Astra J - Turbo

Moderátori: bukelo, buci_vectra

Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
Auto: Astra G

Re: Astra J - Turbo

Príspevok od používateľa Kajo »

Veru, to by som ani ja neriešil, ja keď jazdím s dodávkou, tak nemôžem robiť somariny v zákrutách a tak som si zvykol aj s malými autami jazdiť.
A nemám najmenšie problémy, stovky ľudí sa už pozabíjali na stromoch alebo rozbili autá, lebo neodhadli zákrutu alebo šli takmer hranu a stalo sa niečo neočakávané.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
jackdaws
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 19 Apr 2010, 18:09
Auto: Astra J

Príspevok od používateľa jackdaws »

ja prave jazdim aj na focuse aj na astre a preto hovorim ze J oproti G astre je podvozok minimalne o 50% lepsi ale v zakrutach je problem so stabilitou...
toto je myslim slabina astier... len konstatujem ...

KAJO : ak jazdis na aute co ta lepsie podrzi , je to len plus to neznamena ze budem jazdit na hrane, praveze si myslim ze astra ma lepsiu prevodovku...
urcite aj lepsie brzdy...
ale na hrane s atrou som bol viac krat , hlavne sa mi to prejavilo v tiahlych zakrutach kde astra sa uz neprijemne naklana pri rovnakej rychlosti...

tooto vsetko pisem len na margo predchadzujucich debat : JAY a PALIXa a KAJO-a :-)
2.0 CDTi 121kw ST
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Určite, že je to plus, to nespochybňujem.
Len nechápem, prečo jazdíš na hrane :shock:
Používateľov profilový obrázok
fabre
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 04 Sep 2010, 14:25
Bydlisko alt: Brno
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fabre »

no určite má lepší podvozok, už len kvôli Wattovmu priamovodu to v zákrutách drží lepšie, ale ani na Hčku som nemal pocit, žeby to bolo hrozné. ako je mi jasné, že na mazde s tými športovými tlmičmi to drží krásne, nenakláňa sa to, lenže cestovanie po naších cestách hoc aj na 17tkách je komfortom o niekoľko tried nižšie ako na astre a keďže cestujem väčšinou dlhé trasy, tak je to pre mňa podstatné. aj preto som si nedával športový podvozok, keď sme vyberali auto. a mám už zopár km na astrách najazdené, tak viem, čo si môžem dovoliť :) aj v zime pri akejkoľvek situácii zhruba viem, čo najhoršie môžem čakať. ja som spokojný zatiaľ :) kým ma to bude voziť kam ja potrebujem a nestanem sa jej otrokom, tak niet dôvod meniť :)
Astra J, A14NET+LPG, r.v. 2012 Obrázok
ponikel
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 20 Júl 2008, 16:33
Auto: Tigra A
Bydlisko alt: okolie
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ponikel »

jackdaws mám focusa 2007 čku a ten podvozok nieje žiadna výhra ;)
Opel Tigra yellow C20XE v prestavbe. plán 4x4 C20LET
Opel Tigra white X14XE. Zrejme pôjde C20XE
Yamaha FZ6 Fazer
jackdaws
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

ja nejazdim na hrane , ALE
co je normalna jazda na focuse je pri astre kusok od kritickeho... preto mi chvilu trva kym sa dapatujem
a ak by som sa priblizil k jazdeniu na hrane na forde tak na astre by som tu uz nebol...
na A1 v DE astra pri rychlosti nad 150 kmh zjavne citim v zakrute naklon karoserie...
2007 ford ma podvozzok nic moc ???? no ved to sa hadam ani neda porovnat oproti astre...
ale som rad ze mam aj astru, inak by som ju nekupil ale tych 121kw je na ten podvozok privela...
2.0 CDTi 121kw ST
fabre
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Kontaktovať používateľa:

