobcovia produktov typu Flashlube strašia o prepaľovaní ventilov a pod. a potom je "obyčajný" človek zo všetkého vyplašený. Normálne som začal uvažovať, že si to pre kľudný spánok nechám dorobiť.
Na horúci motor by som si netrúfol
Opel Astra Classic II 1,4 16V Twinport, Hatchback, Z14XEP + LPG (SOLARIS 2)
- fabre
- Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 04 Sep 2010, 14:25
- Bydlisko alt: Brno
na tvoj motor to až také potrebné nie je. skôr to potrebujú mazďácke motory, ktorým sa tie sedlá pripalujú. ale čo ja viem, niekomu môže odísť motor po 100 000km, niekomu za celý jeho život nezaváha(teda čo sa týka spaľovania propan-butánu). kamarát sa pozná s chlapíkom, čo má autoškolu a jeho Hčková astra nalietala 300 000 a z toho cca 290 000km na lpg. a keďže chcel niečo nové, predal ju. tak si kúpil Jčko na LPG a už má na tom okolo 40 000km.
to je ako povedať, že benzínový motor nevydrží dlhšie než dízlový. a kde je pravda? tak niekde uprostred. záleží od majiteľa ako sa k tomu auto chová. dokáže sa ti sto vecí na dízli pokaziť alebo nadrbeš pol melka km a vymeníš len prkotiny. kdežto ak budeš mlátiť do benzíňaka, vytáčať ho často, jazdiť ako idiot, jasné, že motor veľa nevydrží, keďže sú na ňho väčšie nároky ako na dízel s rovnakým objemom.
sú články, že benzín vydržal 750 000km na vebe 2.0i a chlapík ide na milión. alebo taxikár z zafči b nabehal na 1.8i 700 000km a ide ďalej. tak isto je to aj s plynom. pokiaľ ju máš novú, tak sa absolútne nestrachuj. preventívne kontroly, ako aj pravidelné výmený potrebných vecí nezanedbávaj a bude to všetko ok. a môžeš kľudne spávať ďalej a tešiť sa z autíčka
to je ako povedať, že benzínový motor nevydrží dlhšie než dízlový. a kde je pravda? tak niekde uprostred. záleží od majiteľa ako sa k tomu auto chová. dokáže sa ti sto vecí na dízli pokaziť alebo nadrbeš pol melka km a vymeníš len prkotiny. kdežto ak budeš mlátiť do benzíňaka, vytáčať ho často, jazdiť ako idiot, jasné, že motor veľa nevydrží, keďže sú na ňho väčšie nároky ako na dízel s rovnakým objemom.
sú články, že benzín vydržal 750 000km na vebe 2.0i a chlapík ide na milión. alebo taxikár z zafči b nabehal na 1.8i 700 000km a ide ďalej. tak isto je to aj s plynom. pokiaľ ju máš novú, tak sa absolútne nestrachuj. preventívne kontroly, ako aj pravidelné výmený potrebných vecí nezanedbávaj a bude to všetko ok. a môžeš kľudne spávať ďalej a tešiť sa z autíčka
-
El Diablo
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 12 Apr 2012, 10:04
a čo si myslíš Ty osobne , čo to vlastne fučí ? ako prichádza k tomu fučaniu ? pýtam sa , lebo ma zaujíma , koľko vlastne poznáš konštrukciu motora s vnútorným spaľovaním , bez ohľadu či je to dieslák alebo benziňák ....
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Bydlisko alt: Furča
Ak je motor v poriadku, tak vyslovene fučať, by nemalo. Jemné pulzovanie a špliechanie oleja je normálne.
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
?? nechápemf_fabregas4 napísal:skús to nespraviť pri rozpálenom oleji, aby ti to nežblnklo a budeš si biť hlavu, čo za kravinu si to spravil.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
- bukelo
- Moderátor

- Dátum registrácie: 24 Jan 2008, 10:08
- Auto: Iná značka
Ja mozem pokojne otvorit viecko na dolievanie oleja pri natocenom a zohriatom motore na prevadzkovu teplotu, dokonca si k tomu prilozim aj ucho ... preco by mi malo nieco oprskat, nechapem 
Inak ako bolo spomenute, extra fucat by to nemalo, mne to fucalo (viac ako je zdrave), a mal som zlu kompresiu, po vymene tesnenia pod hlavou, piestnych kruzkov, a co ja viem uz coho, uz cez viecko nefuci. Zbadal som to aj tak, ze mi mierne vytlacalo olej spod uzatvoreneho viecka na dolievanie oleja..
Inak ako bolo spomenute, extra fucat by to nemalo, mne to fucalo (viac ako je zdrave), a mal som zlu kompresiu, po vymene tesnenia pod hlavou, piestnych kruzkov, a co ja viem uz coho, uz cez viecko nefuci. Zbadal som to aj tak, ze mi mierne vytlacalo olej spod uzatvoreneho viecka na dolievanie oleja..
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Bydlisko alt: Furča
Pretože vačky sa čvachtajú v olejových mláčkach.
- bukelo
- Moderátor

- Dátum registrácie: 24 Jan 2008, 10:08
- Auto: Iná značka
ved to ano, ale ten otvor (aspon u mna) je malicky, mala sanca, ze to prave vyprskne, i ked za istych okolnosti moze - samozrejme. Zase nepozerame do toho ako do vykladu s kremesmi, no nie?
- lubo22
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
- Auto: Nemám auto
skusim aj ja popocuvat?
ale oci by som tam nedaval. raz som si vsimol ze ked som jazdil kratke trasy ked bolo tak pod nulou tak na vicku od oleja som mal taku malinku penu od oleja nebolo toho vela iba po krajoch no teraz uz dlho nemam nic
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Vectra C modra ex
- tipek.se
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 28 Máj 2013, 08:52
- Auto: Vectra B
S tym spliechanim v nalievacom otvore to je asi u kazdeho auta inak.. Mne na VeBe to trosicku prska.. Kamos na <> Scenicu po doliati oleja zabudol dat viecko na miesto... po cca 40 km jazdy sa rozsvietila kontrolka mazania...
pekny pohlad to bol po otvoreni kapoty..vsetko pekne pomastene..hodne toho vypila nastastie izolacia kapoty..

Vectra B caravan, 1.8 16v '99