tak ak nejazdíš stále na hrane, tak potom prečo je pre teba tak dôležitý ešte lepší podvozok ako má astra? pri najhoršom tam niečo vymeníš, aby to ten výkon zvládlo. ja by som povedal, že Jčko je taký ideál. taká tučnučká astrička na na 215tkách Hankook-och Ventus S2 to drží krásne, tak isto aj mamine 215tky bridgestone potenza RE050A. a o nakláňánie by som sa až tak nestaral, teda vyvoláva to v tebe akýsi pocit neistoty, lenže som si všimol, že astra sa jemne nakloní a potom už drží ako priklincovaná :)
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Presne to som chcel napísať ja.
Že naklonenie auta ešte nemusí nič znamenať.
Citroen CV sa nakláňal strašne, ale držal.
Je ťažké skĺbiť to, aby sa auto nenakláňalo a aby bolo aj komfortné.
Rieši sa to tzv. aktívnymi stabilizátormi (bmw).
Ja medzi týmito malými autami nevidím nejaký rozdiel v jazdných vlastnostiach, všetko mi to príde také rovnaké.
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Je jasné , že viacprvková náprava bude mať lepšie jazdné vlastnosti, samozrejme, ak je v dobrom stave, ako jednoduchá torzná, hoci s wattovým priamovodom. To je len taká barlička. Ale zas treba uznať, že astra má najlepšie vyladený podvozok tohto typu a na druhej strane, údržba viacprvkovej nápravy je náročnejšia.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
jackdaws
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

ved ok ja som len tiez chcel dat koment ked uz porovnavame auta...
a este raz nejazdim na hrane... nepride mi na hrane ist v zakrute 50kmh, len astrou nemam taku istotu...
nerobte zo mna kamikazeho ... :-)
2.0 CDTi 121kw ST
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

macil napísal:Ale zas treba uznať, že astra má najlepšie vyladený podvozok tohto typu a na druhej strane, údržba viacprvkovej nápravy je náročnejšia.
Presne tak. Čím som starší, tým viac oceňujem jednoduché blbuvzdorné riešenia.
Tá náprava s torznou priečkou napokon nie je zlá, podľa mňa je to geniálne riešenie, je to jednoduché, nezaberá to miesto a je to dokonale bezúdržbové.
Dokonca to nepotrebuje ani stabilizátor. Ešte krajšie je to s torznými tyčami, len škoda, že praskajú.
Vsvetlí mi niekto, prečo je to horšie riešenie ako tzv. viacprvková?
Vlastne to viem sám, ale to je veľmi malá nevýhoda podľa mňa.
Dobre spravená náprava s torznou priečkou prinesie viac radosti ako odfláknutý či opotrebovaný viacprvok.
Najmä sa jedná o zladenie tlmičov a pružín.
Odstrašujúci príklad: Sorento a iné kórejské automobily.
Dobre je si aj uvedomiť, že kolesá na torznej priečke sú nezávisle zavesené.
Je to celé veľmi komplikované, ale kto rozumie trochu kinematike náprav ten vie, prečo BMW u niektorých veľkých limuzín pripúšťa nosnosť iba napr. 285 kg.

K tej Astre J ešte, aj keď už nemá mnoho spoločného s vynikajúcou Astrou F, stále je to podľa mňa auto, za ktoré sa človek nemusí hanbiť.
Astra F ma milo prekvapila, Astra G sa mi vždy páčila a myslím si, že je to najlepšia kombinácia komfortu a spoľahlivosti, čo sa Astier týka.
Astra H mi nikdy k srdcu neprirástla, asi je to tým, že je príliš komplikovaná a vovnútri sa mi nepáči.
Astru J moc nepoznám, ale až na tú záplavu tlačidiel jej nemám čo vytknúť.
Uvidíme, aká bude spoľahlivosť malých turbomotorov.
Čo sa mi nepáči, že je veľmi ťažká a tak aj napriek dosť výkonným motorom nepodáva výkony, ktoré by som si pri malom aute predstavoval (100 kW stará Omega má vyššiu maximálku ako 121 kW Astra J).
jackdaws
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

Neviem, ale co sa tyka spolahlivosti si nemyslim ze je viacprvkova naprava viac poruchova... znamy ma ford 2000 rocnik a zo zadnom napravou nerobil este nic ... na prednej menil tycky stabilizatora , capy riadenia... ale prave zadna viacprvkova naprava ma velku zivotnost ... tycky menil asi po 8 - 9 rokoch ...

a druha vec preco porovnavas ze ::
,,Dobre spravená náprava s torznou priečkou prinesie viac radosti ako odfláknutý či opotrebovaný viacprvok.
Najmä sa jedná o zladenie tlmičov a pružín."

treba porovnavat normalny podvozok... a nie ze jedno pokazene a druhe dobre, tym chces povedat ze viacprvkova naprava u fordov je kazova ? :)
to snad nemyslis vazne ... prave ze aj zivotnost je velke plus... ak mas ine skusenosti daj nejaky link, lebo ma to zaujima ...

ale tak isto aj na astre H sa mi zda celkom trvacny podvozok ... menene capy a inak nic cca pri 3r auta po 5r stale taky isty stav

opel podla mna urobil velky posun vpred hlavne podvozkom pri J astre ... hlavne pri tazkom diesli 2.0 sa to auto sprava uplne inak ako Astra G a 1,9 cdti 88kw motorom ... tieto dve viem porovnavat
a samotny dizajn vnutri palubovka atd je uz posun, aj ked mne osobne sa moc nepaci...
ale ked si to porovnate s roznymi znackami tak si pamatam ze podobny skok je aj u Focusa II na FOcus III ktoremu palubovka vyzera ako v stihacke, a je podla mna dost neprakticka...
hlavne vnutorny dizajn astry palubovky pri Gčkovej bol dost podpriemerny... pri Jckovej si toto asi dost uvedomili a urobili celkovy posun Astry vpred vo vsetkych smeroch... este keby sa naucili robil menej zrave diesle... a hlavne slaven DPF filtre
2.0 CDTi 121kw ST
fabre
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Kontaktovať používateľa:

menej žravé dízle sú na ceste, tieto skvosty berú od FIATu. ale ak dáš vyladiť mapy, tak vie spotreba ísť krásne dole. nejeden má krásne spotreby. a je blbé porovnávať spotrebu na 1,5t aute s nejakým 1,2-1,3t golfom/octaviou. je mi jasné, že keby som mal ten istý motor napr. v golfe, tak mám spotrebu plynu tak o 5dcl/100km menej, ale to pre mňa podstatné nie je. ide mi o celkový pocit z auta. a na tie tlačidla dudrú len lenivci a ľudia, ktorí preferujú všetky úkony 2 tlačidlami. chce to malinký zvyk a dá sa všetko pekne ovládať. by som povedal, že sú aj viac otlačidlované palubovky. a zase na druhú stranu, ak mám nastavovať 20 vecí jedným tlačidlom, je pre mňa otravné sa tam preklikávať ako pako, radšej stlačím samostatné tlačidlo a som tam za polovičný čas...

kajo, čo sa týka tých malých motorov, tak výkonom sú už niekde inde ako boli pred pár rokmi. myslím si, že 140k je postačujúcich na svižné jazdenie. ak to dokáže s 5timi dospelými ľuďmi a plným kufrom plynule a aj dosť svižne zrýchliť aj bez podradenia, tak to je dosť podstatné. a maximálku neviem akú máš na mysli, ale 226km/h na 1.4T(max čo som skúšal) je myslím celkom dosť a je to "len" 103Kw. a to že robia ťažšie autá vadí len určitému typu ľudí a to tým, ktorý z toho chcú mať "pretekársky špeciál", vtedy tá váha môže vadiť. pre mňa je podstatný komfort, bezpečnosť a keď tomu osolím, tak ide :)

AMEN :)
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Opel Astra 1.4 Turbo/140 maximálna rýchlosť podľa výrobcu 202.
Opel Omega A 2.0/115 maximálna rýchlosť 198.
Opel Omega B 2.0/136 maximálka 210.
Opel Astra F 1.8/115 maximálka 204.
Tak prečo je to Jčko také pomalé?
Mne o maximálku nejde, ale myslím si, že 226 nedosiahneš, to by bolo +24 kmh, to nepôjde.

jackdaws, viacprvková náprava je vždy viac poruchová ako "menej prvková", to sa vôbec nedá porovnať, to nemôžeš myslieť vážne.
Na Vectre B je 10 čapov + 4 gumené uloženia.
Každý čap sa raz vybúcha.
A každý diel, ktorý podlieha opotrebovaniu sa raz musí vymeniť.
Čím viac dielov, tým väčšia poruchovosť.
Napríklad na Fordoch a teraz hovorím z vlastnej skúsenosti, keď sa opotrebujú gumy stabilizátora, väčšinou je už aj stabilizátor zodratý.
jackdaws
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

ano jasne cim viac prvkov tym viac moznych poruchovych dielov, ale hovoris ako keby sa na fordoch casto menili diely resp. maly malu zivotnost ale vravim znamy ma nabehanych za 8r zo 125t km na skoro 300t km a menil len tyce stabilizatora (drahsia zalezistost) a capy prednmej napravy takze v celkovom meradle je to velmi TRVACNY podvozok a teda ze sa nevybucha... co s toho ked som mal kedysi Megan 2002 a tam som pravidlene kazdych cca 2 r menil predne capy riadenie alebo spodny... vzdy to zacalo viac buchat a mat volu ...

ako to bolo v tom porovnavani aut AUDI a ASTRA ze astra je o 20 000 eur lacnejsia ale zdaleka nie o 20 000 horsia ...
takze myslim ze pomer cena/vykon/kvalita je velmi slusny ... :ok:
2.0 CDTi 121kw ST
24petusko
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Dec 2009, 17:35
Auto: Vectra C

Príspevok od používateľa 24petusko »

kajo, porovnavas neporovnatelne
rozdiely medzi modelmi su tak priepastne ze to sa normalne ani neda
je to 20 rocny rozdiel a v automobilovom priemysle je to hodne dlha doba

plus, uplne ine segmenty - Astra a Omega
tie modely mali uplne ine zameranie aj koncepciu
VeCe: '06, Z18XER, Black beauty OPC
Honda Legen( wait for it... )dary
fabre
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Kontaktovať používateľa:

kajo, kurde, asi si vymýšľam, pretože nechcem pripustiť aby 10+ ročné auto prekonalo polročné. vôbec o to nejde. šiel som na predvádzačke(cosmo, 140k 1.4T), teda úplne totožný model(aj výbava), len nebolo osadené LPG. čiže som šiel na benzín a bez záťaže od LPG sústavy a vytiahlo mi to po rovine toľko. keď mi po tej istej rovine vytiahla mamina 1.4 100k na 95ťke 192 a na EVO99+ 201km/h a pritom je v techničáku 178km/h konštrukčná rýchlosť, tak prečo by som nemohol vytiahnuť o 20km/h viac aj na svojej. ale jej limity som neskúšal, nemáme na to cesty, resp. cesta by bola, lenže nie je buď prázdna alebo nemám odvahu to ísť vypiecť. ale pred mesiacom aj niečo som bol úplne nervózny, tak som sa tam šiel povoziť a dal som 206km/h, čo už je vyššia rýchlosť ako v TP. veď sám veľmi dobre vieš, že dosiahneš stále väčšiu rýchlosť ako v TP konštrukčná ;)

a o čom to svedčí že aj staré autá toľko vedia prášiť? asi preto, že sú o 300kg ľahšie. taká Astra F so slabou výbavou ale s 2.0i musí ísť ako šarkan. a tým, že sa zvyšovala bezpečnosť, šla váha hore, tým aj spotreba a zhoršila sa agilita. to dobre vieš. a keby zobrali motor z Jčka a práskli ho do Fka, tak asi odtrhne asfalt
Naposledy upravil/-a fabre v 02 Máj 2013, 18:05, upravené celkom 1 krát.
tomi1583
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 29 Apr 2009, 19:30

Príspevok od používateľa tomi1583 »

f_fabregas4 napísal: tým, že sa zvyšovala bezpečnosť, šla váha hore
fabre tak s tym by som skor nesuhlasil ;) teraz sa pouzivaju uplne ine materialy skor s nizsou hmotnostou
Opel Vectra C caravan Z19DT rv.2008
Opel Astra G sedan X18XE1 rv.1998(Limo) KO
Skoda Favorit Sport Line KO
Kontakt - 0903606992
24petusko
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Dec 2009, 17:35

Príspevok od používateľa 24petusko »

vaha navyse je sposobena vsetkym moznym, chlapci ale to by sme uz mali vediet
aj ked povedzme na vahe noveho motora usetris (oproti tazkym starym motorom), ale na ostatnej vybave uz nie
sama elektronika, motorceky, vyztuhy, tlmiace materialy, viacej materialov, bezpecnostna vybava atd atd...
viete ake tazke su rozne zvazky kablov???

toto vsetko sposobuje narast hmotnosti
VeCe: '06, Z18XER, Black beauty OPC
Honda Legen( wait for it... )dary
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Horko ťažko sa to doklepe k tým tachometrovým 216 na 5ke, pričom reálne sme o 20 kmh nižšie:
http://www.youtube.com/watch?v=oALW_6r8s7Y" onclick="window.open(this.href);return false;

Never tachometru :)
Ja som zo 115 koňovej Omegy A vytlačil 230, mám to aj odfotené, reálne som bol niekde okolo 210, ale podľa mňa bol vtedy zadný vietor.
A keby bol dole kopec, vytlačím aj 240 tachometrových.
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - VŠEOBECNE"